Stoltenberg: – Cyberangrep kan utløse NATOs Artikkel 5

8

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sa på en pressekonferanse i forbindelse med NATOs toppmøte at NATO nå for første gang ser på internett som en krigsfront i tillegg til de tradisjonelle kamparenaene luft, land og sjø, skriver UPI.

På NATOs egne hjemmesider gjengis Stoltenberg slik:

We agreed that we will recognise cyberspace as an operational domain. Just like air, sea and land.   Cyber defence is part of collective defence. Most crises and conflicts today have a cyber dimension. So treating cyber as an operational domain would enable us to better protect our missions and operations.

På et spørsmål fra Der Spiegel om cyberangrep også vil kunne utløse NATOs artikkel 5, som fastslår at et angrep på et medlemsland er et angrep på hele alliansen, svarer Stoltenberg:

We have decided that a cyber attack can trigger Article 5, meaning that a cyber attack can trigger collective defence, because we regard cyber attacks as something that can cause a lot of damage and can be very dangerous.

USA og NATO har i noen tilfeller beskyldt Kina og Russland for å gjennomført cyberangrep mot vestlige interesser, blant annet i Estland i 2007. Men nå er det altså klart at NATO i prinsippet kan komme til å gå til krig på grunnlag av et cyberangrep.

På kort sikt får det kanskje større betydning at NATO nå vil trappe opp sin psykologiske krigføring, sin overvåking og sine manipulasjoner av opinionen på nettet. Prinsippene for deres psykologiske krigføring ble slått fast i Pentagons Law of War og en NATO-konferanse i Latvia i 2015. Eller som Don North skrev på ConsortiumNews:

On Aug. 20 (2015), some of the most influential minds from the world of “strategic communications” gathered in Latvia’s capital of Riga for a two-day conference entitled “Perception Matters.” A quotation headlined in all its communications read: “Since wars begin in the minds of men, it is in the minds of men that the defenses of peace must be constructed” noble sentiments perhaps but not always reflected in the remarks by more than 200 defense and communications experts, many of whom viewed information not as some neutral factor necessary for enlightening the public and nourishing democracy, but as a “soft power” weapon to be wielded against an adversary.

Og ikke misforstå: Den uerklærte cyberkrigen er i gang allerede.

Les: Om fortellerkunstens rolle i krig.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. NATO begynner omringingen av Russland.

  NATO forbereder en veritabel militær oppbygging i Øst-Europa: Tyske soldater utplasseres i Litauen, britiske i Estland og amerikanske i Latvia. Kanadiske soldater opptrer i Polen. Også i Middelhavet er kampenheter forsterket. Russland oppfatter aktiviteten som en trussel, men har ennå ikke annonsert noen mottiltak.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/06/13/deutsche-soldaten-nach-litauen-nato-beginnt-einkreisung-von-russland/

 2. Jeg så et innslag med Stoltennberg på ABC nyheter. Det er bare skremselspropaganda hele veien.
  Noen hadde skrevet i kommentarfeltet: Hadde han ikke engelsk på skolen?

  • Stoltenberg har dysleksi. Og han er jo også fra en generasjon hvor engelskundervisningen var ganske dårlig, og hvor barn og ungdom ikke ble like bombardert med engelskspråklig populærkultur.

   I tillegg er han ikke akkurat den skarpeste kniven i skuffen.

 3. «Stoltenberg: – Cyberangrep kan utløse NATOs Artikkel 5»

  De vil ha krig. De VIL ha krig. – Og budbringeren er norsk. Simpelthen galskap. Klinisk sinnssykdom hos «lederne» våre.

  «[W]e regard cyber attacks as something that can cause a lot of damage and can be very dangerous.» – Stolt-en-bærer av krigsbudskap.

  «Dangerous» vet USA-NATO jo alt om, etter å ha startet cyberkrigingen: «Stuxnet is a malicious computer worm believed to be a jointly built American-Israeli cyber weapon. (…) In 2015, Kaspersky Labs’ research findings on another highly sophisticated espionage platform created by what they called the Equation Group, noted that the group had used two of the same zero-day attacks used by Stuxnet, before they were used in Stuxnet, and their use in both programs was similar. The researchers reported that «the similar type of usage of both exploits together in different computer worms, at around the same time, indicates that the EQUATION group and the Stuxnet developers are either the same or working closely together.» – Jf. https://en.wikipedia.org/wiki/Stuxnet#United_States

  • «The Next «Russian Government Cyber Attack» May Be A Gulf of Tonkin Fake. (…) To even think of such conventional retribution for a cyber attack is lunatic. No cyber attack is ever attributable with any certainty. The U.S. National Security Agency, as well as other state sponsored entities, would have no trouble to fake a «Russian cyber attack».» – Jf. http://www.moonofalabama.org/

   • Eric Zuisse skriver:

    «NATO is now alleging that because Russian hackers had copied the emails on Hillary Clinton’s home computer, this action of someone in Russia taking advantage of her having privatized her U.S. State Department communications to her unsecured home computer and of such a Russian’s then snooping into the U.S. State Department business that was stored on it, might constitute a Russian attack against the United States of America, and would, if the U.S. President declares it to be a Russian invasion of the U.S., trigger NATO’s mutual-defense clause and so require all NATO nations to join with the U.S. government in going to war against Russia, if the U.S. government so decides.»

    http://www.globalresearch.ca/nato-says-it-might-now-have-grounds-to-attack-russia/5531167

    Det er nesten så jeg kunne ønske at de satte igang, så vi kunne bli ferdig med det!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.