Sjef i Goldman Sachs: – Vi må få omgjort Brexit

11

Peter Sutherland, som er sjef for Goldman Sachs International skriver om #Brexit på Twitter:

The younger generation in UK has been sacrificed all because of distortion of facts & consequences. Somehow this result must be overturned.

Sutherland er en av de fremste representantene for de 0,00004% rike som tror de kan manipulere verden som de måtte ønske. Og han og hans like lykkes så ofte med akkurat det at han får anfall når et folk gjør noe som uansvarlig som å stemme mot hans vilje.

Han er sjef for Goldman Sachs International, har vært EU-kommisær for konkurranse og sjef for WTO. Han var sjef for Trilateralkommisjonen i 10 år. Han har vært sjef for BP. Han møter regelmessig på møtene i Bilderberg-gruppa. Og han var en av drivkreftene bak opprettelsen av Global Forum on Migration and Development der han nå er en av sjefene.

Da han møtte House of Lords i Storbritannia for å snakke om migrasjonspolitikk, sa han at: EU bør «gjøre sitt beste for å undergrave homogeniteteten» i medlemslanda. Han argumenterte hardt mot ethvert forsøk på å begrense innvandringa og sa at tvert om burde Storbritannia og EU konkurrere om å «trekke til seg flest mulig innvandrere på et globalt nivå». Og han sa naturligvis at dette handlet om å «skape et åpent og tolerant samfunn».

Han nevnte ikke at hans klasse verdsetter at bemanningsselskaper henter inn immigranter uten faglige eller sosiale rettigheter, folk som jobber for 3-4£ pr time.

Goldman Sachs har vært en av hovedsponsorene for #Remain-kampanjen sammen med andre amerikanske banker som Citigroup, Morgan Stanley og JP Morgan.

Alt sammen naturligvis utfra ideelle humanistiske motiver og uten et minste sideblikk til sine egne profittinteresser.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Det må begynne å gå opp for alle og enhver at det var ikke nasjonalstaten Norge , heller ikke demokrati , man kjempet for under andre verdenskrig.
  Hva var det man kjempet for da ?

 2. Deutsche Bank gikk ned ytterligere 7 prosent i dag, og har nådd et nytt foreløpig bunnivå. Banken med en derivateksponering på over 70 000 milliarder dollar har nå gått ned 75(!) prosent fra topp. Jeg har ikke sjekket kursene til de andre TBTF-bankene ennå, men har en mistanke om hvordan det står til.

  Den samlede derivateksponeringen til alle verdens banker er vel noen milliarder ganger større enn den totale pengemengden i verden, så det blir «interessant» å se hva som skjer når de alle kollapser.

  Jeg gjentar: DB-aksjen har allerede gått ned 75 % fra topp. Tygg litt på den. Tysklands største bank. Og nesten like ille står det til med resten av verdens storbanker, som alle er too big to fail.

  Hvis dere tror det blir pent når korthuset kollapser, kommer dere til å få en ubehagelig overraskelse. Jeg anbefaler folk å se eller lese «The Road» for å få et innblikk i hva som ligger foran oss. Jordskjelvaktiviteten i Yellowstone er svært høy nå for tiden, og selveste Obama har innstendig bedt amerikanerne om å preppe.

 3. Tallene for Goldman Sachs-aksjen:

  Endring siste måned -10.39%
  Endring i fjor -7.02%
  Endring siste tolv måneder -36.22%
  Endring siden nyttår -22.71%
  Høyeste i år 177.14
  Laveste i år 140.69
  Høyeste siden 21/11-2000 247.92
  Laveste siden 21/11-2000 52.00
  Endring fra topp -43.81%

  I dag har den foreløpig gått ned 1,92 prosent. Den er nå lavere enn noensinne tidligere i år.

 4. E24 NÅ: S&P nedgraderer Storbritannias gjeldsrating
  «Nå forsvinner bankjobbene fra Storbritannia: Disse kan bli Europas nye finanssentrum
  Dublin, Paris, Luxemburg og Frankfurt seiler opp som kandidater til nye hjembyer for bankene på flyttefot etter brexit.»
  http://e24.no/boers-og-finans/bank/naa-forsvinner-bankjobbene-fra-storbritannia-disse-kan-bli-europas-nye-finanssentrum/23723940
  Kakerlakkene i «Gotham City» varsler flytting av hovedkontor i EU og kan sånn sett starte finansieringen av sin egen nyetablering, da ved hjelp av «poiken med gullbyksan» Draghis rentefrie kreditt – herunder parolen «oppkjøp av (tidligere) utstedte verdiløse sta(t)sobligasjoner». Håper dette latterlige sirkuset flytter til Luxemburg – hvoretter samtlige land melder seg ut og setter opp sin egen statlig eide kredittinstitusjon som bedriver vanlig utlån og innskuddspolicy.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.