Omfattende sikkerhetstiltak rundt Bilderbergkonferansen i Dresden

0

Årets Bilderberg-konferanse går av stabelen i Dresden i Tyskland 9. – 12. juni. Der skal representanter fra det globale monopolborgerskapet samt noen av deres lojale politikere og pressefolk samles for å diskutere sentrale politiske spørsmål.

Mitteldeutscher Rundfunk melder at det blir massive sikkerhetstiltak rundt møtestedet, den fasjonable femstjerners hotellet Hotel Taschenbergpalais. Det blir forsamlingsforbud, det opprettes en sperresone for droner og modellfly på 1,4 km rundt hotellet og 400 politifolk fra Dresden vil få støtte fra kolleger fra Thüringen og Sachsen-Anhalt. Fra 8. til 12. juni blir enhver demonstrasjon i nærheten forbudt og forsamlinger på over 15 fok vil bli oppløst, melder Mopo24.

Bilderberg-konferansen blir holdt hvert år på denne tida. Der samles noen av de mektigste menn og kvinner i verden for å diskutere store politiske og økonomiske saker. Deltakerlista og omtrentlig dagsorden blir offentliggjort, ellers ikke noe annet.

Årets agenda er ifølge Bilderbergs nettside:

  1. Current events
  2. China
  3. Europe: migration, growth, reform, vision, unity
  4. Middle East
  5. Russia
  6. US political landscape, economy: growth, debt, reform
  7. Cyber security
  8. Geo-politics of energy and commodity prices
  9. Precariat and middle class
  10. Technological innovation

Årets deltakerliste er også publisert. Se her.

Det er tre norske bilderbergere i år, nemlig Svein Richard Brandtzæg fra Norsk Hydro, Børge Brende og Kristin Skogen Lund fra NHO. I fjor deltok også Jens Stoltenberg, Trine Eilertsen (Aftenposten)  og Olaug Svarva fra Folketrygdfondet.

Om lag en tredel av deltakerne deltok også på World Economic Forumi januar.

Men det er noe merkelig med årets deltakerliste. Det er slått stort opp i Tyskland. Den tyske avisa Tageszeitung (taz) skrev at Angela Merkel skal delta på Bilderberg-konferansen i Dresden 9.–12. juni. Nå meldes det at forsvarsminister Ursula von der Leyen, finansminister Wolfgang Schäuble innenriksminister Thomas de Maizière skal delta. Merkel skal ha trukket seg fra møtet og Sigmar Gabriel og Frank-Walter Steinmeier nevnes heller ikke blant gjestene. Dette er blitt en heit potet i Tyskland, tydeligvis, men likevel må man jo si at det prioriteres svært høyt av den politiske ledelsen.

(Les hvordan The Independent vurderer årets Bilderbergmøte.)

Det er også vel verdt å merke seg at til å være en engere forsamling av monopolkapitalister, militære topper og deres lydige politikere og mediafolk, så er det påfallende få av USAs oligarker som deltar. De var tungt representert i Davos, men kommer altså (antakelig) ikke til Dresden.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.