Omfattende sikkerhetstiltak rundt Bilderbergkonferansen i Dresden

0

Årets Bilderberg-konferanse går av stabelen i Dresden i Tyskland 9. – 12. juni. Der skal representanter fra det globale monopolborgerskapet samt noen av deres lojale politikere og pressefolk samles for å diskutere sentrale politiske spørsmål.

Mitteldeutscher Rundfunk melder at det blir massive sikkerhetstiltak rundt møtestedet, den fasjonable femstjerners hotellet Hotel Taschenbergpalais. Det blir forsamlingsforbud, det opprettes en sperresone for droner og modellfly på 1,4 km rundt hotellet og 400 politifolk fra Dresden vil få støtte fra kolleger fra Thüringen og Sachsen-Anhalt. Fra 8. til 12. juni blir enhver demonstrasjon i nærheten forbudt og forsamlinger på over 15 fok vil bli oppløst, melder Mopo24.

Bilderberg-konferansen blir holdt hvert år på denne tida. Der samles noen av de mektigste menn og kvinner i verden for å diskutere store politiske og økonomiske saker. Deltakerlista og omtrentlig dagsorden blir offentliggjort, ellers ikke noe annet.

Årets agenda er ifølge Bilderbergs nettside:

  1. Current events
  2. China
  3. Europe: migration, growth, reform, vision, unity
  4. Middle East
  5. Russia
  6. US political landscape, economy: growth, debt, reform
  7. Cyber security
  8. Geo-politics of energy and commodity prices
  9. Precariat and middle class
  10. Technological innovation

Årets deltakerliste er også publisert. Se her.

Det er tre norske bilderbergere i år, nemlig Svein Richard Brandtzæg fra Norsk Hydro, Børge Brende og Kristin Skogen Lund fra NHO. I fjor deltok også Jens Stoltenberg, Trine Eilertsen (Aftenposten)  og Olaug Svarva fra Folketrygdfondet.

Om lag en tredel av deltakerne deltok også på World Economic Forumi januar.

Men det er noe merkelig med årets deltakerliste. Det er slått stort opp i Tyskland. Den tyske avisa Tageszeitung (taz) skrev at Angela Merkel skal delta på Bilderberg-konferansen i Dresden 9.–12. juni. Nå meldes det at forsvarsminister Ursula von der Leyen, finansminister Wolfgang Schäuble innenriksminister Thomas de Maizière skal delta. Merkel skal ha trukket seg fra møtet og Sigmar Gabriel og Frank-Walter Steinmeier nevnes heller ikke blant gjestene. Dette er blitt en heit potet i Tyskland, tydeligvis, men likevel må man jo si at det prioriteres svært høyt av den politiske ledelsen.

(Les hvordan The Independent vurderer årets Bilderbergmøte.)

Det er også vel verdt å merke seg at til å være en engere forsamling av monopolkapitalister, militære topper og deres lydige politikere og mediafolk, så er det påfallende få av USAs oligarker som deltar. De var tungt representert i Davos, men kommer altså (antakelig) ikke til Dresden.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKnusende rapport: – Norge i Afghanistan for å støtte USA, det eneste som er oppnådd
Neste artikkelEuropa disimula la guerra en Siria porque espera pingües ganancias.
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).