Omfattende sikkerhetstiltak rundt Bilderbergkonferansen i Dresden

9

Årets Bilderberg-konferanse går av stabelen i Dresden i Tyskland 9. – 12. juni. Der skal representanter fra det globale monopolborgerskapet samt noen av deres lojale politikere og pressefolk samles for å diskutere sentrale politiske spørsmål.

Mitteldeutscher Rundfunk melder at det blir massive sikkerhetstiltak rundt møtestedet, den fasjonable femstjerners hotellet Hotel Taschenbergpalais. Det blir forsamlingsforbud, det opprettes en sperresone for droner og modellfly på 1,4 km rundt hotellet og 400 politifolk fra Dresden vil få støtte fra kolleger fra Thüringen og Sachsen-Anhalt. Fra 8. til 12. juni blir enhver demonstrasjon i nærheten forbudt og forsamlinger på over 15 fok vil bli oppløst, melder Mopo24.

Bilderberg-konferansen blir holdt hvert år på denne tida. Der samles noen av de mektigste menn og kvinner i verden for å diskutere store politiske og økonomiske saker. Deltakerlista og omtrentlig dagsorden blir offentliggjort, ellers ikke noe annet.

Årets agenda er ifølge Bilderbergs nettside:

 1. Current events
 2. China
 3. Europe: migration, growth, reform, vision, unity
 4. Middle East
 5. Russia
 6. US political landscape, economy: growth, debt, reform
 7. Cyber security
 8. Geo-politics of energy and commodity prices
 9. Precariat and middle class
 10. Technological innovation

Årets deltakerliste er også publisert. Se her.

Det er tre norske bilderbergere i år, nemlig Svein Richard Brandtzæg fra Norsk Hydro, Børge Brende og Kristin Skogen Lund fra NHO. I fjor deltok også Jens Stoltenberg, Trine Eilertsen (Aftenposten)  og Olaug Svarva fra Folketrygdfondet.

Om lag en tredel av deltakerne deltok også på World Economic Forumi januar.

Men det er noe merkelig med årets deltakerliste. Det er slått stort opp i Tyskland. Den tyske avisa Tageszeitung (taz) skrev at Angela Merkel skal delta på Bilderberg-konferansen i Dresden 9.–12. juni. Nå meldes det at forsvarsminister Ursula von der Leyen, finansminister Wolfgang Schäuble innenriksminister Thomas de Maizière skal delta. Merkel skal ha trukket seg fra møtet og Sigmar Gabriel og Frank-Walter Steinmeier nevnes heller ikke blant gjestene. Dette er blitt en heit potet i Tyskland, tydeligvis, men likevel må man jo si at det prioriteres svært høyt av den politiske ledelsen.

(Les hvordan The Independent vurderer årets Bilderbergmøte.)

Det er også vel verdt å merke seg at til å være en engere forsamling av monopolkapitalister, militære topper og deres lydige politikere og mediafolk, så er det påfallende få av USAs oligarker som deltar. De var tungt representert i Davos, men kommer altså (antakelig) ikke til Dresden.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. sakset fra kommentarfeltet på Zero Hedge – http://www.zerohedge.com/news/2016-06-07/propaganda-bill-congress-could-give-america-its-very-own-ministry-truth

  tilskrevet Anthony Sutton:

  They are on the inside looking out. We are on the outside looking in. They may call us «peasants» but we have the advantage of knowing about the real world and its infinite diversity. Their global objectives are dreams based on skewed information. Dangerous dreams, but still dreams.

  (1) The Order Lives In A Cultural Straightjacket All the power in the world is useless without accurate information. If you meet these people as this author has more or less casually over 30 years, one impression comes to the forefront – they are charming but with a limited perception of the world. They may have global ambitions, they may act politically like miniature power houses, but their knowledge of the world comes from an in-group and those who play along with the in-group. And the in-group lacks morality and diversity. It’s a kind of jet Set Politburo. Charming, power-hungry and myopic simultaneously. All it can offer to the outsider is an invitation, almost an ultimatum, «You are part of the establishment.» Which has as much interest for many as a Frederick Bundy fish fillet. Perhaps one of the exceptions is house conservative William Buckley, Jr. – at least his cynicism is marked by witty incisiveness. The rest are a pretty sad bunch.

  (2) An Easy Prey For the Ambitious Limited perception makes members of The Order a target and an easy prey for the ambitious outsider . . . who needs only the ability to say the right things at the right time to the right people, coupled with a sense of unscrupulousness. Henry Kissinger is a prime example – an outsider who wants desperately to stay on the inside. More devious than clever, but expert at using deviousness for his own ends. Conservative readers may not agree, but Secretary of State Dean Acheson, who defended a guilty Alger Hiss to the bitter end, was probably more stupid than culpable. Which leads us to,

  (3) Genetic Problems Extensive intermarriage among the families raises a serious question of genetic malfunctions. Membership lists are heavily laced with Dodge, Whitney, Phelps, Perkins, Norton, Putnam used as middle (maternal) names. Cultural inhibitions are obvious, the intellectual limitations from genetic factors are more difficult to analyze and describe.

  (4) Shallow Power Base It may be as Rosenbaum comments, that The Order is «incredibly powerful». On the other hand, it is also incredibly weak – there is no philosophic or cultural depth to The Order. Diversity is strength and The Order lacks diversity. The vast bulk of the American people, that giant melting pot of Anglo, Germanic, Slavic, Hispanic, black, yellow, and who knows what else has been suckered. Many of them know it. Some are now going to know by whom.

  When they’ve overcome the disbelief, the shock and perhaps some fear, they are surely going to say «What do we do?.» The great strength of individualism, an atomistic social order where the individual holds ultimate sovereignty, is that any counter revolution to an imposed social order where the State is boss, can take a million roads and a million [different] forms. No one is going to create an anti-The Order movement. That would be foolish and unnecessary. It could be infiltrated, bought off, or diverted all too easily. Much too easily. Why play by the rules set by the enemy?

  The movement that will topple The Order will be extremely simple and most effective. It will be ten thousand or a million Americans who come to the conclusion that they don’t want the State to be boss, that they prefer to live under the protection of the Constitution. They will make their own independent decision to thwart The Order, and it will take ten thousand or a million forms.

  The only weakness is communication. The Order has so wrecked education that reading comprehension is difficult for many – that’s part of the brainwashing program. But there are more than enough readers. Most people prefer to talk, anyway.

  AB: Kommunikasjonen har aldri fungert så bra som nå – og mulighetene som Pål har skrevet om før.

 2. En liten digresjon: Håper Steigan har tid til å resonnere litt omkring Finanstilsynets stresstest av bankene. Det ser ut som vi går mot et nytt spleiselag. Hva vitsen er vet jeg ikke da DNB spekulerer med alt de får kloa i.
  https://www.nytid.no/bankbloffen/

  • Vi er langt inn i «sluttspillet» nå, og en hver som har øyer i hodet, må forstå at det ALDRI har vært meningen at oljefondet skulle fungere som noen annet enn smøring for petrodollar-imperiet.

   Var det ikke stort oppslag i KK for en tid siden, om hvordan Ola Borten Moe ville at vi skulle bygge framtida vår på samme modell som DNB(finansiell innovasjon)? Jeg lurer på hvem som har satt den tanken inn i hodet hans – kanskje de samme som har innbilt ham at å starte olje-selskap er en god idé.

   And it’s gone :

   https://www.youtube.com/watch?v=-DT7bX-B1Mg

   • Det verste er at det nesten er sånn det fungerer. Vi har forrestn hørt lite i det siste om Borthen Moe og hans nye oljeselskap.

    • Jeg vet ikke om du er kjent med denne South Park episoden, men enden er at Stan drar helt til Washinton på jakt etter pengene sine. Der finner han at den politiske ledelsen styrer økonomien etter voodoo-prinsippet (e.Reagan) og bruker en hodeløs høne som veileder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.