Hvem eier IT-gigantene?

65

EU-kommisjonen har som kjent satt fire IT-giganter til å drive sensur av internett og sosiale medier. Facebook, Twitter, Google og Microsoft er blitt enige om en Code of Conduct, skriver The Guardian.

Les: EU og IT-gigantene skal sensurere sosiale medier

Men hvem eier disse IT-gigantene? Hvilke økonomiske krefter står bak dem? Jeg har lagd en oversikt over de ti viktigste eierne i de fire selskapene. (NB: Google heter nå Alphabet, og er antakelig verdens største IT-selskap.)

facebook twitter alphabet microsoft copy
Kilde: Moningstar.co

Jeg har markert med rødt dem jeg kaller «de fire store», nemlig BlackRock, Fidelity, Vanguard og State Street. Dette er store amerikanske fonds som også er de største eierne i samtlige av de sju dominerende bankene og finansinstitusjonene.

Det er sju banker eller finansinstitusjoner som har fullstendig kontroll over det amerikanske finansmarkedet. Det er JP Morgan, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley og Bank of NY Mellon.

Og hvis man ser på aksjonæroversiktene til de sju bankene, så er det fire selskaper som peker seg ut helt spesielt. Det er State Street Corp, Vanguard Group, FMR (Fidelity) og BlackRock. De er alle sammen storaksjonærer i alle disse bankene, slik figuren viser. Dessuten er de storaksjonærer i de megakorporasjonene som eier de fleste merkevareprodusentene i verden.

Denne eierkonsentrasjonen og krysseierskapet er også registrert av The Economist, som også peker på disse fire fondenes sentrale rolle.

Og ikke overraskende er det de samme fire som går igjen også i de fire IT-gigantene som nå tar over sensuren av de sosiale mediene på vegne av EU.

Kort sagt: den politiske sensuren på nettet, slik de fleste i Norge og Vesten møter det, er oligarkene på Wall Street, de som også eier nesten alt annet også.

Noen har hevdet at disse fondene bare er passive eiere på vegne av andre. Det var kanskje sant en gang. Men det stemmer ikke i dag. De er nå så mektige i kraft av seg sjøl at de er innkalt til Financial Conduct Authority i London for å avklare om de er å betrakte som finansinstitusjoner, skriver Financial Times.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


65 KOMMENTARER

 1. Det første jeg ser er at det ikke er noen «enkelt rikmann» som er dominerende eier. Det største eieren i et enkelt selskap er Vanguard med 6,3% i Microsoft. I selskap med så stor spredning av eierskapet vil de største aksjonærene sjølsagt få sine folk inn i styrene. I tillegg til krysseierskapets makt.

 2. Benytt heller russiske eller kinesiske sosiale medier! I Russland er det VKontakte og i Kina er det WeChat og ymse andre. Jeg har aldri opplevet problemer eller sensur av noe slag i disse mediene, mens Twitter og Google er jo i lomma på ziokapitalen. Har ikke tall på antall ganger jeg er blitt sensurert av ziomedia bare fordi jeg f ex påpeker at Stoltenberg er en krigsforbryter eller at neocons stod bak 9/11. Den enkleste måten å bli kvitt disse politiserte vestlige sosiale mediene, er ikke å bruke dem. Jeg har en egen in-house rådgiver på sosiale medier, Møyfrid, som har vist meg et vell av muligheter. Glem Vesten, vi må vende oss østover!

  • Jeg kontrollerer både på russiske og kinesiske media, men problemet er selvsagt språket og den dårlige oversettelsen. Meninger kan bli snudd på hodet. Veldig mye feil i oversettelsen. Det andre momentet er at folk flest ikke gidder å benytte utenlandske media.

 3. Kan vi ikke snart få noen navn, diskutere hvilke familiedynastier som er involvert, hvorledes de er inngiftet med hverandre og plassert ut i nøkkelstillinger innen politikk, næringsliv og internasjonale organisasjoner?

  Hvordan de er organisert gjennom hemmelige «societies» og hva som er deres mål med deres nye verdensorden og hva det innebærer.

  Hva som foregår, når de møtes og utfører sine ritualer, som beskrevet i Kubricks film «Eyes Wide Shut», med seksuelle orgier, utstrakt bruk av dop, pedofili, menneskeofring og okkulte satanistiske ritualer.

  Dette begynner, etter min mening, å haste, dersom vi skal ha noe som helst håp om å komme dem i forkjøpet, med deres diabolske planer.

  • Det lar seg gjøre å svare på de spørsmålene du stiller. Hvis jeg hadde hatt et par studenter, litt penger og noe mer datakraft, skulle jeg ha kommet opp med nokså mange svar.
   BlackRock sier fx at de jobber for 12 av de 25 største stiftelsene i USA. Stiftelser er den typiske måten familiedynastiene plasserer sine penger på. Da får man bare finne ut hvilke de er og hvem som er familiene bak.
   Usual suspects ville vel være Rockefeller Foundation, Ford Foundation, Carnegie Endowment, Rothschild Foundation osv. Og så må man tallknuse styremedlemmer og CEOer i de fire store mot banker og korporasjoner. Antakelig vil du sitte igjen med 150-200 navn.

   • «Hvis jeg hadde hatt et par studenter, litt penger og noe mer datakraft, skulle jeg ha kommet opp med nokså mange svar.»

    «Og så må man tallknuse styremedlemmer og CEOer i de fire store mot banker og korporasjoner.»

    Et par studiner og litt penger skulle jeg gjerne hatt sjæl. Men mener du virkelig at det er så store datamengder som må gjennomgås og kokes inn at vi kan snakke om «tallknusing», altså? Det virker litt overestimert ved første blikk for meg. Imidlertid, hvis det er tradisjonell tallknusing vi faktisk snakker om, finnes det i dag et overskudd av pensjonerte GPU-baserte Bitcoin miners som er fullt operative, og som du får for en rimelig penge. Disse bør kunne gjøre den delen av jobben.

    @Dagfinn: ANTISEMITT!! 😀

    • Det er en betydelig jobb. Den er ikke uoverkommelig, men det er mye tall, data og relasjoner som skal inn for å gjøre det riktig. Og det må være 100% riktig, ellers blir det nesten verdiløst.
     Og ja, det var et forsøk på å fiske etter kompetanse og arbeidsvilje.

     • Siden vi kjemper mot en overmakt med tilnærmet ubegrensede ressursser, effektivt organisert, som ønsker Verdensherredømme, med ett politisk styre, ett pengesystem, ett militære og en religion, kunne det da være en ide å begynne i den andre enden, med en målsetning og strategi for hvorledes man mest effektivt kan utsette eller begrense deres aktiviteter?

      Eliten virker syklig opptatt av diabolske, occulte ritualer. Det virker som om de har Paven med på laget. Lykkes han med å samle de tre viktigste religionene Katolisisme, Judeaisme og Islam, mens de flertallet av de øvrige massene sitter på sidelinja – ja da er vel løpet kjørt….

      Ser man det hele fra et Bibelsk ståsted, uttalte Jesus: «Occupy until I come».

      Hva med tiltak for å aktivisere den Kristne delen av Norges befolkning, der mange har valgt å leve tilbaketrukket, for å unngå angrep og mobbing fra personer og organisasjoner med alternative livssyn som Humanetikere og Ateister? Det skal visstnok være ganske mange slike Kristne. Forutsetter vi at de får «hjelp fra oven», kan dette, etter min mening, vise seg å være en god strategi.

      Altså nok en «religionskrig», men denne gangen med fredelige midler…

    • 2 studenter får man ved å henge opp en plakat på en høgskole, og annonsere på oppslagstavla.Jeg betalte dem. Alt hjelper, om man fks får dem til å komme annen hver uke.De sorterte papirer.

   • «Det lar seg gjøre å svare på de spørsmålene du stiller. »

    Men det lar seg ikke gjøre å få de som eier media til å publisere det.

    Vi behøver ikke mere bevis på at vi mennesker gir faen i de steder hvor vi ikke bor, da vi har en historie full av adelskap og kapitalisme å ta av.

    Vi behøver heller ikke mere bevis for at har først fjern-eierskap oppstått, så vil det være penger å tjene på å selge utbytterne god samvittighet, ved at man forer samfunnet med alle fordelene, mens man sensurer bakdelene.

    Det er nå en gang slik, at det ekle er om resten av din sosiale sirkel skulle møte ofrene for din egoisme, og ta deres parti mot deg, og at man unngår dette i et kapitalistisk sensursystem, da hornalistene passer på at skadelige løgner og konspiranoia sensurers, og eliten ikke lever der ofrene befinner seg.

    Det er derfor sant på den ene side at vi lever i en sosialt konstuert virkelighet som de progressive sier, men på den andre siden er det også sant, at friske menn ikke låner bort kona til fremmede menn frivillig, og oppdrar barna deres som sine egne.

    For å gi litt ros, så har du forstått og vist i praksis, at de som kaller seg kommunister, er forsvarere av ytringsfriheten.

    Neste skritt må tydeligvis staves. Ingen normale mennesker vil lese så kompliserte ting.

    Skal du få med massen på at ditt paradigme er rett, så må de sentrale ideene være enkle sannheter som er dype nok å skrive essay om. Det er eksempelvis sant at «Hva som går opp, kommer ned», det er noe man kan observere selv ved å kaste noe, og det er dypt nok til en hel vitenskap om parabelbaner og hvordan man skyter ned fienden.

    Skal du få med massen på at ditt paradigme er rett, så er ytringsfrihet kun første skritt. Viktigest er at budskapet ditt kan bekreftes i de mediene massene bruker. Det er sant at massemedia er anti-hvitt, når man forstår hva det ligger i ordet, og det er også sant at vi druknes i propaganda om at jo færre hvite, jo bedre er det, fordi hvite mennesker er en undertrykkende sosial konstruksjon.

    Nå mener jeg ikke at du skal gjøre min jobb, for da ville jeg bli arbeidsløs, men om du kanskje kunne kopiert dette med å snakke mest om de tingene hvor proletariatet kan se at makta manipulerer?

    Kanskje du også kunne kopiert de tingene jeg beskylder deg for som kunne vært sant, og gjenta hva som svir mest, mot noen som fortjener det bedre?

    Det er ikke til å slippe unna at man oppdager ALLE raseforskjeller når man tvangsintegreres, så om dere skal fortsette å lyve om at integrering ikke skaper hat, når man må ha alt et totalitært samfunnn har av hatlovgivning, yrkesforbud, sensur og massiv hjernevask om barna av regnbuen fra barnehagen og opp, så vil dere gå med i dragsuget når folket oppdager at de har levd i frykt i Platons hule, i steden for ute i solskinnet.

    Når man først snakker om sola, så tar jeg sommerfeire, og så kan jeg komme tilbake med litt edder og galle til høsten.

     • – Måtte den sommeren vare evig… Og med klimahetingen ser det ut som en mer og mer reell mulighet. #-)

     • Ullern, jeg anbefaler den svenske lavbudsjetts sci-fi-psyko-tv-thrilleren «Sommarens tolv månader» fra 1988. Finnes til nedlasting på steder jeg av hensyn til bloggeier ikke lenker til her, men det er de vanlige, for å si det sånn.

    • Noe av det rareste er at vi tror at folk i resten av verden ikke kan vente med å komme hit.
     At vi tror at vi er de eneste i verden som helst vil leve i fred med våre familier og venner.
     Jeg vil anbefale deg å bruke sommeren til å lese John Perkins, som jeg har referet til flere ganger her.
     Så kan du komme tilbake med fornyet kraft!
     I mellomtiden, fred være med deg.

 4. Her kan vi justere siktet enda litt skarpere Pål 🙂 Du kan trygt krysse av helgardering fra topp til bunn på «sensuristene». Hvis du ser på «lille» Twitter og hovedaksjonær Morgan Stanley er det intet nytt under solen. Og Mitsubishi/T. Rowe Price? De kommer også under helgarderingen 😀
  MORGAN STANLEY
  Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. – 22,5%
  State Street Global Advisors Funds Management, Inc. – 8.17%
  T. Rowe Price Associates, Inc. – 7.34%
  The Vanguard Group, Inc. – 4.40%
  BlackRock Fund Advisors – 2.97%
  JPMorgan Investment Management, Inc. – 2.23%
  Invesco Advisers, Inc. – 1.49%
  Fidelity Management & Research Co. – 1.10%
  Jennison Associates LLC – 0.90%
  Northern Trust Investments, Inc. – 0.88%

  MITSUBISHI UFJ Financial Group, Inc
  BlackRock Fund Advisors – 2.33%
  The Vanguard Group, Inc. – 1.79%
  BlackRock Japan Co., Ltd. – 1.47%
  Nomura Asset Management Co., Ltd. – 1.40%
  Norges Bank Investment Management – 1.32%

  T. ROWE PRICE
  The Vanguard Group, Inc. – 6.70%
  State Street Global Advisors Funds Management, Inc. – 5.02%
  BlackRock Fund Advisors – 4.30%
  JPMorgan Investment Management, Inc. – 3.74%

  Vi – NBIM har investert 31,5 mrd. i Mitsubishikonsernet (som kjøpte Cermaq) og ca 14,3 mrd. i Morgan Stanley. Altså pengen staten fikk inn på salget ble bl.a. reinvestert i Mitsubishi Financial Group. Ved utgange av 2013 hadde vi 6 mrd, investert der. Ved utgangen av 2015 har dette økt til 10 mrd. Fondet vårt opptrer som en privat investor, og fra NBIM fikk jeg dette til svar da jeg spurte om vår indirekte eierandel (reservene) var tatt med på beholdninger: (PS. Fondforvalterners største «top holdings» er de samma gigantene som er nevnt utallige ganger)

  «I beholdningslistene teller vi kun direkte eierandeler (Aksje/rentepapir). Vi kan ellers ikke kommentere fondets enkeltinvesteringer utover informasjonen som ligger på våre nettsider.»

  Litt om Vanguard som forklarer sammensetningen av den «vestlige» korporasjonen – saksa fra Nordic News: «Oljefondets amerikanske partner BlackRock er en av de store eierne i Vanguard Group, og en sentral aktør i internasjonal oljeindustri, skriver Nordens Nyheter i en analyse. Amerikanske Vanguard Group er sentral på eiersiden i de store oljeselskapene, der investeringsselskapet BlackRock og Norges Banks Investment Management spiller en sentral rolle. Exxon Mobbile, Chevron, Sclumberger og Conoco Phillips er en gruppe selskaper med Vanguard som største eiere. Oljefondet, Vanguard og BlackRock er største eiere i britiske BG Group. som overtas av Royal Dutch Shell. Dermed er det liten finanselite som styrer de store oljeselskapene, som har meget betydelig virksomhet på den norske kontinentalsokkelen. Dette gjelder Conoco Phillips Exxon Mobile, Chevron og Schlumberger.»
  Her vil jeg komme med en tilføyelse. Vi har investert 26.1 mrd. i Shell, og her opptrer vi som selger og kjøper hvor finansgevinsten i tillegg havner på våre hender. Hva sier panelet..? Skal vi trykke litt dollars?

  • Takk skal du ha!

   Helt utrolig hva som skjer bak vår rygg!

   Hva med Aftenposten, NRK, Dagbladet, VG etc etc…
   Mange har jo vist seg ganske tilpasningsvillige. Kombinasjon av ukjent eierskap, politisk press og CIA´s «Operation Mockingbird»?

   • At folk i det heletatt kjøper «The Pentagon Papers» skyldes uvitenhet, fornektelse eller muligens god oppdragelse. Slik det er i dag finnes det ikke en «vestlig» journalist som kan, vil eller får lov til å utøve sitt yrke hvis de skal ha til salt i suppa. En restrukturering (reset button) av den eksisterende økonomien må finne sted. Og en gransking om hvor de «kvantitative lettelsene» tok vegen – for å tilbakebetale skjevhetene må bli et krav, fremsatt av folket. Følges ikke dette opp må et opplyst folk sørge for å sette inn andre. Og da gjenstår det bare å opplyse folket… Mere vin anyone?

    • Jeg holder Aftenposten kun pga dødsannonsene. Kommet i en slik alder nå at det er nødvendig å følge med… ;-( Avisen irriterer meg hver dag. Fins det noe sted man kan se annonsene gratis (noe offentlig?). Skal man møte opp til bisettelse, er det nødvendig å være orientert på forhånd.
     Takknemlig for råd ang. andre muligheter

 5. Min research tilsier at kommunismen ble funnet opp av dem vi nå kjemper i mot – som en mellomstasjon på veien mot en Ny Verdensorden, der Gud erstattes med et kunstig sosialt fellesskap, hvor skaperverket er erstattet med Darwinistisk «fake» vitenskap, og det viktige er solidaritet med overordnete politiske regler, ikke nasjonale interesser, religion, familie og individuell frihet!

  Er det noe her som har gått meg hus forbi?

  • «Skaperverket er erstattet med Darwinistisk «fake» vitenskap». Ja, heldigvis, Dagfinn. Det er da for svarte ikke der problemet ligger!

   Solidaritet med egen familie, og dernest stammen, er forøvrig en helt grunnleggende ting i evolusjonsbiologien og adferdsøkologien. Videre kan solidaritet med det mer moderne påfunnet «nasjonen» evt. forefinnes som en utvidelse av den mindre inngruppen.

   I religionenes verden kan man derimot finne eksempel på at man ofrer sin egen familie for en abstrakt konstruksjon. Abraham ville f.eks. ofre sønnen Isak i ren gudsfrykt og underkastelse. Dett vet du jo, mann. Selvfølgelig bare en idiotisk myte, men det er nå engang denslags man forherliger og formidler til stadig nye generasjoner i kristne miljøer.

   Samarbeid med kristne, i kraft av at de er kristne, som du inviterer til over, blir ikke aktuelt. Slipper man dere inn, blir man aldri kvitt dere igjen. 1000 år er mer enn nok. Lover du å klappe igjen nebbet om Jesus skal du under tvil få bli med til fronten og dø sammen med skikkelige folk.

   • Takker for utvist tillit. Du behøver ikke tvile på mitt ønske om solidaritet. Men hva med å la tvilen komme tiltalte til gode? Dem vi kjemper mot er tydeligvis styrt av onde, diabolske krefter. Historien, og deres egne uttalelser, tilsier det.

    Hvis du mener vi er sterke nok, smarte nok og erfarne nok til å fronte dem på egen hånd, stiller jeg gjerne opp.
    Men, dersom det er mere å hente – hvorfor ikke vurdere det?

    Selv har jeg levet et ganske turbulent liv, der jeg har opplevet mye som jeg ikke kan forklare, men som har gjort meg ydmyk overfor at det finnes mere mellom Himmel og Jord, enn jeg kan forklare. Er overbevist om at det kan skje igjen, dersom vi er åpne for å tillate «hjelp fra oven».

    • Jeg opplever ting jeg ikke kan forklare hele tiden, jeg. Gravitasjon, for eksempel. Men noen har nylig funnet og påvist gravitasjonsbølger for første gang, og høster prestisjetunge priser for dette. Men jeg kan jo ikke forklare det av den grunn. Og selvfølgelig er jeg åpen for hjelp fra oven, eller griseflaks, som det heter i verdslige kretser. Og det kan komme såvel kristne som hvem som helst andre til gode. Men det er neimen ikke mye å stole på eller basere noe som helst på. Og det er vel slik at det blant kristne og tilhengere av de fleste andre religioner er et dogme at man kan øke sjansene for grisflaks ved å ha det rette, avklarte forholdet til gud?

     • Hei igjen AF,

      Beklager at du oppfatter meg som påtrengende med min tro. Det var ikke tilsiktet. Jeg har ingen ambisjoner om det, eller rett til det. Mitt innspill var ment som et forslag, der vi allierer oss med en gruppe som sannsynligvis har felles interesse med oss i kampen mot Eliten.

      Pragmatisk sett, er avskaffelse av kontanter, og introdusering av en personlig chip, neste skritt på veien mot Elitens ønske om mere kontroll. Bibelens profetier beskriver en slik chip som «Mark of The Beast».

      Teknologien er allerede tilgjengelig. Bikkja mi har en allerede og flere er sannsynligvis på vei. Introduseringen kan være å markedsføre den som en fordel, som for eksempel for bruk på pasienter med Alzheimer og Autistiske barn. For oss vanlige «dødlige» som en «cool feature», som bruk av kjendiser på barer, for å slippe å legge kredittkortet igjen bak skranken, eller til bruk på høystatus kjøpesteder.

      Tror det ville være en fordel om vi kunne aktivere sløve Kristne, som ikke har innsett hva som skjer. Skal vi gjøre det, vil referanse til Bibelen, være en vei å gå – uansett hva du og jeg måtte tro eller mene.

      Ingen av oss er fan av sosiale medier, tvert i mot, men Internettet har vist seg være effektivt medium for å formidle nye ideer.

      Mulig #rejectMarkoftheBeast ikke er veien å gå, men vi er kun ved begynnelsen av en kreativ prosess. Har selv bakgrunn fra reklamebyrået Ad Hoc som eier og daglig leder. I slike prosesser hadde vi som regel, at «alt er lov».

      Vennlig hilsen Dagfinn

   • More than half a century ago, while I was still a child, I recall hearing a number of older people offer the following explanation for the great disasters that had befallen Russia: Men have forgotten God; that’s why all this has happened.

    Since then I have spent well-nigh fifty years working on the history of our Revolution; in the process I have read hundreds of books, collected hundreds of personal testimonies, and have already contributed eight volumes of my own toward the effort of clearing away the rubble left by that upheaval. But if I were asked today to formulate as concisely as possible the main cause of the ruinous Revolution that swallowed up some sixty million of our people, I could not put it more accurately than to repeat: Men have forgotten God; that’s why all this has happened.

    What is more, the events of the Russian Revolution can only be understood now, at the end of the century, against the background of what has since occurred in the rest of the world. What emerges here is a process of universal significance. And if I were called upon to identify briefly the principal trait of the entire twentieth century, here too, I would be unable to find anything more precise and pithy than to repeat once again: Men have forgotten God.

    The failings of human consciousness, deprived of its divine dimension, have been a determining factor in all the major crimes of this century. The first of these was World War I, and much of our present predicament can be traced back to it. It was a war (the memory of which seems to be fading) when Europe, bursting with health and abundance, fell into a rage of self-mutilation which could not but sap its strength for a century or more, and perhaps forever. The only possible explanation for this war is a mental eclipse among the leaders of Europe due to their lost awareness of a Supreme Power above them. Only a godless embitterment could have moved ostensibly Christian states to employ poison gas, a weapon so obviously beyond the limits of humanity.

    The same kind of defect, the flaw of a consciousness lacking all divine dimension, was manifested after World War II when the West yielded to the satanic temptation of the «nuclear umbrella.» It was equivalent to saying: Let’s cast off worries, let’s free the younger generation from their duties and obligations, let’s make no effort to defend ourselves, to say nothing of defending others-let’s stop our ears to the groans emanating from the East, and let us live instead in the pursuit of happiness. If danger should threaten us, we shall be protected by the nuclear bomb; if not, then let the world burn in Hell for all we care. The pitifully helpless state to which the contemporary West has sunk is in large measure due to this fatal error: the belief that the defense of peace depends not on stout hearts and steadfast men, but solely on the nuclear bomb…

    Today’ s world has reached a stage which, if it had been described to preceding centuries, would have called forth the cry: «This is the Apocalypse!»

    Sitat Fyoudor Soltzhenitzyn – The Templeon Address
    Mere på linken: http://www.roca.org/OA/36/36h.htm

    • Jeg ser det står noe om gud her. Gud kan være en så fantastisk nyttig ting å ha, at om han ikke hadde eksistert, burde noen ha funnet ham opp.

     • Er kritisk overfor religion som middel i politisk sammenheng. Som følge av det, har jeg nylig meldt meg ut av Den norske kirke. Mye av innholdet i Gamle Testamentet er også vanskelig å fortå. Er imidlertid åpen for at det finnes krefter som kan hjelpe oss i kampen mot Eliten.

      Veien videre, dersom vi skal lykkes er, etter min mening, avhengig av at vi baserer oss på de mulighetene som finnes og samarbeider.

      Dersom Gud er en del av dette, kan du regne med, at jeg fortsatt kommer til å hevde det.

      Innebærer det at jeg besitter sannheten. Nødvendigvis ikke, men har jeg følge av Soltzhenitzyn, gjør det meg litt sikrere i min sak.

     • Hvordan vet du at det er «han»? – Jeg har aldri sett noe annet enn «det» hvite bevisste lyset der hvor alle andre peker mot som «gud» – og selv «lyset» blir kun en metafor hentet dit inn fra den ytre, materielle verden. – Tre bokstaver, «gud», blir litt kort beskrivelse for et lysbevegelig områdevolum større enn den materielle verden (såvidt jeg har kunnet «se», men å sammenligne uendelig stort mot uendelig stort er jo krevende, da;-) og fullt av aktivt påvirkende strukturer (tanker, minner, innskytelser, emosjoner, fornemmelser, anelser, og deres Kilde og sånt…). Synes jeg, da. – Det er meg, da. Jeg bare synes noen ting blir litt overforenklet med bare tre bokstaver. Synes jeg, da. 🙂

     • Ullern, jeg «vet» ikke at det er en han, for jeg er jo ikke kristen. Det trodde jeg var ganske klart. Men jeg har aldri sett bibelen eller kristne referere til sin guddom som en hun, i hvert fall. Derimot ber de til «Fader vår». Og det nærmeste kristne kommer intetkjønn er «treenighetens» såkalt «hellige ånd». Ingen kristne har lyktes med å forklare hva konseptet treenighet går ut på, ikke i nærheten en gang, men de tror på den allikevel. Kilden til forestillingen om treenigheten er en bok, skrevet av mennesker, med mange andre tvilsomme innslag og historieforfalskning fra første til siste side. Man skal selvfølgelig aldri utelukke at en ganske dårlig og løgnaktig bok kan inneholde fragmenter av sannhet, og at den hellige, uforklarlige treenigheten er et slikt fragment. Men jeg tillater meg å tvile.

      Det du snakker om er jo ikke kristendom eller noen annen av disse forferdelige ørkenreligionene, hvorav et par av dem er enda verre enn kristendom, slik disse fremstår de fleste steder i dag. Det er kristendom jeg er ute etter strupen på her, ikke eksistensiell undring og personlige opplevelser som uansett ikke legges til grunn for noe hierarkisk trosunivers og/ eller misjoneres som sannhet og helligdom. Nysjerrighet på ulike tilstander og tilværelsens «mysterier» er noe annet og i beste fall svært positivt. Jeg vil dog, tross ubeskrivelig intense personlige erfaringer som utvilsomt ville fått enkelte til å bli religiøse, advare mot å gjøre det til enda en religion. Jeg ser heller ingen konflikt mellom et vitenskapsbasert virkelighetssyn og fantastiske opplevelser. Derimot er kristendom en fiende av primært vitenskap, men også av gyldigheten til personlige erfaringer som ikke passer inn i dogmatikken og liturgien.

      Religion er opium for folket.
      -Marx

      Religion er det som holder de fattige fra å myrde de rike.
      -Bonaparte

      Religion er dyretemmerkunstens mesterverk, for den lærer mennesker hvordan de skal tenke.
      -Schopenhauer

      Religion er som en pikk. Den kan være fin å ha, og man kan være stolt av den. Men værsåsnill, ikke plukk den frem på torvet og vift med den, og IKKE prøv å dytte den ned i halsen på ungene mine.
      -Ukjent kilde på www

     • For meg er i grunnen det ultimate beviset på «mind over matter» fysikeren Stephen Hawking. Og han sier i litt høfligere former at Einstein dreit seg ut på i hvert fall ett punkt, og det var da han påsto at gud ikke kaster terninger med universet. Snarere tvert i mot, sier ateisten Hawking, og ofte kan man ikke engang se hvor terningene lander.

     • Til «AF – 3. juni 2016 klokka 20:38»

      Javisst, javisst. Jeg spøkte jo mest (selv om Piet Hein-regle regelen gjelder: «Den som kun tar spøk for spøk…» osv.). Håpet at mine naivismer indikerte det. (Tar stadig litt feil sånn, og enkelte tror jeg er sånn ca. fem år i hodet. – Hvilket de naturligvis har rett i – ut over at sedimenter av flere andre aldre også svirrer omkring her;-).

      «Det er kristendom jeg er ute etter». Tiltredes. – Tror jeg har nevnt noe før, ca. påsketider, om at en religion som tilber avbildning av et henrettelsesverktøy med en slaktet person på som hovedsymbol, og vil at folk skal ha sånt i stua, rundt halsen og div. andre upassende steder, ikke kan være helt sunn, væffal. – Ikke rart det blir krig i verden, når sånt regnes av enkelte – sånn ca. to-tre milliarder – som «kjærlighetens religion». – Tror noen kan ha misforstått «kjærlighet» litt der…

      Ellers har jeg ledd meg av ledd av religonsdiskusjonen i tråden her – litt off-topic som den jo er: «Hvem eier IT-gigantene?» – Tror ikke det er «gud», for å si det slik. 😉

      Jf. f.eks: «Mye av innholdet i Gamle Testamentet er også vanskelig å for[s]tå.» – Tenk det, Hedda. 😀 – Husker jeg leste den boken. Bakoversveisen varer fortsatt. =8-] Min bekymring ble mest omkring muligheten for at jeg noengang skulle begynne å «forstå» den – tror jeg da ville være seriøst på ville veier i mitt sarte sinn. Selv om enkelte biter er fine, vil jeg helst slippe å sympe med f.eks. «Esters bok», om en jødisk skjøge som bruker fi**a til å lure kongen til å myrde sin nærmeste medarbeider fordi han krever respekt for landets skikker fra jødene. – Helt Israel, m.a.o. Man skjønner jo voffår de mener det er greit å myrde f.eks. palestinere for fote, med en sånn bok som lærebok. Takke meg til Morgan Kane-bøker – mindre myrderier der.

     • God morgen, Kane! Ullern, ja, jeg visste at du også fleipa, men jeg er redd jeg brukte deg som stolpe for å kunne spille litt veggspill med meg sjæl, med opsjon om at vi om nødvendig kunne tydeliggjøre det etterpå. 😉 Og i full forvissning om at akkurat du uansett står støtt som ei storfuru på Heddalsskogen. (Og 5 år i hodet er ofte en veldig gunstig tilstand, det!) Takk.

      Hos meg sitter ateismen tydeligvis rotfestet. Jeg var en skoleflink liten jævel, men jeg husker at jeg var på gråten av fortvilelse og sinne over at vi måtte gjennom dette (kristendomsundervisning) på barneskolen, det sto allerede da for meg som fullstendig absurd galskap. Min mor trøstet meg og sa at jeg fikk holde ut og tro hva jeg ville, og at det nok ikke var helt sikkert at alt dette rare kunne stemme. For henne var gud og Jesus etter hvert også bare et konstruert bilde på et humanistisk moralsk kompass. Far min fnøs i nesa og ville ikke høre snakk om noe av det. På femtenårsdagen min meldte jeg meg ut av statskirken ved personlig oppmøte på det lokale prestekontoret.

     • Herlig oppsummering. Mitt svar blir nok muligens litt pinglete, men jeg gjør et forsøk:

      Vi står overfor:
      – Mennesker som er villige til å sprenge seg selv i luften, samt utstyre egne barn med selvmordsbelter.
      – Politiske organisasjoner som opererer under mottoet «målet helliger middelet», der millioner av mennesker ofres, uten at noen blunker.
      – Familiedynastier som dyrker Lucifer, deltar i seksuelle orgier med mindreårige, og ikke går av veien for menneskeofring, som har like mye respekt for oss, som vi har for brun-sneiler i hagen.
      – En Katolsk kirke, ledet av en Pave som anerkjenner innvandring av muslimer til Europa, og oppfordrer befolkningen der, til å parre seg med dem som kommer.

      Alt dette, mens vi går rundt som noen sløve tullinger som har julenissen som symbol for Julen, en harepus for Påsken og slåss innbyrdes om hvem som er mest politisk korrekte, eller hvorvidt det finnes en Gud eller ikke. Ledet av gjennomkorrupte politikere og en presse som tidligere var «den fjerde statsmakt», men som nå er konvertert til «vår tids femtekolonne»!.

      For meg virker det som Eliten har alle odds, unntatt det du ikke ønsker å diskutere, med seg og vil lykkes med sine diabolske planer om en ny Verdensorden. Selv har jeg investert i det. Etter 40 år i ledende stillinger og på eiersiden i Norske bedrifter, flyttet jeg til Sveits. Solgte alt, og er 100% investert i fysisk gull. Der sitter jeg og venter tålmodig på at Eliten skal kræsje finansmarkedene, skape kaos og gjennomføre sin planlagte «reset».

      Er en sær faen, som sannsynligvis satte ny rekord, gjennom å være på Facebook i 1 1/2 år, uten en eneste venn eller like, kun for å vise at dette er fullt mulig.

      Men, nå ser det ut som om jeg er i ferd med å få en ny venn. Velkommen skal du være.

     • Hei og god ettermiddag, Dagfinn.

      Fanden er som kjent en ivrig bibelstudent, og jeg mener å huske at der står noget om rike menn, kameler, himler og naaleøine? Mammon? To herrer? Lyder kjent?

      Men seriøst, Dagfinn. Dette hørtes ut som en plan. Og det er i alle fall INGEN TVIL om hvem av oss som er den beste/ verste forretningsmannen.

      Ang. julen og påsken: Nissefanten er jeg ikke spesielt begeistret for, og særlig ikke etter at han gjennomgikk bli-ny-kur hos Walt Disney og Coca-Cola. Jeg ser på julen som lysfest i mørketida og familær kos, og lite annet.
      Fruktbarhetskulten som er blitt påsken gjennom skamløst tyveri fra kirkens side synes jeg derimot godt kan få lov å ha eggleggende harepuser som symbol, da harpuser puler som kaniner, og det var jo hele vitsen med påsken.

      Jeg støtter ellers salige Odd Børretzens teori om at nordmannen stammer fra dem som likte is og snø så godt at de nektet å bli igjen på kontinentet da iskanten trakk seg nordover for 10.000 år siden. De fulgte bare etter iskanten, og endte opp her. Hver påske gjentas dette rituelt ved at nordmannen, når den forhatte slapsevinteren endlig går mot slutten ved påsketider, pakker sekken og reiser etter snøen opp til høyfjellet.

     • Men Dagfinn … jeg tror kanskje noen vil mene at en person som sier rett ut at han spekulerer vilt økonomisk i at eliten skal vinne neste runde vil måtte anses som en uakseptabelt løs kanon i motstandskampen. Ta det som et tips fra en venn. 🙂

     • Hjelper vel lite å være kanon, dersom man ikke har penger til kuler og krutt. Mitt mål er ikke å bli rik, det har det aldri vært. Heller være sikret handlingsfrihet når det gjelder. Som ung og dum, definerte jeg det som, nok penger til å be folk dra «dit peppern» gror, dersom det skulle vise seg nødvendig.

     • Poenget var tittelen, «Before it´s news», ikke innholdet – så du kan slippe Aftenpostens dødsannonser.

      Men, hva synes du om en kampanje på Twitter: #RejectMarkofTheBeast?
      For å kunne forsvare det det, kan muligens følgende være til hjelp: «When evil fights evil, good may prevail»…

     • @Dagfinn

      Aner ikke. Jeg bruker ikke Facebook, ikke Twitter, ikke Snapchat, ingen form for sk. sosiale nettverk, og har ikke den ringeste anelse om hvordan noe av dette fungerer, utover at betydningen av slike plattformer i det vi holder på med er sterkt over- og feilvurdert. Hva dere andre gjør der begriper jeg ikke, men det blir jo deres sak.

      Du må ikke trykke på «sosiale nettverk-knappen» hos meg, det er nesten like ille som Jesus-knappen. Men siden jeg er imot å blande religiøs terminologi inn i noe som helst er jeg sikkert imot den aksjonen også.

      Er de religionsgreiene det eneste og hele repertoiret, eller? I så fall, diskutér planene med andre kristne, ikke med meg. Jeg melder meg til tjeneste for NATO før jeg menger meg med religiøse folk som ikke kan holde kjeft om hallusinasjonene sine. Det blir et vanskelig vennskap om du ikke snart respekterer at jeg er kategorisk imot jesusprat, synes jeg. Vennligst ikke adressér fler kommentarer som ikke er av 100% verdslig art til meg. Jeg kommer ikke til å svare.

     • AF,

      Hei igjen. Skal vi ha noe som helst håp om å kunne bekjempe en Elite, som for tiden besitter en enorm overmakt, er det min overbevisning at, vi må stå samlet om en felles fiende og bruke alle tilgjengelige midler.

      Påstander som: » At jeg ønsker ikke å delta, fordi vi har Nordlendinger med på laget, eller «Jeg liker ikke skytevåpen», er for pingler og tapere…

      For min del liker jeg Nordlendinger, men er ikke spesielt begeistret for skytevåpen. Hater sosiale medier.

      Men, jeg er villig til å stå skulder med ateister og andre som ikke deler min tro om meningen med livet, med sosiale medier som virkemiddel, dersom det er dette som må til.

      Hvordan er det med deg? Andre som har det på samme måten?

     • Heisann Dagfinn,

      Det var selvfølgelig bare en spissformulering. Jeg bør, kan og vil samarbeide på tvers av livssyn. Skulle bare mangle. Poenget mitt var nettopp at jeg er overbevist om at samarbeidet må skje praktisk og politisk, og at livssyn og religion ikke er relevant for dette. Derfor fritt frem for alle livssyn.

      Men jeg får et problem når de jeg eventuelt skal samarbeide med selv legger stor vekt på sitt religiøse livssyn som grunnlag for sin innsats, iom. at jeg ikke kunne brydd meg mindre om akkurat den biten selv. Jeg klarer ikke å la meg engasjere i noe samarbeid der religiøse svermerier, som jeg ser det som, skal ha noen annen plass enn evt. inni hodene og hjertene til dem som nærer slike følelser. Vil du diskutere politikk, ideologi, praktisk motstandskamp, opplysningsarbeid eller annet av viktighet for saken som alle engasjerte kan forholde seg til uavhengig av religon og livssyn; flott. Når religiøse anfektelser bringes inn mister du meg inntil temaet igjen er brakt under kontroll i din private sfære/ ditt eget hode. Derfor har jeg ingen mening om kampanjen du snakker om, for den er ikke politisk eller praktisk i sin natur, den er et barn av et spesifikt religiøst trosunivers jeg ikke deler, ikke tror på og ikke ser som relevant, rett og slett. Det har ikke jeg tid til å dvele ved. Jeg aner virkelig ikke hva slags livssyn de fleste faste postere her har, og blåser jo i det også, for det er mer enn nok å både tenke på og gjøre i lag helt uavhengig av sånt, og det er da heller ikke vanlig at folk her oppgir annet enn politisk engasjement og grublerier som platform for sin aktivitet. Om alle de andre er kristne eller hinduer eller noe annet privat aner jeg ikke, og vil ikke vite heller, egentlig. Det har bare ingen plass i dette bildet slik jeg ser det. Og vil du samarbeide med agnostikere og ateister er det fint, men da må du jo nesten regne med at de har andre termer for ting enn deg. Jeg prøver bare å rydde plass til det viktige nå, Dagfinn. Spissformuleringer er også mitt mellomnavn, så det er det bare å venne seg til å tolke riktig. De fleste klarer det veldig fint.

      Som religiøse flest kan du kanskje være en smule blind for at andre kan være så gudløse som noen av oss er, og da kommer det fort argumenter av typen «jo, men vi må jo ta i mot den hjelpen vi kan få», som om gud og gudommelig hjelp allikevel var et faktum man tørt kan konstaterere at finnes, og så er andre bare litt trege eller vrange som ikke skjønner at vi må ta i bruk det også. Hvis jeg sa til deg at jeg syntes det ville være lurt å påkalle hjelp fra den makrellen som kommer syklende på en volleyball over hustakene her hver kveld, og begynte å lage forslag til kampanjer der makrellen er en sentral del av budskapet, ville du kanskje mene at jeg brukte tiden min litt feil, og at det var et blindspor uansett hvor overbevist jeg måtte være om makrellens potensiale. Litt skjør ville du nok også tro jeg var. Og om jeg så ikke gav meg med dette, og alle mine forslag hadde utspring i den syklende makrell, ville du kanskje biltt irritert, eller gitt meg opp, eller begge deler. Og det er der vi er nå, Dagfinn. Hvis du etter såpass mange oppfordringer, både milde og overtydelige, bare ikke klarer la den biten være din privatsak, og jeg er helt impregnert mot den, ja da blir jo samarbeidet vanskeliggjort uansett hvor tolerant jeg måtte være overfor det faktum at du er kristen som sådan. Det er det at du bringer det inn her som er problemet, ikke at du tror. Selv skal jeg begynne å tro – på at det er noe å hente hos deg – med en gang du viser vilje og evne til å komme med betraktninger og forslag som ikke ekskluderer ikke-religiøse fra å oppleve at vi lever i omtrent samme virkelighet.

    • «Innebærer det at jeg besitter sannheten. Nødvendigvis ikke, men har jeg følge av Soltzhenitzyn, gjør det meg litt sikrere i min sak.»

     Nuvel. Og hvem er så denne Sol(t)zhenitzyn? Er han i slekt med den berømte forfatteren Aleksandr Solzhenitzyn? Familiens sorte får, kanskje?

     • Der røyk vel håpet om hjelp fra oven ,-) Beklager at jeg dreit meg ut med stavemåten. Sitter vel allikevel med et lite håp, om at noe av det jeg har hevdet, har satt sådd noen frø hos forumets øvrige debattanter….

     • Jeg tror jeg dreit meg ut med forfatterkjendisens navn selv, og at man med vårt alfabet skal bruke en «s» i stedet for den siste «z»‘en. Sånn går det når jeg klipper og limer fra andres innlegg for å spare tid. Og håpet er ditt eget, så det kan du selvfølgelig få holde liv i så lenge du klarer for min del. Jeg nærer også visse irrasjonelt eller syltynt begunnede håp, så det var ikke det.

      Det det var, var et spørsmål om hvem denne for meg totalt ukjente Sol(t)zhenitzyn er, helt uavhengig av navnets korrekte stavemåte med vårt alfabet. Siden du tar ham til inntekt for troen, mener jeg. Jeg syntes etternavnet virket nesten likt en berømt forfatters etternavn. Og om fornavnet er Fjodor eller en variant av dette, er jo det samme fornavn som en annen kanonisert russisk forfatter. Jeg håper jo da i det lengste at mannen i det minste er en slags autoritet eller profet i dine kretser, selv om jeg som kjetter ikke har hørt om ham.

     • Kudos til deg for ditt siste svar. Virker som vi kjemper for samme sak. Skal vi være venner?

     • Kudos til deg også, for utholdenhet med min private anti-religionskrig. Ikke et vondt ord tilbake mot mine tirader, det tyder på at du i hvert fall får noe ut av disse religionsgreiene som jeg ikke kan noe med. 😉 Og ja, selvfølgelig skal vi være venner. Jeg vil fremdeles være nokså uforsonlig på at ikke religion/ kristendom skal blandes inn i kampen mot imperialismen, finanskapitalismen, den nasjonalstatsundergravende globalismen, EU, USA, NATO, NWO, zionismen, fascismen, rasismen, nazismen, satanismen, løgn og fanteri, norsk elites skammelige medløperi, islams utbredelse, svensktopp-musikk, Ronny Kjelsberg eller noe av det andre jeg mener er viktig å kjempe mot. Hva du tror privat raker meg ikke, men ikke vift med den på torvet bare, så er jeg din allierte. Om vi skulle lykkes i å vende massene mot dævelskapet og skape en noe bedre vri på jordelivet selv, er jeg redd min kamp mot all organisert religion kommer til å være en favoritt etterpå også, men det får vi komme tilbake til når den tid kommer.

      Dersom noen trenger hjelp til å bæsje på religionene tar jeg kr. 850,- pr. time for tiden, men kan til gjengjeld love at jeg bæsjer hardt og så lenge det måtte være ønskelig. Det er uansett billigere enn en advokat.

    • Hei Dagfinn.

     Heldigvis hadde ikke Gud glemt meg! Det var fram til for 10 år siden, helt utenkelig for meg at jeg noen gang skulle erklære meg som troende. Jeg kom til Gud gjennom Ordet, og det var min udøpte sønn som viste meg det.

     Da falt alt på plass. Jeg bekjenner meg ikke til noen religion, og er generelt skeptisk til store, hierarkiske organisasjoner. Jesus sa jeg ikke skulle ha noen annen rabbi, enn ham -og det holder jeg meg til.

     Det jeg oppdaget, var at jeg var hedning – i ordets rette forstand. Alt jeg kjente til var tilbedelsen av bibelen, og da særlig det gamle testamentet som Jesus annulerte (bortsett fra loven). Samt Paulus da, som så gjerne ville være rabbi.

     • Beklager sent svar. Har vært på reisefot.
      Motta min respekt, for at du har mot til å bekrefte din tro i et tildels ateistisk forum. Du er, etter min mening, heldig som har funnet veien til Jesus – men husk at du også kan be direkte til Gud.
      Apostlene gjorde det. Kan de, kan du.

      Forøvrig mener jeg, at vi ikke skal bruke Steigans gjestfrihet, til flere personlige utvekslinger.

      Når det gjelder AF, har han mye å by på, så jeg sier, «ja takk til dere begge to videre fremover»….

     • Hei Dagfinn (og AF)

      Jeg bruker å slenge en bønn i den retning når jeg vet jeg trenger litt ekstra av noe – mot, taktfullhet, omtanke, men jeg har ikke hatt så mye behov for det. Sannsynligvis er vi litt ferdigsnakka, for ei stund.

      Nå forsøker jeg å løfte på skjeppa, for å si det sånn. Det er er ikke så lett, skal jeg si deg. Stort sett ender jeg som en dårlig parodi på en skinnhellig jævel. For det var det jeg syntes «kristne» framsto som. Særlig de mest påtrengende i egen familie. Det var andre, bakom, men de praktiserte, mer enn de prekte, og var derfor ganske usynlige.

      For meg er nestekjærlighet og solidaritet synonymer, det spiller ingen rolle fra hvilken ideologisk fundament det tuftes. Hvis treet er godt, bærer det god frukt. Men det krever av oss at vi lever i sannhet, så langt vi kan.

      Selv har jeg hatt en lang reise hit, og den har tvunget meg til å revurdere nesten alt jeg noen sinne har trodd på. Ikke sjelden har jeg måttet revurdere revurderingen også.

      Helt siden jeg først leste Bringsværs «Den som har begge beina på jorda, står stille», har jeg visst at tilfeldighetene er mine venner. Tilfeldigheter har gjort at jeg er her, akkurat nå . Det var tilfeldigheter som brakte meg til Gud, og jeg er glad jeg er her.

      Nå. For det var ikke godvillig skal jeg si deg, selv om jeg visste at det fantes genuint kristen mennesker – som lever etter Jesu ord og ikke dømmer, slik at ikke de selv skal bli dømt. Som bruker øya og øra til det de er ment til, som tjener. Da jeg oppdaget at jeg kunne være likedan, var jeg i grunnen solgt.

      Jeg må innrømme at jeg har følt meg forlatt, i perioder – særlig når jeg for alvor begynte å utforske disse mørke områdene vi diskuterer her, men så snubler jeg over noe nytt, finner ut noe mer – brikker begynner å falle på plass – og nå er jeg mer optimistisk, enn jeg har vært noen gang etter fylte ti år. Er ikke det fantastisk, vet ikke jeg.

 6. Greit å nevne de ti største eierne av New York Stock Exchange (Intercontinental Exchange Inc)
  T. Rowe Price Associates, Inc. – 8.96%
  Vanguard Group Inc. – 5.94%
  State Street Corp. – 3.87%
  BlackRock Fund Advisors – 3.14%
  Jackson Square Partners, LLC – 2.41%
  Wellington Management Company LLP – 2.41%
  Carmignac Gestion – 1.97%
  J.P. Morgan Investment Management Inc – 1.89%
  Goldman Sachs Asset Management LP – 1.59%
  Northern Trust Investments N A – 1.55%

  – Hvordan disse «tjener» penga tåler iaffal ikke spalteplass…

 7. «Hvem eier IT-gigantene?»

  Tusen takk til Steigan for en superviktig oversikt presentert, for godt gravearbeid og for markering av sammenhengene!-)

  – Uten ville vi fortsatt måttet famle etter info i halvblinde og blant bitvise kilder. Nå vet vi mer eksakt om hvem, navngitt, de «styrende kreftene» i vår USA-NATO-del av verden er.

  Dermed kan vi 1) beskytte oss mer, 2) protestere mer, og 3) tro mer på oppnåelighet av rettferdig økonomisk likhet innenfor menneskestammen.

  Det siste – oppnåelighet av rettferdig økonomisk likhet – blir fordi den slappe hverdagsmyten om at: «Det er bare sånn det er», ofte med tillegget: «… og alltid har vært», enkelt kan tilbakevises med henvisning til spesifikke navn. – Og vi ser at «de» ikke er mange.

  Takk.

  Økonomisk likhet gir velferd. Økonomisk ulikhet skaper urett, og er skapt av urett.

  • Hva med kontanter som er planlagt avskaffet?

   Lykkes Eliten med det, er vel løpet kjørt? I neste omgang blir vi alle tvunget til å akseptere en chip, som når som helst kan deaktiveres, for å fortsette å leve våre normale liv. Selv ville jeg gi min støtte til en kampanje: «Refuse Mark of the Beast» og håpe på støtte fra den hittil feige og usynlige Kristne del av befolkningen, samt muligens oppnå massiv støtte, fra en betydelig mere oppegående gjeng med Ateister…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.