Vila i frid Eurovision

0

Notera datumet. Lördagen 14 maj 2016, var dagen då Musiken dog och en sångtävling vars välmenande ursprungliga syfte Nationell harmoni har blivit den senaste fronten i Västelitens tvångsmässiga och obevekliga nya Kalla Krig mot Ryssland.


Anders Romelsjö har oversatt og publisert denne artikkelen på jinge.se.

Artikkelen er skrevet av forfatteren og journalisten Neil Clark


En uppenbart politisk låt av Ukraina – som inte borde ha tillåtits i tävlingen eftersom låten tydligt bröt mot European Broadcasting Unions regler om ”ingen politik” förklarades som ”vinnaren” i Melodifestivalen, trots att Ryssland fick flest röster från allmänheten. Vad som hjälpte Ukraina att vinna de nationella jurypanelerna av så kallade musikbranschfolk som hade 50 procent av rösterna och som bara placerade Ryssland på femte plats, med 81 färre poäng än Ukraina.
Eurovision Ukraina
Vad vi såg på kvällen 14/5 kväll, som en del har skrivit på Twitter, var en slags repris av 2000 amerikanska presidentval mellan Al Gore och George W. Bush. Gore fick flest röster, men neocon-stödda Bush kom Vita huset som president. Etablissemanget kan ge oss plebejerna något att säga, men det har mekanismer för att se till att det blir det resultat det mest önskar.

Utsikterna till att Ryssland skulle vinna Eurovision och att nästa års tävling skulle hållas i Moskva verkar ha orsakat stor panik i Västs etablerade kretsar. Vi har redan fått höra att russofober kräver att nästa fotbolls-VM som är planerat att hållas i Ryssland 2018 ska bojkottas eller att turneringen skall flyttas. Ett Eurovisionschlagerevenemang i Ryssland skulle helt klart vara för mycket för dem. För att våga stå emot västerländska planer på regimskiftes i Syrien och på andra håll, bör Ryssland bestraffas och isoleras och inte vara värd internationella evenemang som ses av miljontals människor runt om i världen!

Vi har tidigare hört att European Broadcasting Union var mycket oroligt för att Ryssland skulle kunna vinna Eurovision 2016 och de gjorde allt de kunde för att hindra det från att hända. Det var inte bara röstningssystemet -med ”nationella juryer” som användes för att förvränga den allmänna opinionen, man ändrade också ordningen i presentationen där Jamala från Ukraina fick plats 21 kortplats för att sjunga ”1944 ”.

I moderna Eurovisionstävlingar, där så många länder deltar, är det vanligtvis en stor fördel att sjunga i slutet av showen. Hade Jamala lyckats lika bra om hon fick sjunga som 5:te bidrag? Jag tvivlar väldigt mycket det.

I slutändan, fick EBU fick det resultat de ville. Men genom att göra som nu har de förstört tävlingen. Eurovision har länge plågats av blockröstning, där länder röstar på sina grannar – men vad vi såg i går kväll var något helt annat.
Tävlingen har aldrig varit så uppenbart politisk och agenda så uppenbart politisk.

Forrige artikkelPentagon satser på drapsroboter som utnytter sosiale medier
Neste artikkelStrømmestiftelsen får penger fra skatteparadis