– USAs militære opptrapping i Europa er sjuk, sier kongressmann

1

USA intar en orealistisk och irrationell syn på Ryssland och Syrien, och särskilt då det gäller Moskvas insatser då det gäller konflikten i Syrien menar ledamoten i USA:s kongress Dana Rohrabacher i en intervju med Sputnik nyligen. Det er Anders Romelsjö som har oversatt intervjuet til svensk.

Vi ska inte glömma att då vi behövde hjälp för att eliminera starka ledare som Gaddaffi och Saddam Hussein uppkom en mycket dålig situation som gav utrymme för extrema islamistiska krafter. Och jag tycker inte att USA gjorde rätt som fördömde Rysslands insatser i Syrien. I stället skulle vi ha applåderat dem. Kongressledamoten besöker Moskva som medlem i en delegation från USA som ska delta i en session i Valdais diskussionsklubb.

Washington och Moskva har olika uppfattningar om framtiden för Syriens president. USA vill att Bashar al-Assad ska lämna sitt ämbete, medan Ryssland menar att framtiden för Syriens president ska avgöras av Syriens befolkning.

Rohrabacher berömde Rysslands roll för att förhindra Syriens president Bashar Assad från att ersättas av jihadister.
”Det är en mycket bra sak att Assad inte ersätts av en radikal islamisk regim, och att den ryska interventionen i denna konflikt kanske förhindrade detta” menar Rohrabacher, som är ordförande i USA-kongressens underutskott för Europa, Eurasien och hotbilder (chairman of the US Subcommittee on Europe, Eurasia and Emerging Threat)

Han citerade Libyen och Irak som exempel på stater där störtande av regimer hade lett till kaos.
Dessutom sa Rohrabacher att han hoppades att nästa amerikanska president skulle inta en mindre fientlig inställning till Ryssland, till skillnad från den nuvarande. Förhoppningsvis vill den kommande presidenten bedriva en politik som är mycket mer är inriktad på samarbete snarare än att försöka vara konfronterande och standoffish. Vi har aggressivt förtalat Ryssland under senare år när det finns massor av saker som vi kunde ha gjort i ömsesidigt fördelaktiga insatser sade Rohrabacher. Ryssland, USA måste lösa meningsskiljaktigheter för ömsesidig nytta

Enligt kongressledamoten förväntas den republikanske presidentkandidaten Donald Trump ”vara mycket mer benägen till fullständigt samarbete med Ryssland på bred front. Medan de andra republikanska presidentkandidaterna är öppet fientliga mot att arbeta med Ryssland.”
Relationerna mellan Ryssland och USA har försämrats när Washington införde flera omgångar av ekonomiska sanktioner mot Moskva för dess påstådda roll i konflikten i sydöstra Ukraina. Ryssland har förnekat all inblandning och förespråkat att man ska lösa konflikten mellan Kiev och sydöstra Ukrainas milis fredligt.

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

  1. USAs militære opptrapping i Europa er bare «sjuk» dersom man aksepterer løgnene om at USA vil ha fred. Men USAs (eller rettere sagt amerikanske neocons) vil ikke ha fred – de vil ha krig med Russland. Sett i dette perspektivet er den militære opptrappingen fullstendig logisk.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.