USA truer Russland med militær opptrapping i Syria

0

Hvis våpenhvilen i Syria blir brutt eller de såkalte fredssamtalene i Geneve bryter sammen, truer CIA med å utstyre militser og leiesoldater i Syria med tunge våpen. Dette skriver Wall Street Journal, som alltid bruker å være godt informert fra etterretningsmiljøet.

Islamistene skal kunne skyte ned flyene til Syrian Air Force og fullstendig ødelegge artilleristillinger av den syriske regjeringen. For å kunne kjempe mot syrerne og russerne vil islamistene trenge de væpnede islamister høyteknologiske våpen. Den amerikanske FN-ambassadøren Samantha Power sa onsdag 13. april 2016 at en politisk løsning på den syriske konflikten er usannsynlig, spesielt siden Russland og Syria har lansert en storoffensiv nord for Aleppo. «Siden den syriske regjeringen ikke respekterer sine forpliktelser, har den politiske prosessen liten sjanse til å lykkes,» siterte Bloomberg Power. Power regnes som en uforsonlig neocon.

Det var  The Wall Street Journal som først rapporterte om at USA forbereder en «Plan B», som går ut på en de facto deling av Syria. I slutten av februar gjorde representanter for CIA det klart for sine allierte  at store våpensalg vil kun bli vurdert dersom det ikke er mulig å oppnå enighet mellom partene. Men islamistene i Syria ser ut til å ha allerede fått nye våpen.

USAs utenriksminister John Kerry og CIA-sjef John Brennan sa til russerne i private samtaler at svikt i fredsprosessen vil føre til en «farlig opptrapping på slagmarken,» ifølge anonyme tjenestemenn som ble sitert i WSJ.

I begynnelsen av april ble et syrisk jagerfly av typen Su-22 skutt ned av jihadist-militsen al Nuṣra-fronten. Al Nuṣra-fronten har tilsynelatende allerede fått enmanns bakke til luft raketter (MANPADS).

Mens dette skrives pågår det et voldsomt slag om Nord-Aleppo mellom syriske styrker og russisk flyvåpen på den ene sida og al Nusra på den andre sida, melder Deutsche Wirtscahfts Nachrichten.

Ifølge almasdarnews er jihadistene i Aleppo fullstendig omringet. Men når de kan yte så betydelig motstand, tyder alt på at de har fått nye våpen. Meldinger fra det britiske militæranalytiske byrået Jane’s går ut på at USA har levert 3000 tonn nye våpen til al Qaida og andre jihadister i Syria.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.