Naomi Klein on Global Neoliberalism

3

Question: Why did you write Shock Doctrine?

Og Naomi Klein svarer:

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. Hmmm. En gjeldskrise eller hyperinflasjon… «doesn’t do the trick any longer…bigger shocks are being harnessed» – noe å se frem til. Det vil bli spennende å se hvilket land som vil bli neste til å bli utsatt for dette, og hvor stor den kunstige krisen nå vil være.

 2. «Naomi Klein on Global Neoliberalism»

  Nyliberalisme er trykket som ligger bak nedbyggingen av norske offentlige velferdsgoder. Nedbyggingen skjer ved privatisering av offentlige ordninger gjennom overføring av fellesbudsjettmidler (skattepenger) til private selskaper og aktører via innhyring («outsourcing»). – Til sist kan vi få høre at systemet er blitt for dyrt, og statsbudsjettet stenger av overføringene, etter skattekildene og offentlig eiendom er uttømt. Det er retningen utvuklingen har.

  NAV (opprettet 2006, ved sammenslåing av arbeidsformidling, sosialtjeneste og trygdekontor) forvalter 1/3 av statsbudsjettet, og er en kunstig skapt, vedvarende krise, i «sjokkdoktrine»-stil.

  Den fortsatt langsomt pågående NAV-krisen – med misbruk fra klienter på den ene siden og svikt overfor klienter på den andre siden, og kaotisk dårlig saksbehandling i mellom – leder frem mot et «Hør nå!»-øyeblikk, der mye av ordningene vil søkes nedlagt eller begrenset.

  Vi publikum, dvs. hele Norge unntatt toppene («1%»), er og blir stadig sterkere de skadelidende av NAV-ødeleggelsen av velferdsordningene i landet. Helt parallelt til bruken av sjokkdoktrinen i andre land.

  «Noen» vil øyensynlig ikke at «den skandinaviske modellen» – som Klein nevner som positivt forbilde – skal bestå.

  Takk til Steigan som la ut denne korte og effektive videoen med Naomi Klein.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.