Ukraina: Jatsenjuk har gått av, kaoset fortsetter

5

Den ukrainske statsministeren Arsenij Jatsenjuk, som USAs Victoria Nuland i sin tid pekte ut som landets kommende leder etter det USA-regisserte kuppet i 2014, har trukket seg.

Nuland sa i sin tid om ham at «Yats is the guy.» Det er han tydeligvis ikke lenger. Jatsenjuk har lenge vært en av Ukrainas mest hatede politikere.

yatsenyuk nuland
Arseij Jatsenjuk og Victoria «Fuck the EU» Nuland


Hans oppslutning i meningsmålinger har ligget mellom 0% og 8%.
Allerede flere måneder før kuppet i 2014 ble han satt på av den globale eliten som deres mann i Ukraina. På et møte i Trilateralkommisjonen i Polen i 2013 var det han som holdt talen om Ukrainas framtid.

Som statsminister i nesten to år har Jatsenjuk administrert en periode med fullt økonomisk sammenbrudd. BNP falt med 6,8% i 2014 og 12% i 2015 ifølge Verdensbanken.

Men verkhovna rada, parlamentet i Kiev, har ikke lykkes i å utpeke noen ny statsminister. Den tidligere ansatte i US State Department, Natalia Jaresko, som er finansminister, har meldt seg som kandidat. Og det er henne neocons i USA foretrekker. Men oligarkpresident Petro Porosjenko foretrekker Volodymyr Groysman, som nå er speaker i parlamentet.

Hele sirkuset spiller liten praktisk rolle. Det såkalte Euromaidan skulle liksom bekjempe oligarkenes makt og avskaffe korrupsjonen, men korrupsjonen er verre enn noensinne og oligarkene har konsolidert sin makt, skriver Jocelyn Iannis Meakins for Euromaidan Press.

«An analysis by Novoye Vremya journalist Kristina Berdynskykh found that the oligarch Dmytro Firtash had political representatives in four different parties, while Ihor Kolomoyskyi had proxies in five.»

Tidsskriftet Newsweek skrev nylig at oligarkene kontrollerer ca. 70% av landets økonomi.

Presidenten sjøl ble avslørt gjennom Panama Papers som en av dem som har skjult formuer i skatteparadiser.

Ukrainas økonomi er totalt ødelagt. Det er ingen grunn til å tro at landet vil klare å betale gjelda si, eller en gang late som om man gjør det. Det blir derfor europeiske skattebetalere, inklusive de norske, som vil få den regninga. Men vi har jo god trening i det, siden Erna Solberg og Børge Brende allerede har forært Kiev-juntaen et par hundre millioner norske skattekrover i gave uten at det noen gang vil bli kontrollert hva de har gått til.

KampanjeStøtt oss

5 KOMMENTARER

 1. Norske politikere som når toppen blir nøye utvalgt, og det viktigste kriteriet for å nå toppen er at man er en løgner og en drittsekk og villig til å selge Norge for penger.

 2. Ukraina er vel en av verdens største kornprodusenter. Det skal bli interessant å se når kaoset får direkte innvirkning på kornproduksjonen, og dermed på f.eks. brød- og melprisene.

 3. Litt på siden, men fortjener å nevnes:

  Den polske journalisten Konrad Stachnio melder at 2 millioner illegale militære våpen er i ferd med å bli smuglet fra Ukraina til Polen og EU.

  Det ser ut som det er et samarbeide med den korrupte polske regjeringen som tjener NATOs «Strategy of Tension».

  Ifølge Stachnio, og den fransk journalisten Thierry Meyssan, har nynazister og voldelige islamister i Ukraina dannet en allianse basert på felles hat mot Russland.

  Ukrainsk mafia er involvert.

  Mange muslimske innvandrere og ukrainske migranter har nylig beveget seg inn i Øst-Europa.

  Det ser ut som nazistene og ISIS samarbeider for (1) å angripe Russland (2) og gjennomføre en «Strategy of Tension» i Europa for å holde eliten ved makten (3) og tjene penger på mafiavirksomhet.

  http://journal-neo.org/2016/04/18/poland-a-new-route-for-isis-weapon-smuggling-operations/

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.