– Klar for Tredje Verdenskrig

18

USA ruster voldsomt opp i Europa, mens amerikanske krigsaksjer har gjort tre- og firegangeren skriver Thomas Hilmersen i Finansavisen. Han skriver videre:

Våpenaksjer til værs på krigsfrykt

Det er flere tegn på at finansmarkedene ser en kraftig økning i den geopolitiske risikoen, med den spente situasjonen mellom USA og Russland som et av flere sentrale tema.

Amerikanske våpenaksjer som Raytheon, Lockheed Martin og Northrop Grumman har gjort tre- og firegangeren bare siden siden høsten 2011.

I det siste året har avkastningen ligget mellom 13 og 20 prosent, mens den brede S&P 500-indeksen har svekket seg med rundt en prosent. Gullprisen, som også stiger i takt med økt risiko i markedet, er opp med  17 prosent siden nyttår.

Toppforvalter posisjonert

Den legendariske forvalteren Stanley Druckenmiller er blant dem som er godt posisjonert for væpnede konflikter.

Hedgefondmilliardæren, som i sin tid var sjefstrateg i George Soros’ Quantum Fund, kjøpte i fjerde kvartal 417.800 aksjer i Raytheon og 135.600 aksjer i Northrop Grumman. Hans eksponering mot de to selskapene utgjør nå over 2,6 milliarder kroner. I tillegg kommer gull for en milliard kroner.

Druckenmiller reduserte samtidig sin børseksponering, i forkant av nedturen i begynnelsen av dette året. Hans amerikanske aksjer, inkludert gullfondet, var sist nyttår verdt i alt 5,8 milliarder kroner.

USA ruster opp

En årsak til at våpenaksjer stiger er Pentagons ønske om å øke USAs budsjett for NATOs militære nærvær i Europa fra 790 millioner dollar i fjor til opptil fire milliarder dollar i 2017.

Mesteparten av pengene skal brukes langs den grensene mot Russland, for å «bekjempe og forhindre russisk aggresjon.» Opptrappingen i Øst-Europa blir den største siden den Kalde Krigen.

Russland har på sin side erklært at slike grep blir å regne som en trussel mot myndighetene og at «mottiltak vil gjennomføres.» Ifølge Rand Corporation har vår nabo i øst allerede evnen til å overta alle de baltiske landene i løpet av bare tre dager.

Urovekkende krigsspill

– Situasjonen er dramatisk forandret, hevder Øst-Europa-eksperten og bloggeren Pål Steigan.

– For første gang på svært lenge driver partene øvelser i virkelig krig, slik de tror den faktisk vil kunne foregå.

Steigan viser til en rapport fra European Leadership Network (ELN), hvor blant andre Kjell Magne Bondevik, Gro Harlem Brundtland og Kåre Willoch er medlemmer. I rapporten, som ble publisert i august, tar ELN for seg to store krigsøvelser gjennomført i fjor.

«Begge øvelsene viser at hver side trener med tanke på den andre sidens evner og mest sannsynlige krigsplaner,» heter det.

«Mens talspersoner kan hevde at øvelsene er rettet mot hypotetiske motstandere, tyder deres natur og størrelse på noe annet. Russland forbereder seg på en konflikt med NATO, og NATO forbereder seg på en mulig konfrontasjon med Russland.»

På randen av krig i 2013

Steigan mener USA og Russland allerede har vært på randen av storkrig tre ganger i de siste tre årene.

– Første gang var i august 2013, da President Barack Obama autoriserte en direkte amerikansk millitæraksjon mot Syria, men trakk seg i siste liten, sier han.

Andre gang var etter kuppet i Kiev i februar 2014, da Vladimir Putin sendte ut signaler om at Russland var villig til å ta en krig om Krim.

Om NATO hadde gått inn bak det nye Ukraina-styres ønske om å utslette opposisjonen, hadde det blitt krig mellom Russland og NATO, mener Steigan.

Den tredje gangen var i fjor sommer, da jihadistene var i ferd med å vinne i Syria.

– Russland ville ikke ha godtatt dette, så Putin gikk inn militært, reddet Syria og snudde spillet på hodet, sier Steigan.

– Hadde USA svart på dette med også å gå inn, slik Tyrkia opplagt ønsket, så hadde storkrigen vært i gang.

KampanjeStøtt oss

18 KOMMENTARER

 1. Tredje verdenskrig har rullet en god stund nå. Den kommer sannsynligvis til å fortsette å være ganske annerledes enn de to første. Utviklingen av atomvåpen førte til at ledere ikke kunne føre krig uten betydelig risiko for kroppslige konsekvenser.

 2. Hvis det virkelig var mektige mennesker som sto bak Georgia Guidestones, og hvis de virkelig mener alvor med sitt forsett om å få ned befolkningen til under en halv milliard, da trengs det en atomvinter.

  Om denne eliten er bekymret for menneskeskapt global oppvarming også, slår de to fluer i ett smekk. En atomvinter er det enkleste virkemiddelet for å bremse oppvarmingen.

 3. «– Klar for Tredje Verdenskrig»

  Gode og klare uttalelser i Finansavisen der! – Fra en kjent «ekspert» og «blogger». 😉

  Få det fram! Hver kritikk og liten brems på krigsgalningene redder liv og velferd nå.

 4. Selskapet som senere ble hetende Raytheon (og som i dag er verdens største produsent av missiler) ble forøvrig grunnlagt av Vannevar Bush, en meget interessant mann. Han var bl.a. sjef for Majestic-12, en komite som ble utnevnt av president Truman og som hadde ansvar for hemmelighold og anvendelse av utenomjordisk teknologi. Han var i tillegg sjef for Manhattanprosjektet. Og han hadde ideen til den teknologien vi i dag kjenner som hyperlinking eller hypertekst. (Han forutså internett.)

  Jeg mener å huske at Raytheon også var selskapet som oppdaget at mikrobølger kunne brukes til matlaging.

  Navnet Ray Theon betyr naturligvis «stråle fra gudene» eller «gudenes stråle».

 5. Tredje verdenskrig er dessverre ikke usannsynlig. En slik krig vil ramme Norge spesielt hardt da NATO ofte trener på å bruke atomvåpen mot Norge! Hvis folk visste hvordan NATO skal forsvare Norge, tror jeg motstanden mot NATO hadde økt betraktelig, vi får derfor ingen informasjon om dette, hverken fra politikere eller norsk media.

  http://www.nordlys.no/usa-skulle-slippe-atombomber-over-finnmark/s/5-34-81228

  http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Kronikk-Er-vi-villige-til-a-bombe-Norge-med-atomvapen-7827032.html

 6. Jeg lurer sannelig på hva Illuminati kommer til å finne på 22. mars i år.

  Alternativer:

  – Falsk flagg-terrorangrep.
  – Obama eller Putin besøker et gudshus og deltar i en symboltung seremoni.
  – Paven kommer med en eller annen viktig uttalelse.
  – Noe skjer med Georgia Guidestones.
  – En viktig internasjonal handelsavtale blir ratifisert e.l.
  – Tredje verdenskrig bryter ut.
  – Falsk flagg-angrep fra «romvesener». (Militærindustrialister.)
  – Obama erklærer martial law.
  – Stort krakk på verdens børser.
  – Vaksinen mot zikaviruset blir erklært ferdig.
  – Stor naturkatastrofe. (Jordskjelv, tsunami, meteorittnedslag, vulkanutbrudd e.l.)
  – Kjernefysisk nedsmeltning.
  – Krakk i oljeprisen.

  «Tilfeldigvis» tok frimureren og illuminatusen John Michael Greer seg ferie fra bloggingen nå nylig, og skal være «på ferie» i flere måneder fremover (har han sagt). Så det er visst noe stort i gjære.

 7. –Jeg skulle ønske det kom en atombombe og tok meg like godt først som sist …
  –Kan du ikke ønske at det kom 2 da?
  –Hvorfor det?
  –Så en kunne ta meg og –
  –Kan du ikke ønske det selv da?
  –Åh, jo …….

  Fredrik Stabel, sent på 1940-tallet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.