Google samarbeidet med US State Department for regimeskifte i Syria

0

US State Department, de såkalte uavhengige mediene og Silicon Vally samarbeider om utenrikspolitiske mål. Dette er blitt spesielt klart gjennom offentliggjøringa av Hillary Clintons eposter. Det IT-selskapet som har vært mest ivrig for å gjøre jobben for State Department er Google.

hillary epost

Jared Cohen, som er president i ‘Google Ideas’, eller Jigsaw, som det heter nå, sendte 25. juli 2012 en epost der han skrev:

«Please keep close hold, but my team is planning to launch a tool on Sunday that will publicly track and map the defections in Syria and which parts of the government they are coming from.”

«Our logic behind this is that while many people are tracking the atrocities, nobody is visually representing and mapping the defections, which we believe are important in encouraging more to defect and giving confidence to the opposition.”

Cohen sa at hans organisasjon hadde opprettet et partnerskap med det Qatar-eide al Jazeera, som ville ta eierskap i Googles verktøy, og han understreket at verktøyet kunne ha stor politisk betydning.

Denne eposten ble sendt til viseutenriksminister Bill Burns, til Alec Ross, Clintons rådgiver for innovasjon og til Clintons stabssjef Jake Sullivan.

Sullivan sendte eposten videre til Hillary Clinton med påskriften: «FYI-this is a pretty cool idea.»

Da dette ble kjent i USA skrev 21st Century Wire:

The Silicon Valley’s technotronic oligarchy have been exposed as a mere extension of the CIA in terms of playing a role in Washington’s state policy of regime change in Syria.»

Den samme nettavisa skrev også:

This is all part of Google’s ‘color revolution’ business, and also part of the Smart Power Complex used to manufacture public consent for ‘humanitarian interventions’ globally.

The leak also reveals how Qatari network AlJazeera played an active role in this plot too. Al Jazeera has already been caught repeatedly manipulating international news throughout the Middle East.

Epostene avslører med andre ord hvordan de «kule» nye mediene fra Silicon Valley er en integrert del av USAs regimeendringsmaskineri. Jared Cohen har tydeligvis lenge vært bygd opp til å spille en viktig rolle. Julian Assange skriver om ham at han kom fra US State Department til Google:

It was Cohen who, while he was still at the Department of State, was said to have emailed Twitter CEO Jack Dorsey to delay scheduled maintenance in order to assist the aborted 2009 uprising in Iran.

Artikkelen til Assange har tittelen Google Is Not What It Seems, og inneholder mange viktige observasjoner, slik som at:

Since at least the 1970s, authentic actors like unions and churches have folded under a sustained assault by free-market statism, transforming “civil society” into a buyer’s market for political factions and corporate interests looking to exert influence at arm’s length. The last forty years has seen a huge proliferation of think tanks and political NGOs whose purpose, beneath all the verbiage, is to execute political agendas by proxy.

Og det er i dette spillet samarbeidet mellom CIA, NSA, Silicon Valley og corporate media at folk som Cohen og Eric Schmidt i Google, Mark Zuckerberg i Facebook og Jack Dorsey i Twitter blir svært viktige. De kan bruke, og har også faktisk brukt, sine sosiale medier og sine datasystemer for å manipulere «gererasjon Y» til å tro på fargerevolusjonene og regimeendringsprosjektene til USA-imperialismen, fordi de framstår som folkelige og «progressive». Frank Zappa ville ha sagt: «It is carefully designed to suck the twelve-year old listeners into our camp.» (Bortsett fra at her har det også virket godt på middelklassesosialister av alle aldre.)

Både i forbindelsene med krigene i Syria og Libya og det CIA-støttede kuppet i Ukraina i 2014 har dette vist seg å være en uhyre effektiv metode.

Les også:

Google blir verdens kraftigste meningskontrollør

De kule, de smarte og den virkelige makta

State Department, Amnesty og «soft power»

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelVesten og jihadismen: Et Janusansikte
Neste artikkel«Smart Power & The Human Rights Industrial Complex»
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).