– Tyrkiske grensetropper samarbeider med IS

5

Den tyrkiske avisa Cumhuriet har publisert utskrifter av telefonsamtaler som viser at det pågår et tett samarbeid mellom ledende personer i Den islamske staten/Da’esh og tyrkiske grensetropper. Det framgår av utskriftene at det tyrkiske militære regelmessig lar IS-smuglere krysse grensa.

For den som har fulgt med litt, er jo ikke dette noe overraskende. Det nye er at dette er dokumenter som ligger på den tyrkiske statsadvokatens bord og at de vennskaplige forbindelsene blir avslørt så tydelig. Dokumentene viser også at tyrkiske offiserer har hatt møter med Mustafa Demir, som er IS-ansvarlig på den syrisk-tyrkiske grensa.

Jeg har tidligere vist til vitneavhør av offiserer i tyrkisk rett som har slått fast at landets etterretningstjeneste har deltatt aktivt i transporten av våpen til jihadistene i Syria. På tross av at sultan Recep Erdoğan har benektet det, er det ingen tvil om at nettopp NATO-landet Tyrkia har vært og er en hovedstøttespiller for IS og andre jihadistgrupper i Syria.

De tyrkiske journalistene Can Dündar og Erdem Gül sitter i varetektsfengsel med trussel om livsvarig fengsel hengende over seg, nettopp fordi de har avslørt det tette samarbeidet mellom regjeringa Erdoğan og den tyrkiske sikkerhetstjenesten MIT med Den islamske staten i Syria.

Men verken det faktum at vår NATO-allierte støtter IS eller at pressefriheten settes ut av spill for journalister som avslører dette har beveget våre hjemlige NATO-politikere Erna Solberg og Jonas Gahr Støre til å protestere. De godtar alt.

Og det ville vel være en overdrivelse å si at norske medier har vært spesielt aktive i å avsløre Tyrkias rolle i Syria-krigen?

KampanjeStøtt oss
DEL
Forrige artikkelSuomi
Neste artikkelDen paradoxala tankefriheten
Pål Steigan
Jeg er Pål Steigan, sjefredaktør for steigan.no.

5 KOMMENTARER

  1. […] Da’esh er djupt involvert med den tyrkiske sikkerhetstjenesten MIT og har celler mange steder i Tyrkia, også i Istanbul. I juni ble 47 mennesker drept i et sjølmordsangrep ved Istanbuls Atatürk flyplass, antakelig et Daesh-angrep. I august ble 57 mennesker drept, deriblant 34 barn i et sjølmordsangrep ved Gaziantep. Det var også antakelig IS/Daesh. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.