Pengefondet IMF truer med å bryte med Ukraina på grunn av korrupsjon

4

Uten en en kraftig skjerping av kampen mot korrupsjon og elendig styresett, varsler IMF at de kan avvikle sin støtte til Ukraina. I oktober lovet Børge Brende økt pengestøtte fra Norge som følge av «reell vilje til dyptgripende reform» i Ukraina. Dette skriver ABC Nyheter, som fortsetter:

Administrerende direktør Christine Lagarde i Det internasjonale pengefondet IMF kom forrige uke med usedvanlig skarp uttalelse mot manglende framgang i Ukrainas oppgjør med korrupsjon.

Det skjer bare fire måneder etter at utenriksminister Børge Brende (H) roste myndighetene i Kiev for det motsatte:

– Ukraina har vist reell vilje til dyptgripende reform og europeisk integrasjon.  Dette er et modig og riktig valg som fortjener vår fortsatte støtte, sa Brende 7. oktober 2015.

Brende kunngjorde at regjeringen derfor ville øke støtten til Ukraina med 80 millioner kroner, til ca. 390 millioner kroner i 2016. Dette var før de omfattende kuttene i bistandsbudsjettet som ble gjort, så beløpet ble til slutt redusert.

Betydelige summer går likevel fra Norge til Ukraina. I 2015 ble det bevilget 310 millioner kroner.

Senest i september ble det utbetalt 200 millioner til myndighetene i Kiev, meldte Utenriksdepartementet.

Så mens IMF innser at Ukraina er en korrupt stat og et digert svart hull, pøser regjeringa Solberg og Børge Brende gladelig hundrevis av norske skattekroner ned i oligarkenes lommer.

Og norske medier ser en annen vei, slik de har beskjed om å gjøre, altså med unntak av ABC Nyheter.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

 1. «Og norske medier ser en annen vei, slik de har beskjed om å gjøre, altså med unntak av ABC Nyheter.»

  Det er den nye pressekardemommeloven:

  ♫♪ «Man skal ikke plage makten,

  man skal være snill og grei,

  og forøvrig kan man

  se en annen vei» ♪♫

 2. For å sammenligne: Hvor mye penger har Norge støttet Hellas med? Hellas, et land som ligger nede og som veldig mange i Norge har et positivt forhold til bla ifbm ferieopphold. Norge ga vel et stort lån til Hellas som viste seg å være ganske lønnsomt for Norge. Men selvfølgelig det er veldig ugreit for Europa om Ukraina skulle kollapse, et land med 45 millioner innbyggere som kan skape store flyktningestrømmer vestover.

 3. Her er en interessant utalelse:

  Den ukrainske inneriksmisteren Asen Avakov sa i et intervju at han hadde informasjon som ville tvinge de utenlandske støttespillerne til å stoppe all støtt til Kiev. Påstanden kommer mens regjeringen henger i en tynn tråd.(Han er vel redd for stillingen sin.og prøver med litt utpressing).

  «Do you doubt I could drop a media bombshell that would have an effect several times bigger than Abromavicius caused? But I don’t want to take steps, which would only result in IMF Managing Director Christine Lagarde waving her hands sadly, take away the support of the country’s foreign partners. Some things must be settled out of the public eye,” the minister said.

  Det åpenbare her er vel hvem som skjøt ned MH17….

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.