John McCain tok forsvarsministeren i å juge om oljetransporten til IS

0

Senator John McCain, som ikke skammer seg over sine kontakter med Den islamske staten, spurte ut forsvarsminister Ashton Carter i Senatets Armed Forces Committee 9. desember 2015. TV-klippet bør sees, fordi det er så totalt avslørende både for USA og Carter. Forsvarsministeren blir tatt med buksene nede overfor en senatskomité, og det er sjelden kost. Og det McCain gjør er å bevitne at USA visste om den illegale oljetransporten til IS fra Syria til Tyrkia, og at alt annet er løgn.

John McCain: Forsvarsministeren vil kanskje korrigere referatet, for vi visste at de lastebilene med olje beveget seg fram og tilbake, det var bare at Det hvite hus bestemte seg for ikke å bombe dem.

Ashton Carter kommer så med en lang og stotrende bortforklaring, og nei, han ønsker ikke å korrigere referatet, det er mer et spørsmål om å klargjøre. Men den lange tiraden innledes med innrømmelsen «That is the case» – «Dette er tilfelle». Resten er verdig en Oscar for mest pinlige bortforklaring.

John McCain:
Jeg gjentar hva jeg sa: Vi visste om disse tankbilene som beveget seg fram og tilbake. Vi så dem. Du kan ikke mene at de kunne holde på med dette over et år uten at vi visste om det, gitt den teknologiske kapasiteten vi har. Jeg ble fortalt direkte i Irak at vi ikke angrep dem fordi beslutningen var tatt om å ikke angripe dem.

Russland avslørte oljetransporten

Som John McCain sier i klartekst: USA hadde visst om den illegale oljetransporten til IS under hele den såkalte amerikanske «krigen mot IS», og det uten å bombe den. Dette til tross for at nettopp oljetransporten er den viktigste inntektskilden til IS og at den er helt snetral for å finansiere deres krigføring og deres terroraksjoner.

Det var først da Russland offentliggjorde satellittbilder av transporten at dette ble offentlig kjent over hele verden. Denne trafikken er den viktigste finansieringskilden til IS, til og med større enn tilskuddene fra oljediktaturene og «enkelte medlemmer av G20», som Vladimir Putin formulerte det.

Les Russland knuser finansieringskilden til IS

Se på denne lastebilkonvoien:

is oljetransport

Se videoen her.

USA og Vesten har ikke bare sett en annen vei når IS stjeler syrisk olje og omsetter den ulovlig på verdensmarkedet for å få penger til krig og terror. USA har med viten og vilje latt denne trafikken pågå. Og vestlige oljeselskaper deltar aktivt i denne trafikken. 

Og av alle er det altså senator John McCain som gnir det inn for åpent kamera.

Se videoen her:

 

 

Forrige artikkelFagforbundets leder advarer mot TISA
Neste artikkelDen hemmelige CIA-operasjonen «Timber Sycamore»
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).