– TPP verre enn vi trodde – et mareritt

0

Den endelige teksten til TransPacific Partnership (TPP)-avtalen ble offentliggjort i november 2015 etter langvarig hemmelighold. Ekspertkommentarene er nokså unisone: Dette er enda verre enn vi trodde. Det er et mareritt av et kupp fra de store korporasjonene.

From leaks, we knew quite a bit about the agreement, but in chapter after chapter the final text is worse than we expected with the demands of the 500 official U.S. trade advisers representing corporate interests satisfied to the detriment of the public interest,» said Lori Wallach, director of Public Citizen’s Global Trade Watch. …

On issues ranging from climate change to food safety, from open Internet to access to medicines, the TPP «is a disaster,» declared Nick Dearden of Global Justice Now.

«Now that we’ve seen the full text, it turns out the job-killing TPP is worse than anything we could’ve imagined,» added Charles Chamberlain, executive director of Democracy for America.

Kommentarene går blant annet ut på følgende:

International Business Times omtaler også dette:

“This will keep an enormous amount of information, art, and creativity out of the public domain for decades longer than necessary, and allow for governments to abuse copyright laws to censor online content at will, since so much of it will be copyrighted for so long,” reads the Fight for the Future statement.

TPP legger malen for TTIP og TISA, som Norge har negt seg på, derfor vil TPP-avtalen også ha direkte betydning for oss, sjøl om vi i første omgang ikke er omfattet av avtalen. Kanskje på tide å våkne?

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelEt flertall av tyskerne er negative til Merkels politikk
Neste artikkel– Krigen i Syria ble satt i gang utenfra
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).