Et flertall av tyskerne er negative til Merkels politikk

0

Tidlig på høsten 2015 hadde Angela Merkel ganske solid støtte for sin flyktningepolitikk med «Wir schaffen es!» – Vi klarer det! Men nå har stemninga snudd. Ifølge ZDF-Politbarometer er det nå 56% av velgerne som mener at forbundskanslerens politikk er dårlig, mens 39% støtter den. 60% mener at Tyskland ikke vil klare å takle flyktningestrømmen.

Tidligere forbundskansler Gerhard Schröder sier til Handelsblatt:

Kapasiteten til mottak, forsørgelse og integrasjon av flyktninger i Tyskland er begrenset. Alt annet er en illusjon. Man har skapt det inntrykket at de nasjonale grensene ikke har noen betydning mer. Det er farlig, og det er slett ikke riktig.

Schröder, som tilhører det sosialdemokratiske partiet SPD, har lenge vært svært forsiktig med å uttale seg om det mest følsomme spørsmålet i tysk politikk for tida. Men nå sier han til Handelsblatt hva han mener.

Også i CSU og CDU vokser opposisjonen mot Merkel. I første halvdel av januar 2016 har Tyskland tatt imot ytterligere 50.000 flyktninger.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.