Schäuble: – Euroen kan kollapse på kort varsel

4

Toppene i EU virker panikkslagne for tida. De frykter at Schengen-systemet skal rase sammen, og dermed også euroen. Først ute var de facto EU-kansler Angela Merkel.

Det lar seg ikke gjøre å ha en felles valuta, hvis man ikke har åpne grenser. Hvis medlemslandene stenger grensene, vil det indre markedet lide under det. Euroen og åpne grenser henger direkte sammen.

Så kom EU-president Jean Claude Juncker, selveste Juge-Juncker, som sa at «den som dreper Schengen, vil til slutt sende det indre markedet i grava».

Juncker kritiserte også motstanden mot å ta imot flere flyktninger i Europa og sa at «sammenliknet med Libanon og Jordan skulle EU ta imot 100 millioner flyktninger».

Tysklands finansminister, Hellas-dödaren, Wolfgang Schäuble dro også til skikkelig da han deltok på EUs finansministermøte i Brussel 15.01.2016. Han sa at dersom Schengen bryter sammen, så kan hele eurosystemet bryte sammen. Og det vil ikke være snakk om måneder og år. Det kan skje i løpet av dager, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Den tidligere forfatningsdommeren Udo di Fabio sier på sin side at den tyske regjeringa i dagens situasjon er forfatningsmessig forpliktet til å stenge grensene.

I en kommentar til overgrepene i Köln nyttårsaften sier Schäuble at disse hendelsene viser nødvendigheten av at regjeringa får juridiske fullmakter til å kunne sette inn Bundeswehr-soldater innenriks «til støtte for politiet». Dette sier han til Süddeutsche Zeitung.

Noen har sagt at når det eneste redskapet man har er en hammer, så ser alle problemer ut som en spiker. Det virker som om EU-toppene har noen få svar på alle problemer: euro-krise: mer sentralisme, mindre demokrati, flyktningekrise: mer sentralisme, mindre demokrati, militarisering. Og nå virker det som om de dessuten har panikk for at hele det byggverket som de er så stolte av, og som hele deres makt bygger på, skal rase sammen. Og da er alt tillatt.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

 1. «Det lar seg ikke gjøre å ha en felles valuta, hvis man ikke har åpne grenser. Hvis medlemslandene stenger grensene, vil det indre markedet lide under det. Euroen og åpne grenser henger direkte sammen.» Dette er jo selvfølgelig bare nonsens. Det ene avhenger ikke av det andre. Penger kjenner ingen grenser. Det går an å ha Euro uten Schengen, og det går an å ha Schengen uten Euro. Så dette er bare trusler, rettet spesielt mot nasjonalpolitikere og de store konsern.

 2. Hvordan skal EU-sentralistene få planene sine virkeliggjordt?
  Tysklands finansministers plan om bensinskatt er skutt ned,i hans eget parti.
  SPD forsøker å få Merkel-fløyen på banen,med begrensninger av -migrantstrømmene.
  Og i Østerrike utspiller det seg en megetsigende konfrontasjon.Landet er transittland,fra Slovenia til Nord Europa.
  For ikke å bli sittende med -migranter,som egentlig vil andre steder,stoppes alle på grensen til Slovenia.Sier de at de vil gjennom Tyskland-til Norden,kommer de ikke inn i Østerrike.Det er den harde virkelighet,når Sverige og Danmark vil håndheve Dublin-avtalen.

  Slik brer desperasjonen seg.Og det vil fortsette i flere år.Forsikte anslag tilsier like mange -migranter som i 2015,slik at det vil befinne seg 3 mill. i EU-området innen utgangen av 2017.Det er ren eskapisme å påstå noe annet. Det kan bli flere,og det er uansett umulig å tenke seg at konsekvensene ikke vil bety bråk,sosialt og økonomisk ,i de fleste land på reiserutene.Og at Øst-Europeriske land skal «ta sin andel»-og eller innkreve ekstraskatter og-avgifter,som landene -migrantene vil til skal kunne benytte.

  Systemene har alt brudt sammen.Men EU-fanatikerne gir seg ikke.Da blir spørsmålet-hvem skal de alliere seg med,for å påtvinge befolkningene de overnasjonale kvotesystemene?Et svar kan være-det globale volds-venstre,i samforstand med velkomsthumanistene.Den interne krangel i de styrende sentrum venstre/høyre koalisjoner kveles,»av hensyn til den offentlige ro og orden.»
  Problemet er,at dette kan være litt seint.I andre EU-land er stemningen ikke for mere sentralisert makt,sist vist ved folkeavstemningen i Danmark.Og i Tyskland selv skal det avholdes delstatsvalg.Og uansett hvor mye bråk AFA-itene lager,vil et forbud mot det 3.e største partiet-nå AfD-være vanskelig å få gjennom i forfatningsdomstolen.Om de ikke gjør som de utskjelte polakker-omorganiserer hele -domstolen.
  Det skal mange udemokratiske saltomortaler til-for å berge «det demokratiske EU.»De uhellige alliansers tid er altså ikke forbi.

  Og-vi får vente spent på hva de forskjellige fraksjoner i Norge tør å mene,om hvor hjelpsomme vi skal være .

 3. De grønne partiene i Europa har i lengre tid hatt en plan B angående altetnative valutaer i tilfelle slike scennarier. Euroen ble dømt nord og ned av George Soros etter at land innen EU ikke maktet å vedlikeholde betalingsplanene sine etter at uansvarlige sjåvinister som blant annet Berusconi og Papandreu hadde forgjeldet seg som fulle sjømenn på casono..

 4. Grenser har ingenting med de økonomiske utfordringene verden har fått. Makt, korrupsjon, sentralbanker og evnen til å trykke så mye Fiat man vil er problemet. Så nei, løsningen til dette problemet er ikke å eliminere grenser og få ei felles regjering. Løsningen er å faktisk stille de ansvarlige til ansvar!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.