Østerrike vil øke overvåkinga og gi politiet vide fullmakter

0

Deutsche Wirtschafts Nachrichten skriver at myndighetene i Østerrike vil opprette en ny sikkerhetstjeneste for innenlands overvåking. Den nye tjenesten vil, i likhet med det som skjer under unntakslovene i Frankrike, få vide fullmakter, og ifølge nettavisa vil de nye lovene føre til at «befolkningas bevegelsesfrihet blir drastisk redusert».

Den nye tjenesten skal få fullmakter til å iverksette overvåking mot personer uten rettslig kjennelse. Forslaget lister opp mer enn hundre straffbare handlinger som kan utløse slik overvåking, hvis det foreligger mistanke.

Regjeringa i Østerrike planlegger å banke loven, som omtales som Neues Staatsschutzgesetz, raskt igjennom.

Opposisjonen kaller det nye etterretningsorganet Stasi 2.0 og har startet en underskriftskampanje mot loven.

DWN mener at det østerrikske lovforslaget er et av de mest vidtrekkende i Europa når det gjelder overvåking og kontroll av befolkninga. Presidenten i Den østerrikske journalistklubben, Fred Turnheim, sier at «loven muliggjør en ny form for overvåkingsstat».

Som jeg har pekt på tidligere: Demokratiet er ikke lenger på moten i Europa. Frankrike informerte nylig Europarådet om at landet hadde «delvis suspendert den europeiske menneskerettskonvensjonen.»

Unntakslover og politistatmetoder kommer nå over hele kontinentet.

Les også Kjærlighetsministeriet

og I Schnöggersburg skal EU trene på å knuse folkelige opprør

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelIMF anbefaler lavere lønn til flyktninger og mer «fleksibelt» arbeidsmarked
Neste artikkelWinter in Tolfa
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).