– Et flertall av britene vil stemme for å forlate EU

0

Et flertall av de britiske velgerne som har bestemt seg sier at de vil stemme for at Storbritannia skal forlate EU, ifølge en meningsmåling fra ORB som ble offentliggjort 7. januar 2016.

Det er fortsatt 21% av velgerne som sier at de ikke har gjort seg opp noen mening, 43% som sier de vil stemme for brexit og 36% som sier de vil stemme for fortsatt medlemskap. Hvis man holder de usikre utenom, så er det 54% som stemmer for å forlate unionen og 46% for å forbli der. Forrige gang var det 51/49 i en tilsvarende måling.

Hvis man ser på bakgrunnstallene viser det seg at det er flertall for utmeldelse i alle aldersgrupper over 35 år, og i arbeiderklassen og blant de lavtlønte. Foreløpig får de høytlønte følge av ungdommen i å si fortsatt ja til unionen.

Størst aksept for fortsatt EU-medlemskap er det i Skottland, noe som jo er litt pussig, siden det der er et meget stort mindretall som ønsker å forlate en mindre union, nemlig Det forente kongeriket.

I Nord-England derimot øker støtten til en brexit, også i næringslivet ifølge yorkshirepost.

Det kan være, men blant kapitaleierne i hele landet er det derimot et ønske om at landet skal fortsette å være i unionen.

Derimot har statsminister David Cameron store problemer i sin egen regjering. Han prøver å få EU til å godta reformer i avtalen med Storbritannia som gjør det mulig for ham å selge et fortsatt medlemskap til britene. Men helt opp i regjeringa er det sterk misnøye med forslagene hans, som bare oppfattes som kosmetiske. Ledende medlemmer av Tory-partiet sier at det eneste som kan holde partiet samlet er å gi parlaments- og regjeringsmedlemmene frihet til å stemme etter eget ønske. Det er The Express som skriver dette.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.