Ball i det borgerlige

0

Det stunder vel mot årsmiddagen til Norges Bank, den store festen for pengefolk, politikere og utvalgte mediefolk. I 2015 ble den holdt 12. februar, og for å være helt ærlig, så var den vel en ikke-begivenhet.

Men fra bordplanen ser det ut til at gjestene fikk god mat og akseptable viner.

Hummer, blåskjell, kongekrabbe, knivskjell, hjerteskjell, sjøkreps, ferskvannskreps, østers, kamskjell, scampi til forrett låter jo bra. Og til det en Riesling Sauvage 2012 – Georg Breuer, kr. 144,90 på polet, ikke noe å si på. Og etter hvert litt andepaté, reinsdyrtunge, speket reinsdyrhjerte, osv. Og til det en Barbera d’Asti 2013 – Cascina Castlet. (Burde det ikke ha vært en litt kraftigere vin her?) (Meny og deltakerliste her.)
Mer interessant er det å se på deltakerlista. Alt som kunne krype og gå i norsk storkapital og politikk var der. Finanskapitalen, oljekapitalen, spekulantene og kremmerne – de var der alle sammen. Og de tamme politikerne, naturligvis. De syntes sikkert det var en stor ære å få møte de virkelige eierne av landet.
Og et lite knippe pressefolk. Av alle landets aviser var det bare åtte som var funnet verdige til å sitte ved de rikes bord – pluss NTB og NRK. Det var Aftenposten (5 stykker), Bergens Tidende (1), Dagbladet (2), DN (4), Fiansavisen/Hegnar Media (2), Klassekampen (1), VG (2).
Ja da, Bjørgulv Braanen fra klassens avis var der. Det viser jo hvilket posisjon avisa har fått. Dette lukter anerkjennelse og respekt lang vei.
Nå er ikke jeg snerpete. Jeg har ikke noe imot at en journalist eller redaktør spiser hummer og andepaté med finanseliten. Men jeg hadde kanskje ventet at avisas lesere i etterkant hadde fått noen betraktninger om penger og makt, finanselitens dominans over politikken og sånne ting. Men jeg har virkelig ikke klart å finne spor av noe sånt.
Men som sagt, det stunder mot nytt ball i det borgerlige. Kanskje leserne av klassens avis får noen spennende betraktninger etter årets matorgie. Det er jo ikke sikkert det blir helstekt hjortefilet med cognacsaus i år. Det er jo krise og økende arbeidsløshet. Men de vil sikkert hygge seg sammen, kapitalen, politikerne og redaktørene, uten å bli plaget av for mange upassende spørsmål eller kritiske kommentarer.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.