– USA avhengig av saudi-penger til krigen mot Syria

4
I en kolonne hvite Toyotaer rykker Islamic State inn i Nord-Irak. Helt usynlig for amerikanske satellitter, angivelig. (Det trengtes ikke for de var overvåket av USAs Apache-helikoptre.)

Da fredsprisvinner Barack Obama i 2013 i all hemmelighet ga CIA grønt lys til å væpne jihadistene i Syria, visste CIA at de ville ha en villig partner til å betale for operasjonen. Det var den samme partneren som CIA har stolt på i flere tiår til å støtte diverse hemmelige operasjoner, nemlig kongedømmet Saudi Arabia.

Dette står å lese i en artikkel i New York Times under tittelen U.S. Relies Heavily on Saudi Money to Support Syrian Rebels.

Since then, the C.I.A. and its Saudi counterpart have maintained an unusual arrangement for the rebel-training mission, which the Americans have code-named Timber Sycamore. Under the deal, current and former administration officials said, the Saudis contribute both weapons and large sums of money, and the C.I.A takes the lead in training the rebels on AK-47 assault rifles and tank-destroying missiles.

The support for the Syrian rebels is only the latest chapter in the decadeslong relationship between the spy services of Saudi Arabia and the United States, an alliance that has endured through the Iran-contra scandal, support for the mujahedeen against the Soviets in Afghanistan and proxy fights in Africa. Sometimes, as in Syria, the two countries have worked in concert. In others, Saudi Arabia has simply written checks underwriting American covert activities.

Avisa skriver også at det er nettopp denne strategiske alliansen som gjør at USA ikke kritiserer krenkelsene av menneskerettighetene i Saudi Arabia eller de stadige halshoggingene oljedespotiet utfører.

Artikkelen virker svært velinformert. NYT er ikke akkurat noen kritisk avis, men den har svært nære bånd til maktapparatet, både i Pentagon og i Washington, så dette er stalltips fra hestens egen munn. Forfatterne nevner at Saudi Arabia også finansierte USAs hemmelige krig i Angola på åttitallet og naturligvis krigen i Afghanistan.

The money flowed through a C.I.A.-run Swiss bank account. In the book “Charlie Wilson’s War,” the journalist George Crile III describes how the C.I.A. arranged for the account to earn no interest, in keeping with the Islamic ban on usury.

In 1984, when the Reagan administration sought help with its secret plan to sell arms to Iran to finance the contra rebels in Nicaragua, Robert C. McFarlane, the national security adviser, met with Prince Bandar, who was the Saudi ambassador to Washington at the time. The White House made it clear that the Saudis would “gain a considerable amount of favor” by cooperating, Mr. McFarlane later recalled.

I en annen svært velinformert artikkel i The New York Times 24. mars 2013 blir det påvist hvordan våpen og utstyr ble fløyet inn fra Saudi Arabia og Qatar via Tyrkia, Jordan og Kroatia (!). Og vi snakker ikke om en liten skala, men om en massiv operasjon som omfattet minst 160 flygninger med store transportfly. Og Times lar det ikke være noen tvil om CIAs rolle i dette prosjektet:

Fra kontorer på hemmelig sted har amerikanske etterretningsoffiserer hjulpet arabiske regjeringjer med å kjøpe våpen, inklusive en svær ordre fra Kroatia, og valgt ut de opprørskommandantene og gruppene som skulle motta våpnene ved ankomst, i følge amerikanske tjenestemenn som uttaler seg under forutsetning av at de får være anonyme.

«Et konservativt anslag på den lasten disse flygningene hadde med seg er omkring 3500 tonn militært utstyr,» sier Hugh Griffiths, fra det svenske fredsinstituttet SIPRI, og fortsetter: «Det omfanget og den hyppigheten det er snakk om viser at det dreier seg om en vel planlagt og koordinert hemmelig logistikkoperasjon.»

Jeg har omtalt dette ganske utførlig i artikkelen Hvem skapte monsteret IS?

Norske medier og politikere har vært uvillige til å se dette, og har klamret seg til den «det er Assads feil»-narrativen de har fått utlevert. Men drypp for drypp kommer sannheten for en dag – til og med i New York Times.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

 1. «Forget ISIS, America Is the Real Threat to the World» – Oliver Stone

  Det er fortsatt håp når noen tar seg bryet med å forsøke å stagge den vestlige illusjonen rundt begrepet Democrazy med fakta – og ikke svada. Oliver Stone som skrev boka «The Untold History of the United States» sammen med Peter Kuznick, utgitt okt/nov 2012 er meget aktuell i dag. Den skal jeg lese. Takker så meget for mer info om de nye skjelettene som ramler ut av skapene til Pentagon, DIA og diverse ministre, som også er relevant etter å ha kikket X-forsvarsminister Robert Gates litt i kortene.

  Dagens Quiz: – Hvor mange skjeletter har DIA og CIA (+div ministre) hatt i skapene siden andre verdenskrig?
  A: 1, B: 2, C: over 1000

  X-forsvarsminister Robert Gates, medlem av «Order of the Arrow”, og med styrekarriere i køl, olje og franchise (Fidelity, NACCO Industries, Brinker International, Parker Drilling Company, og nå Starbuck – alle eid av vanguard, Blackrock osv…) ble i slutten av 2013 valgt som president av «National Executive Board of the Boy Scouts of America» (BSA, stifet i 1910). Dette er en ungdomsorganisasjon (ca 2.6 mill medl.) delt opp i fire regioner som blir smidd til de reformer og interesser styret har. BSA finner man i United States, Puerto Rico, USVI, Europa og Japan. Les mer om BSA på engelske Wikipedia. Den prisbelønte Journalisten Robert Parry tok for seg Gates og hans lugubre fortid i artikkelen «The Secret World of Robert Gates» og litt snadder rundt dette kan leses på http://www.globalresearch.ca/robert-gates-gate/3843

  Det er all grunn til å være på alerten når den vestlige «jugenden» blir oppdratt i et bedrag allerede fra sjuårsalderen. Det eneste man kan by opp til dans med er journalistikk, som når ut til alle. I dag er dette blitt et stort problem, og en lidelse for noen – etter at de store korporasjonene la sin klamme hånd over pressen for å kontrollere meninger ved å slå ihjel meningsmotstandere, og flytte informasjonsstrømmen over til google fb, yahoo og deres korporative halvdøde nettaviser og papirlefser. Fagpressen skulle altså vekk – og «historien» rundt Gerd Liv Valla`s fall ble en sørgelig presedens for hva man kan vente seg hvis noen har tenkt å opponerer mot profitt, fremfor å ivareta gravende journalistisk kvalitet – og andre arbeidsplasser. Som den profittglupske globalisten vi er blitt adopterte vi «the american dream» (for noen få) – som er et gedigent samrøre mellom statlig eierskap og styreproffer – lønnet gjennom oppsigelser og monopol, for økt profitt til den mye omtalte 1%. Utrolig men sant..!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.