3,3 millioner underskrifter mot TTIP

0

Det europeiske borgerinitiativet Stop TTIP har nå samlet nesten 3,3 millioner underskrifter. I Tyskland har over 1,6 millioner mennesker undertegnet oppropet. Men forbundskansler Angela Merkel vil ikke sette av så mye som to minutter for å treffe representanter for aksjonen, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Forbundskanslerens kontor skylder på tidspress og ber underskriverne om å sende brevet i posten.

Sven Giegold som er talsmann for de grønne i Europaparlamentet sier: «Fru Merkel, 1,6 millioner landsmenn som er imot TTIP fortjener et par minutter når De kan sitte i timesvis i møter med lobbyister.»

Begge de to store partiene i Tyskland, CDU og SPD, har gått inn for TTIP. Men på grasrota i Tyskland er protestene kraftige. I oktober 2015 demonstrerte 250.000 mot TTIP og TISA i Berlin. Delegerte til Forbundsdagen blir effektivt hindret i å få innsyn i dokumentene. De kan bare leses ett sted, og det er i den amerikanske ambassaden to ganger i uka mellom 10 og 12 på formiddagen. Dette fikk presidenten i Forbundsdagen til å kreve åpenhet om dokumentene.

Det irske parlamentsmedlemmet Martina Anderson fra Sinn Féin sier at en studie utført for US Department of Agriculture viser at landbruket i EU vil bli den store taperen i alle de tre scenarioene som ble studert.

TTIP og TISA vil gi gigantselskaper muligheter til å kontrollere viktige deler av innenrikspolitikken i europeiske land, inkludert Norge, og på den måten undergrave demokratiet. Dette er en viktig grunn til at protestene i Europa er så omfattende. Men forbundskansler Angela Merkel, som ikke bryr seg så mye om hva hennes landsmenn måtte mene om politiske spørsmål, her også i denne saka lagt seg på den linja som er diktert fra Washington.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.