Takk for at dere ødela landet vårt

11
Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre bærer begge et stort personlig ansvar for Norges krigsforbrytelser mot Libya.

President Barack Obama sendte et julebudskap til folket i Libya der han hyllet «2011-revolusjonen som frigjorde landet fra 42 års undertrykking». Men han måtte også innrømme at «USA bærer et visst ansvar» for å ha «undervurdert behovet for gjenoppbygging» etter Gaddafis fall.

Budskapet ble lagt ut på den amerikanske ambassadens hjemmesider på Facebook og fikk kjapt en del skarpe svar fra vanlige libyere. Ett av dem, fra en Ahmed Mabry, lød: «Thank you for destroying our country and export ISIS to us.»

Det er nødvendig enda en gang å minne om at USA og NATO, med Norge i aller første rekke, ødela Libya, raserte infrastruktur, drepte tusenvis av mennesker og la landet åpent for jihadistiske terrorister. De ansvarlige for disse forbrytelsene burde stilles for den internasjonale domstolen i Haag og tiltales for forbrytelser mot menneskeheten.

De ansvarlige politikerne fra 2011 prøver naturligvis å få folk til å glemme, og de får god hjelp av alle de mediene som også sviktet i denne avgjørende perioden. Men denne skampletten på Norges rulleblad blir aldri borte, og før eller seinere vil det komme et nasjonalt oppgjør med Norges rolle i Libya-krigen.

I øyeblikket virker det kanskje fjernt. Men den dagen Libya får en nasjonal regjering, som ikke er underbruk av imperialismen, vil den både kunne kreve enorme beløp i erstatning og at de ansvarlige stilles for retten og dømmes etter internasjonal lov.

Jeg har samlet noen av mine artikler om Norge og Libya her.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Norge er så hyklersk, og det verste er at Norge er et verktøy for hele vesten. NATO sjefen er ikke akkurat blitt sjef fordi det står så mye respekt av han eller Norge, tvertimot, han er sjef fordi han kan brukes som man vil og fordi at han er en tosk.

 2. «Takk for at dere ødela landet vårt [Libya]»

  Kaos-imperiet (USA-NATO) har «tatt eierskap» til den totale frekkhetens nådegave, evne og ferdighet.

  Obamas «julehilsen» (til ikke mindre enn et muslimsk land som ikke feirer jul !-) blir et grovt eksempel på «å føye fornærmelse til skade», og til massemord (minst 50.000 døde iflg. Libyas da nye «regjering», like før den splintret i nå fire fraksjoner og «balkanisertes» i småland) og kunstig skapt samfunnsoppløsning. Takk her nå særlig til «det gode samfunn» Norge: Alle dere som «klokelig» holdt kjeft er medansvarlige.

  I forbindelse med den lett sinnssyke «julehilsenen» fra USA-NATO, tillater jeg meg å her poste kopi av mitt brev til daværende Statsminister – nå pussig nok NATO-generalsekretær – Stoltenberg, Utenriksminister og Forsvarsdepartement av 02.04.11.

  Brevet ble sendt på papir til både SMK, UD og FD. Brevet ble aldri (hittil) besvart fra noen av disse regjeringsavdelingene.

  Jeg tillater meg å fortsatt synes at ideene i brevet er gode.

  *

  02.04.2011

  Kjære Statsminister, Utenriksminister og Forsvarsdepartement,

  Jeg har lagt merke til at «Norge» nå deltar i krigen i Libya mot landets leder Gaddafi. Siden 24. mars 2011 har norske F-16 jagerfly deltatt i bombetokter mot Libya.

  Til i dag 02.04.2011 har norske fly sluppet 19 bomber på Libya. Jeg vet ikke hvor mange de norske bombene har drept, men Dagsrevyen hadde noen nærbilder av norske bomber som traff en tank på en øde ørkenvei – ingen sivile der – så det sprutet biter av tanks og mennesker.

  Tanks er ikke fjernstyrt av Gaddafi, slik drone-bombere er fra USA, så de norske bombene traff ikke noe som var styrt av Gaddafi. I hver tank er det minst fem mennesker. Bombingen var åpenbart ikke for å håndheve en «ikke-fly» sone slik FNs Sikkerhetsråds resolusjon 1973 tillater, for tanks kan ikke fly.

  Bombingen oppfatter jeg at er gal – i begge betydninger. Bombing av land utenfra lager av erfaring mer ødeleggelse enn det stopper – også for Norge. Snart kanskje i Norge. Norge har ingenting med å drepe mennesker i utlandet fordi vi tror noen kan drepe hverandre der. I dette støtter jeg meg på intensjonen i Grunnlovens § 25 om at «Landevernet og de øvrige tropper … maa aldrig … bruges udenfor Rigets Grænser». Tipp-tipp-oldefaren min var med å skrive den loven. Min tipp-tipp-oldefar var en bra mann.

  Dermed har jeg en enkel forespørsel. På bombene står det sikkert oppgitt hvilket land de kommer fra, av typen «Made in Norway». Siden jeg ikke vil at bombene skal komme fra meg, ber jeg Dere gjøre en tilføyelse så det står «Made in Norway – unntatt Ole Ullern». Da bomber Dere ikke i mitt navn. Sånn kan Libyerne se at ikke alle ville at de skulle bombes, når bombefragmenter eller blindgjengere spres.

  Helst synes jeg at Dere omvendt skal skrive på navnet for alle dem bombene kommer fra. Norges statsborgere burde inviteres enkeltvis ved massebrev-utsending (som selvangivelsen) til å få skrevet navnet sitt på hver bombe. Teknisk er det lett å få til. Sånn kunne Dere sikre at istedenfor unntakene, står kun de på navnelisten som vil at norske bomber skal treffe Libyas mennesker – militære eller ikke. Da kunne Libyas mennesker også vite nøyaktig hvem som bidrar til bombingen av dem, og si fra om de er glade for det og vil bombes med flere eller ikke. Bombene er så store at med små fonter kan navnene sikkert få plass. – Ikke sikkert mye plass trenges heller, når bare de som vil står der.

  Helt til slutt mener jeg også at bare de menneskene som vil ha navnene sine skrevet på bombene bør bidra med skattepenger til bombene. Jeg godtar med glede at et tilsvarende beløp fra meg som fra bombeparafentene brukes til hyggelige formål. Som f.eks. treningskurs i våpenfri konfliktløsing (dere kan samarbeide med Johan Galtung om det, han er flink med sånt, jf https://www.transcend.org/ ). Eller beløpet kan brukes til en nasjonal fest. F.eks. en «Ikke-bombe dag» for alle som betaler for å ikke ha navnet sitt på bombene. Bombebetalere kan gjerne være med – de bør bare bære jakkemerkelappen «Gjest». Sånn kan de og Dere få inspirasjoner til ikke-bombing.

  Jeg kan endog godt betale litt ekstra for å ikke være med på bombene. F.eks. hundre kroner i året. Med hundre kroner fra hver som ikke vil ha navnet sitt på bombene, tror jeg det kan bli en bra stor fest.

  Siden Dere vil ha mer demokrati (jf. bombebegrunnelsen), regner jeg med at Dere ordner dette snarest, nå som denne demokratiske ideen er gitt Dere. Da har jeg bidratt til mer demokrati i Norge, mens Dere andre kan krige for fredelig demokrati i Libya. Sånn fredskriging – under hvilket som helst navn og begrunnelse – er for selvmotsigende for meg.

  Imøteser Deres svar. På forhånd takk.

  Fredelig hilsen
  Ole Ullern,
  Norsk statsborger

  • Itte Uller’n, og itte je!

   Fint brev! Hvorfor er jeg ikke overrasket over at de er så dårlig oppdradd der inne på SMK at de ikke svarer på posten sin engang?

  • Hei Ullern! Jeg pleier jevnlig- over år- å spørre Jens, Jonas, Audun og Kristin på Faceboook sidene deres og i sosiale medier om hvor mange skolebarn, mødre og besteforeldre som de drepte i Libya. Jeg får dessverre aldri svar. Hva tror du grunnen til det kan være?

   • Det skal jeg også gjøre. Vi lar det bli en kampanje. Dagrunn Eriksen i Welcome refugees er vel også en het kandidat her? I dag står Erna frem og forteller oss at vi ikke må se på muslimer som muslimer.

  • Visste eller visste ikke? Det er rene kvantefysikken. Partikler som både er og ikke er, eller som er både her og der på en gang. Det er veldig komplisert … 😉

   Men det er nok uansett ikke opp til oss velstandsbedøvede nordmenn å tilgi eller ikke. Det var ikke oss som fikk bombene i hodet, våre kjæreste revet i fillebiter og landet vårt lagt i grus.

  • Den lenken fortjener fulltekst her:

   “The greatest crimes in the world are not committed by people breaking the rules but by people following the rules. It’s people who follow orders that drop bombs and massacre villages.”

   ― Banksy, Wall and Piece

 3. Det som er mest skremmende er at de leier rundt på verdens mektigste mann og får ham til å tro på dette. Bææææ. Ingen av spyttslikkerne protesterer eller forsøker å rettlede ham.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.