Saudi Arabias liksom-allianse mot terror

0

Saudi Arabia offentliggjorde 15. desember 2015 at landet har tatt ledelsen i en «34-lands allianse mot terror» med hovedkvarter i Riyadh. Al Arabiya skriver:

The countries here mentioned have decided on the formation of a military alliance led by Saudi Arabia to fight terrorism, with a joint operations center based in Riyadh to coordinate and support military operations,» the statement said.

The news agency said the coalition’s formation was «a duty to protect the Islamic nation from the evils of all terrorist groups and organizations whatever their sect and name which wreak death and corruption on earth and aim to terrorize the innocent.»

The 34 countries participating in the alliance along with Saudi Arabia are: Jordan, United Arab Emirates, Pakistan, Bahrain, Bangladesh, Benin, Turkey, Chad, Togo, Tunisia, Djibouti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somalia, Gabon, Guinea, Palestine, Comoros, Qatar, Cote d’Ivoire, Kuwait, Lebanon, Libya, Maldives, Mali, Malaysia, Egypt, Morocco, Mauritania, Niger, Nigeria, Yemen.

Tatt i betraktning av at Saudi Arabia er hovedsponsor for jihadistisk terror og dessuten driver en terrorkrig i nabolandet Jemen i allianse med al-Qaida, er det litt vanskelig å ta denne alliansen på alvor som en allianse mot terror. Derimot må den oppfattes som et saudiarabisk forsøk på å ta en lederrolle blant muslimske land og å motvirke Russlands og Irans innflytelse i Syria.

På kartet ser imidlertid alliansen imponerende ut:

saudi arabias allianse

Dette er et godt apropos til artikkelen Syriakrigen og redselen for det tomme rom.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.