NATO øker sin militære støtte til Tyrkia

40

Hva gjør man med et land som beviselig driver storstilt samarbeid med IS/Da’esh, et land som raskt beveger seg i retning av diktatur, som arresterer journalister og redaktører, som driver utpresning mot Europa og truer nabolandene? Kort sagt hva gjør man med Tyrkia?

NATOs toppmøte har svaret: Man gir dem all den militære støtten de ber om. Svenske Expressen skriver:

Nato ökar militära stödet till Turkiet.

Direkt efter nyheten om det nedskjutna planet kom kallade militäralliansen Nato, där Turkiet ingår, till ett extrainsatt krismöte. Frågan om hur Nato ska skydda Turkiet ytterligare har legat i fokus. I går, tisdag, och i dag, onsdag, hålls nya Nato-möten i Bryssel.

För närvarande består Natos skydd av Turkiet av Patriot-missiler och amerikanska F-15-stridsplan. Nu diskuteras om även Storbritannien ska skicka flygplan dit, och både Tyskland och Danmark skickar stridsfartyg till östra Medelhavet, skriver Wall Street Journal.

På tisdagen meddelade Nato dessutom att man planerar att bygga ut luftvärnssystemen i området.

– Allt det här är relevant för Turkiet, det är delar av säkerhetsåtgärderna för Turkiet, sa Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg på tisdagen.

Linas Linkevicius, Litauens utrikesminister, menar att Nato måste ta tydlig ställning för Turkiet efter den militära konfrontationen med Ryssland.

– Vad Turkiet än ber om bör det övervägas. Det är vår skyldighet inom alliansen, sa han på tisdagen och fortsatte:

– Från vilket håll ett hot än kommer måste vi ta det gemensamt och med solidaritet.

Og «venstresidas» egen Jens Stoltenberg forsikret om alliansens fulle støtte til Tyrkia:

We will work on further measures to assure Turkey’s security.

And we will enhance our support for partners to increase their ability to defend themselves.

 

I denne absurde verden får man kanskje den mest relevante kommentaren fra den erkekonservative amerikanske politikeren Pat Buchanan, som sier: «Tyrkias NATO-medlemskap er en levning etter den kalde krigen – akkurat som alliansen sjøl.»

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


40 KOMMENTARER

 1. At NATO her offisielt og i praksis ensidig går inn med støtte til og oppladning i Tyrkia synes jeg er avslørende. Det betyr at NATO avviser alle innspill om samarbeid med Russland om Syria (iallfall inntil videre, såvidt jeg vet fortsetter jo de brede forhandlingene om Syria. Men de er jo helt uforpliktende). Det eneste lille unntaket er Frankrikes samarbeid med Russland på et svært begrenset område.
  At de baltiske land og Ukraina også kaster seg inn på Tyrkias side, viser jo også at dette oppfattes som anti-russiske tiltak.

  Jeg synes forøvrig at det er noe merkelig med terroren i Paris og den siste i San Bernardino. Funksjonen til den terroren er jo å øke muslimhatet i Europa og USA, og å styrke høyresida samme sted. Altså å styrke kravet om NATOs militære engasjement i Syria. Og da først og fremst til støtte for dem som gjerne tar over for IS. Det er litt vanskelig å si at IS skulle ha særlig nytte av det, selv om det i tilfellet Paris er slik at IS angivelig har tatt på seg skylden.

  • Hvem sier at IS nødvendigvis gjør det som er nyttig for dem? Og hva er egentlig nyttig fra en jihadists synspunkt? Å dø så fort som mulig i kamp mot vantro hunder?

   Dersom IS er så til de grader et ektefødt barn av en allianses manipulering av lokale «naturkrefter» som det kan se ut til (det er vel godt dokumentert, forsåvidt), trenger ikke utfallet på sikt tjene de grupperingene som i dag samlet kalles IS.

   Terroren i Paris kan også godt ha vært utført av overivrige frilansere uten annet enn en følt tilknytning til IS i Irak eller Syria – eller regissert av helt andre enn dem vi får presentert i midtstrømsmediene.

   IS er, enten de forstår det eller ikke, en slags løst kontrahert leiehær/ dødsskvadron for større krefter, og de kan når som helst komme til å bli slaktofre selv når det måtte behage d’herrer i USA/Israel/NATO/Saudi-Arabia/Tyrkia m/ venner.
   Jeg vil også tippe at jo mer de knasker av den sinnsyke speeden de får av Saudi-prinsene, jo mer er de troende til å skyte seg selv i foten og kompisen sin i hodet.

   • Jeg er jo enig i den beskrivelsen av IS. Jeg tror neppe Is er en fasttømret enhet. Akkurat som resten av jihadist-gruppene. Det er ganske mange av dem. Det virker som de er organisert i geriljaenheter. For å forvirre? Men at det foregår en koordinering allikevel – som vi helst ikke skal ha innsikt i?

   • Når man bev isst eller ubevisst slipper opp kontrollen på en person som ifølge media har gjort fire tidligere forsøk på terrrorisme er det noe som skurrer et sted. Populariteten til Hollande stg jo som en rakett etter anslaget.
    Tyrkia og Saudi har alt for lenge fått drive på som de vil med å fø opp terrorister. msn media som nrk prøver å omgå det faktum at terroristen i USA nylig var i Saudi og fikk trening. Nrk sier bare «internasjonalt» for å unngå å si Saudi. Man siterer fra amerikanske medier som antyder bare at han var i kontank med kjente terrormistenkte. For noen bestialske rottereir disse to landene er.

    • Det er meget vanskelig for vanlige mennesker å ta inn over seg hvor drøye maktmennesker kan bli – eller mennesker kan bli av makt. Derfor ser mange ikke denne bestialiteten før den drar dem med seg etter håret. Og derfor må fienden demoniseres og alle de verste, sanne historiene prentes inn i oss fra vi er små for at vi skal tro på det, dersom vi lever i en tid der vi selv er spart for de verste konsekvensene. (Russland, Kina, Nazi-Tyskland)

     Våre allierte (USA), eller for Norge historisk sett sikkerhetsmessig uinteressante land (Saudi-Arabia), som ikke har vært utlevert og tydeliggjort som bestialske fra vi var små, ei heller i nevneverdig grad senere gjennom mediene, klarer mange ikke å forstå at bedriver like hensynsløse spill som alle andre som har muligheten og evnen til det. Om det finnes noe slikt som inflasjon i råskap gjennom historien er vanskelig å si, men det har ikke gått tilbake med kreativiteten noe sted når det gjelder å sløse med liv og lemmer for vinning og kicks, i hvert fall.

 2. Der traff faktisk Buchanan spikeren på hodet. At ikke flere har stilt dette spørsmålet er ei gåte. Men, moderne massemedier er opium for folket. Der stilles aldri interessante spørsmål. Og Stoltenberg får passere som del av «venstresida» til og med i Klassekampen. Vi lever i en gal verden.

  Det hadde vært en enkel sak for NATO og droppa støtten til Tyrkia, hvis logikken hadde bestemt. Skal man ta IS er jo det beste en allianse mellom Vesten og Russland. I stedet driver Vesten sitt splitt og hersk spill. Av og til kommer Vestens spill helt ut av kontroll. Likevel lærer en aldri. Ikke en gang risikoen for en storkrig fører til litt mer is i magen før man begir seg inn på nye eventyr.

  • Det har ikke slått deg at det nettopp er en storkrig NATO/USA/EU vil ha, da? En storkrig mot Russland, Kina, Iran, osv.?

    • Nei, jeg tror ikke det. The powers that be er ikke tjent med det. Det er ikke lønnsomt nok. Det er mer lønnsomt med mange små borgerkriger og konvensjonelle kriger som varer i flere tiår. Dessuten er det jo hele konseptet med MAD som forhindrer både Russland og USA i å være den første som trykker på avtrekkeren.

     Om et års tid ser vi nok bare enda mer av det samme. Russland og IS/NATO/USAosv. kommer til å være i en stand-off i Midtøsten, mens millioner av flyktninger fortsetter å strømme inn i Europa fra både Midtøsten og Afrika, til stor jubel fra politikerne, mediene, intelligentsiaen, kultureliten og store deler av næringslivet.

     Om to år er det enda mer av det samme. Situasjonen eskalerer langsomt, men ikke mot en atomkrig. Derimot blir det sikkert en infokrig/propagandakrig, en cyberkrig, en kjemisk krig, en biologisk krig og en økonomisk krig med bl.a. enda hardere sanksjoner mot Russland. Det blir storslagne falsk flagg-angrep fra myndighetene, samt mye terror, småkonflikter og generell vold og faenskap. Mediene våre kommer til å jobbe på høygir med å spy ut enda større mengder Putin-demoniserende propaganda og Russland-fiendtlig svada basert på pressemeldinger fra Pentagon. Alle norske journalister og redaktører kommer til å strebe enda hardere etter å være mikrofonstativer og klakører for Washington D.C. og krigsforbryteren Jens Stoltenberg.

     • Skal vi ikke ha litt internering av potensielt opposisjonelle, litt arbeidsforbud og litt hardere sensur i vesten også oppi gryta, tro?

     • Joda, for ikke å snakke om forbud mot «konspirasjonsteorier», men det hører vel inn under alle de tre tingene du nevnte, AF. Eller er ihvertfall relatert til dem.

  • Bingo formel. !-)

   (Kan hende enda bedre «NATO => IS» – for IS er ikke helt USA-NATO. – Så ille er de dog ikke… ).

 3. Tror ikke du risikerer mye ved å vedde på det med hemmelige soldater i Syria.

  Og at russerne også lyver godt er selvfølgelig helt riktig, og viktig å ikke glemme selv om løgn-bias’en er lagt på NATO-nivå i Midt-Østen.

 4. Pga. inngåtte avtaler så må Russland gi USA opplysninger om hvilke mål som skal angripes, tidspunkt og ruten til bombeflyene. USA gir selvfølgelig disse opplysningene videre til Tyrkia, som igjen deler opplysningene ut til opprørerne.

  Når de russiske flyene angrep, så var opprørerne for lengst i dekning, mitraljøsene var klare, og de tyrkiske flyene lå i bakhold, klare til å skyte ned det russiske bombeflyet. Denne planen er klekket ut i engelsk tenketank og godkjent av NATO.
  Man ønsker med dette å skape splid mellom Russland og Tyrkia, for å ramme den russiske økonomien enda hardere, og leser man nyhetene ser man at planen har fungert utmerket. Nato ønsker ikke noen krig med Russland og holder derfor en lav profil, samtidig som de støtter Tyrkia fullt ut.

  • De offisielle bombemålene til russerne får nok ofte beskjed, slik du beskriver. Noe annet er nesten ikke mulig å tro, etter alt vi nå vet om samrøret mellom US og IS.

   Men det er også vanskelig å tro at det som virker sannsynlig for oss her i et kommentarfelt hos Steigan, ikke skulle ha falt Putin inn også. Her er det dypere spill i gang enn hva som kan ses ved en aksept av grunnbetingelsen om at NATO og Russland utelukkende ser og håndterer hverandre som fiender.

   En observasjon som kan være verdt å huske er denne: Det hemmeligste med alle hemmelige tjenester er at de samarbeider.

   Kommer ikke kjernen snart for en dag?
   Gud, om den gjør
   Det innerste indre
   er alt sammen lag,
   bare mindre og mindre

   -Henry Gibson

   Forøvrig mener jeg at Kartago bør brennes, og at Midt-Østen bør deles opp på nytt.

   • «En observasjon som kan være verdt å huske er denne: Det hemmeligste med alle hemmelige tjenester er at de samarbeider.»

    Veldig interessant. Har du kilder?

    • Jada, men de er hemmelige. 😀

     Godt etterspurt, KZ.

     At tjenestene i allierte land samarbeider er kjent. At det er assymetriske forhold i relasjoner mellom supermakter og smånasjoner uten egen militær kapasitet å regne med er uunngåelig, og de stores tjenester vil derved automatisk dominere de små. At det finnes kontraspionasje vet vi. Infiltratører i alle slike tjenester kan vi ta for gitt, og også i det politiske liv generelt finnes det påvirkningsagenter og femtekolonister overalt. Også noen blant kontraspioner.
     Det vil til enhver tid finnes et eliteskikt innad i enhver etterretningsorganisasjon som er de eneste som vet alt eller nesten alt som foregår i egne rekker og blant andre i maktens nettverk, type politikere og folk som har betalt eller bøllet seg til fordelaktig politikk. Hvem dette etterretnigsmessige elitesjiktet egentlig jobber for vet bare de selv, og knapt nok det bestandig. Noen ganger skifter de side uten at noen forstår det. Kanskje er det ofte kun en eller to personer som utgjør toppen, og disse vil være i posisjon til å regissere bildet av virkeligheten på flere nivåer til ære for ulike publikum; en versjon til offentlig bruk for folk flest via mediene, en annen til internt bruk i mediene, slik at de skal føle seg viktige, involverte og lojale, en tredje til bruk overfor politikere og folk i kontrollorganer, og enda en til internt bruk. Og hva som er egentlig innerst vet bare de få. Kanskje jobber de kun for seg selv.
     De eneste andre i verden med denne typen innsikt og posisjoner er de andre på samme nivå i tilsvarende tjenester. Derfra kan man anta at de få alltid har visst at om de samarbeider tilstrekkelig og kløktig nok, kan de nyte en tilværelse som verdens skjulte herskere i praksis, eller i hvert fall karre til seg enormt mye makt, gods og gull, og benytte så mye insideinformasjon til egen fordel at i hvert fall halve Oslo Børs hadde blitt grønne av misunnelse. Nærmere «å ha vunnet spillet» er det knapt mulig å komme. Det er et høyt spill, og man dør av det innimellom, men det foregår nok med til dels imponerende resultater.

     Det er som du forstår ikke først og fremst det formaliserte samarbeidet jeg hadde i tankene.

     I en slik verden er det ikke den offisielle erkefienden de primært frykter, men offentlighetens lys og egen befolkning. Da er det kjekt å kontrollere den offentlige debatten og holde liv i folkets frykt for en demonisert fiende, relevant eller ikke, slik at de ikke ser den indre fienden.

     Gi meg litt tid, og jeg skal prøve å grave litt på nettet og i gamle notater for å finne noe mer konkret enn mine spekulasjoner. Jeg vet jeg har sett eksempler på forbløffende samarbeid, men det ligger også i saken natur at det finnes lite virkelig solid dokumentasjon på slikt i omløp. Jeg må i hvert fall inntil videre derfor bare leve med at mange sikkert vil oppfatte dette som luftig og usannsynlig.

     Mens du venter kan du kose deg med denne analysen av Mossad, utført av CIA i 1982. Det er litt av hvert der også:

     http://www.serendipity.li/cia/counterspy/secret_cia_documents_on_mossad.htm

     • God, langt på vei til troverdig gjenomgang der, «AF». – David Cornwell er sikkert ikke særlig uenig. 🙂

      Dessuten har vi formelt samarbeid av «5 eyes»-type -, samt vi vet at f.eks. både norsk og tysk etterretning etter WWII har vært mye USA-styrt. – Franske e-tjenester har holdt seg litt på skrå til de angloske. Stalins paranoia (av enkelte gode grunner) «ryddet» jo mye i KGB. Mens kineserne… snakker så rart. 😉

      Olav Riste og Arnfinn Molands (dyre – nå kun kr. 416,-) bok «Strengt hemmelig» (1997, 408 s.) gir en del greie bekreftelser.

      «For første gong har ei [norsk] vestleg etterretningsteneste opna sine mest hemmelege arkiv for frittståande historikarar. Boka skildrer agentoperasjonar bak jernteppet, norske skipsoffiserars rapportering frå sovjetiske hamner, samarbeid med amerikanske og andre lands hemmelege tenester og om Stay Behind -gruppene. Har litteraturliste og navneregister.»
      https://www.ark.no/ark/boker/Moland-Arnfinn-Riste-Olav-Strengt-hemmelig-norsk-etterretningsteneste-1945-1970-9788200127697#.VmIcRL_Zbp0

      I tillegg til samarbeidet ser det interne kivet ut til å være en konstant blant og mellom e-tjenester.

      Om du – eller noen («KZ»?) – kan finne pekere mot en samlet kjerneklikk (a la tidligere f.eks. Dulles-brødrene, se «The Brothers: John Foster Dulles, Allen Dulles, and Their Secret World War», ISBN 1250053129 [trist vi kun kan poste én lenke pr. kommentar her…]), vil det være interessant å se.

     • Ullern, om noen skulle antyde at mitt syn på etterretningsverdenen er for preget av for meget lesing av le Carré i for ung alder, kan jeg forsikre om at det er ingenting i forhold til hvor upresise mine kunnskaper om både Midt-Østen i antikken og England på 1100-tallet er. Pokker ta Monty Python.

 5. «NATO øker sin militære støtte til Tyrkia»

  Takk for mange gode og informative kommentarer i feltet her.

  Et lite bidrag til, en konklusjon fra den russisk-fødte, USA-boende anonyme, men høyt anerkjente analytikeren The Saker:

  “What is taking place today is a world war between, on one hand, the so-called ‘West’ (the US Empire) and what I call the ‘Resistance’ i.e., Russia, China, the BRICS, the SCO countries, Latin America, etc. What is at stake here is the future of our planet: it will either be ruled by a single world Hegemon or it will be organized as a multi-polar world. The events in the Middle East are just one ‘front’ in this worldwide war, and the war in Syria just one “battle” in the Middle Eastern ‘front’,”

  Les hele intervjuet her: http://www.informationclearinghouse.info/article43590.htm

  I lys av en slik lav-intensitets verdenskrig er både Tyrkia og IS «expendables». – De er jo ikke «the so-called West». Tyrkias klare diktatoriske retning nå gjør landet lett å utnytte dumhetene til for USA-NATO hegemonen-in-spe. – For ikke å nevne (som over nevnt i feltet) speed-villfolket i IS: De er jo like nyttige, ekte og smarte som en lokkeand i malt treverk.

  *

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam (selv om dette erkjennelsesvis er litt sent ute, og Karthago alt ble demontert for godt over 2000 år siden), og at Pentagon likedan bør demonteres sten for sten og ben for ben. Denne superstore utgaven av Fausts pentagram som Faust manet djevelen inn i for å utnytte kraften til denne ondskapens engel kontrollert (jf. Goethes «Faust»), står nå som en ondskapens katedral og pumper djevelskap inn i verden – og har gjort det siden 1943.

  Kun to uker etter Pentagons åpning 15.01.1943 snudde de alliertes krigslykke, ved tyskernes tap i slaget om Stalingrad, endt 02.02.1943. – Okkultisme, anyone ?-)

  • “What is taking place today is a world war between, on one hand, the so-called ‘West’ (the US Empire) and what I call the ‘Resistance’ i.e., Russia, China, the BRICS, the SCO countries, Latin America, etc. What is at stake here is the future of our planet: it will either be ruled by a single world Hegemon or it will be organized as a multi-polar world. The events in the Middle East are just one ‘front’ in this worldwide war, and the war in Syria just one “battle” in the Middle Eastern ‘front’,”

   Ja, godt sagt, men det som også finner sted er noe mye større, noe helt enormt, noe jeg ikke kan si altfor mye om her, av frykt for å spore av debatten og få innlegget mitt slettet. Men jeg skal legge ut noe annet i stedet:

   https://en.wikipedia.org/wiki/The_Monroe_Institute

   Noen sitater:

   «In 1978, the U.S. military evaluated TMI and arranged to send officers there for OBE training.[4] In 1983, it sent additional officers.[5][6]»

   «In 1994, a front page article in the Wall Street Journal reported confirmation from the former director of the Intelligence and Security Command of the U.S. Army sending personnel to the institute.»

   Legg merke til at påstandene er kildebelagte.

  • «Kun to uker etter Pentagons åpning 15.01.1943 snudde de alliertes krigslykke, ved tyskernes tap i slaget om Stalingrad, endt 02.02.1943. – Okkultisme, anyone ?-)»

   Det er jo nå fristende å dra en gammel historie som tar korrelasjon feiltolket som kausalitet på kornet:

   «Hunden Passop ulede saa ualmindelig stygt en fuldmaanenat i oktober. Syv maaneder derefter strøg tre præstesønder til Examen Theologicum!»

   Men man skal faktisk være forsiktig med å avfeie slik sterk symbolbruk som f.eks. Pentagons utforming som betydningsløs. Jeg tviler personlig på at det var avgjørende for noen krigslykke ved Stalingrad, men at okkultisme/ sort magi kan virke på sine subtile, dog ikke egentlig metafysiske måter, er riktig nok. Og det virker selvfølgelig best eller bare når de eller den som skal påvirkes er klar over fenomenet og tror på det selv. Derfor er det viktig å «lekke» litt om det og la befolkningen få se sine toppfolk leke med dårlig skjulte tegn og symboler i offentligheten. Og sist, men ikke minst virker det nok veldig bra sånn rent indremedisinsk for dem som holder seg med slik satanistisk inspirert arkitektur og byplanlegging.

   • Pentagon / Stalingrad «feiltolket som kausalitet»: Neida. Langtifra! Og jeg kan bevise det!

    Beviset er at Pentagon og Stalingrad (Volgograd) ligger på en rett linje mellom ca. 38°52’10.33″N/77°03’33″V og 48°42’33″N/44°30’33″Ø. Linjen mellom dem går nesten tvers over huset til Steigan på Nesodden!

    Så nå skjønner du hvor viktig og farlig denne bloggen egentlig er, tenker jeg nok! Den ligger på en kraftlinje på jorden!

    Legg merke til at alle koordinatene slutter på 33! – Så det har ganske sikkert med Frimurerne å gjøre! – Dessuten er det mer bemerkelsesverdig ved de tallene, men det ser du vel selv!

    Og jeg har flere beviser! Mange! Flere enn det er trygt å presentere åpent her! – De ligger trygt nedlåst i en safe! Den er jeg fullt villig til å vise fram og røpe plasseringen til (mot et lite vederlag, til å dekke reise- og andre kostnader)!

    Om ikke det er nok, så kan jeg by på flere utropstegn! For jeg vet hvor de kommer fra!! Og der er det mange flere å ta av!!!

    Nå tenker jeg du skjønner at det nødvendigvis er riktig at Pentagon er grunnen til Stalingrad. Q.E.D!

    • Shit! I stand corrected! Ferdig snakka. Er det rart jeg har mye vondt i hodet, med det postnummeret og det telefonnummeret. Helvete heller.

     • Javisst Pål, man er jo så hi-brow og litterært ovapå her for tiden at man spiser Shakespeare til frokost og driter Ibsen før lunsj. Den godeste Peer kom vel faktisk også til orde litt lenger opp i kommentarfeltet her for et par kvelder siden også! 🙂

     • «There are more things in Tolfa and on Earth, Anne-Hedvig, than are dreamt of in our theories…».

     • Nå svinger det her, ikke før har jeg sitert fjerde akt av Peer Gynt, så er Ullern ute med første akt av Hamlet.

  • Praeterea censeo Pentagonum esse delendum!

   Cato d.e. sa også: «De som stjeler fra privatpersoner, tilbringer tiden i fengsel og lenker, men de som stjeler fra det offentlige, går i gull og purpur.»

 6. *Du vet at landet (USA, overs.)virkelig har gått i hundene når Washingtons hovedallierte i krigen mot Syria er de to største terrorist-rugemaskiner på jorda. Jeg snakker om Saudi-Arabia og Tyrkia, som begge er styrt av fanatiske islamtilhengere som vier sine krefter til å spre voldelig jihad til alle avkroker av verden.*

  http://www.derimot.no/blog/utpressing-av-nato-allierte

 7. «KZ» – Re TMIs ‘Hemi-sync», se også «Peruvian whistling vessels»: http://www.entheosound.com/enthfrnt.htm

  Det viktigste politisk blir likevel ikke hvor mange lag som finnes, eller hvor store spill som aktiveres. – Virkeligheten er for alltid uendelig.

  Det viktige blir hvor god harmoni (i akustisk fysikk-bet. «matematisk vel-samvirkende proposjoner») mellom lagene vi mennesker mestrer å holde. M.a.o hvor vellykket våken fred vi makter å skape.

  Dette i akustikk-fysikk betydningen av «fred / harmoni», heller enn idealisme(r) og psykologisk-sosial ønsketenking.

  Les f.eks. om «Musical acoustics» på Wp – pkt. 5 «Harmonics, partials, and overtones».

  Dette har straks politisk relevans via proporsjonene i og mellom samfunn vi klarer å skape og/eller (be)holde. En type mal å legge til grunn i samfunnsutviklinger. Vi kan ha en fysikkbasert politikk – den dypest mulige form for ‘faktabasert politikk’ – nå som det fysiske klimaet er i ferd med å (over)styre det politiske klimaet på kloden.

  Noe er i emning, og vi kan ikke vite hva det er, bare at det skjer, for tilstanden av at menneskearten har møtt sine ekspansjoners yttergrenser globalt har aldri eksistert før – ikke for noen.

  «Vi har møtt Singulariteten, og den er oss…». 🙂

  (Bare disse feans USAnterne slutter å ødelegge de gode harmoni-proposjonene. 😉

  • Les denne: https://books.google.no/books?id=RYHtBPiZVgsC&printsec=frontcover&dq=my+big+toe+campbell&hl=no&sa=X&ved=0ahUKEwihtN6G_L_JAhWkjnIKHYVvASkQ6AEIJTAA#v=onepage&q=summary&f=false

   Jeg leser den nå. Ekstremt bra bok, vanvittig mindblowing. Forfatteren, Tom Campbell, er en fysiker som har jobbet i bl.a. NASA og det amerikanske forsvaret. Han var med på å grunnlegge The Monroe Institute, og jobbet med Bob Monroe i mange år. Han legger frem en ekstremt komplett teori som forklarer hva denne virkeligheten vår egentlig er. Gjennom mine egne første opplevelser på dette feltet — som jeg hadde før jeg oppdaget ham — kan jeg bekrefte at han har rett.

   Det er veldig spennende ting som er i ferd med å skje nå. Det er mulig vi står foran en overgang til en ny tid, selv om det kanskje ikke blir en Singularitet av typen Kurzweil eller McKenna så for seg.

   • «KZ» – Ok, da – så’kke så verst ut, boka: Kjøpte’n, jæ. – I posten før hjul, væffal. 🙂

    Takk for boktips.

    You keep me friggin’ busy, man. – Jeg er fortsatt på Sigmund Jensen «Tiberiusklippen» (morsom). Biblioteket har mast om å få’n igjen. Men jeg har stått på mitt – lån – og forlenget. For forlaget har ikke den lenger.
    – Nevnte jeg å ha kjøpt faktisk forlagets siste ex. av «Taushetens tårn»?
    (Vet det sikkert, for jeg prøvde å kjøpe to, men de hadde ikke flere enn én, og beklaget !-)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.