Angela Merkel vil styrte Assad

0

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel viste seg fra sin krigerske side i et avisintervju med Badische Neueste Nachrichten og Augsburger Allgemeine 12. desember 2015. Utdrag av intervjuet er referert i Deutsche Wirtschafts Nachrichten, som skriver:

Forbundskansler Angela Merkel står for en langt hardere linje i Syria-krigen enn USAs regjering. Mens USA de siste ukene har blitt enige med Russland om inntil videre å samarbeide med Assad, krever Merkel kompromissløst og uforandret at Assad må styrtes. Hun hevder det motsatte av sine partnere, når hun sier: «Den internasjonale alliansen mot IS inkluderer ikke Assad og hans tropper.»

Dette er jo svært krigersk av forbundskansleren. Nå er det slik, som alle vet, at Assads regjering er støttet av Russland og Iran, og at førstnevnte kontrollerer luftrommet over Syria. Det framgår ikke av intervjuet hvordan forbundskansler Merkel har tenkt å løse det problemet.

Og hun er også i overkant kjepphøy når hun snakker om at Tyskland skal bidra til å befri Syria fra IS, når dette faktisk nå gjøres av Den syriske armeen med støtte fra Russland og Iran. Jihadistene , og har vært nødt til å rømme derfra. De har også tapt områder i Lattakia og Aleppo.

DWN mener at Merkel presenterer en framstilling av Syria, som selv USA har forlatt. Både USA og Frankrike har en form for samarbeid med Syrias regjering, om enn inkonsekvent og vaklende. 4. desember 2015 erklærte utenriksminister John Kerry i Athen at det ikke er nødvendig at Assad må gå før det kan opprettes et samarbeid.

I et intervju med franske RTL 27. november 2015 sa den franske utenriksministeren Laurent Fabius at Frankrike ikke så bort fra et samarbeid med syriske regjeringsstyrker. Og de er som kjent under kommando av Bashar al-Assad.

På denne bakgrunnen virker det som om den tyske forbundskansleren ikke er helt i takt med virkeligheten på bakken i dagens Syria. Og som den kinesiske militærteoretikeren Sun Tzu har sagt, er det en av de verste feilene en øverskommanderende kan gjøre.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.