Angela Merkel vil styrte Assad

6

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel viste seg fra sin krigerske side i et avisintervju med Badische Neueste Nachrichten og Augsburger Allgemeine 12. desember 2015. Utdrag av intervjuet er referert i Deutsche Wirtschafts Nachrichten, som skriver:

Forbundskansler Angela Merkel står for en langt hardere linje i Syria-krigen enn USAs regjering. Mens USA de siste ukene har blitt enige med Russland om inntil videre å samarbeide med Assad, krever Merkel kompromissløst og uforandret at Assad må styrtes. Hun hevder det motsatte av sine partnere, når hun sier: «Den internasjonale alliansen mot IS inkluderer ikke Assad og hans tropper.»

Dette er jo svært krigersk av forbundskansleren. Nå er det slik, som alle vet, at Assads regjering er støttet av Russland og Iran, og at førstnevnte kontrollerer luftrommet over Syria. Det framgår ikke av intervjuet hvordan forbundskansler Merkel har tenkt å løse det problemet.

Og hun er også i overkant kjepphøy når hun snakker om at Tyskland skal bidra til å befri Syria fra IS, når dette faktisk nå gjøres av Den syriske armeen med støtte fra Russland og Iran. Jihadistene , og har vært nødt til å rømme derfra. De har også tapt områder i Lattakia og Aleppo.

DWN mener at Merkel presenterer en framstilling av Syria, som selv USA har forlatt. Både USA og Frankrike har en form for samarbeid med Syrias regjering, om enn inkonsekvent og vaklende. 4. desember 2015 erklærte utenriksminister John Kerry i Athen at det ikke er nødvendig at Assad må gå før det kan opprettes et samarbeid.

I et intervju med franske RTL 27. november 2015 sa den franske utenriksministeren Laurent Fabius at Frankrike ikke så bort fra et samarbeid med syriske regjeringsstyrker. Og de er som kjent under kommando av Bashar al-Assad.

På denne bakgrunnen virker det som om den tyske forbundskansleren ikke er helt i takt med virkeligheten på bakken i dagens Syria. Og som den kinesiske militærteoretikeren Sun Tzu har sagt, er det en av de verste feilene en øverskommanderende kan gjøre.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

  1. Jeg tror nok du har rett der – Merkel er nok litt ute på siden med den holdningen nå. Men det skjer mye og fort i Syria-fredsamarbeidet, så noen klarer ved ikke å følge med.
    En av disse – håper jeg intenst – er Bergens Tidende, som i en grei artikkel om at 50% ikke støtter at Norge skal stille med fly i Syria, etter deres egen bestilte spørreundersøkelse.
    Men så ser jeg på fakta-vinduet ved siden av – og får sjokk! Der forteller de at det de har som bakgrunn for spørreundersøkelsen, er USA, Storbritannia og Frankrikes(?) bombing av Irak – overført til Syria. altså der vi alt har bakkestyrker – og som er USAs aksjon, startet i fjor høst etc, alle detaljer derfra, men ingenting om Wien og FNs ønske om andre land å delta etc. De tolker altså USAs oppfordring til Norge om å delta som en del av sin aksjon, ikke FNs!! Russland er sjølsagt ikke nevnt.
    Er det mulig?
    Jeg har sjølsagt skrevet inn til dem og forventer et skikkelig svar, men……

  2. La meg gjette nå: «de Apatiske Asylbarna i Sverige» er mindre viktige her enn de apatiske velgerne i Norge. – Bare en vill hypotese, nær ren konspirasjonsteori, så klart… 😉 – Hver sin kjepphest, for det letter byrden for arbeidshestene – tror kjepphest-rytterne…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.