Tyskland: Det jødiske sentralrådet krever begrensning i immigrasjonen

13

Det store stridsspørsmålet i Tyskland nå handler om immigrasjon. Forbundskansler Angela Merkel vil ikke ha noe tak på antall flyktninger og migranter som landet kan ta i mot. Mange i hennes eget parti, både i ledelsen og ute i forbundsstatene, krever en omlegging av politikken.

Nå har kritikerne fått støtte av jødenes sentralråd i Tyskland. Josef Schuster, som er leder for Zentralrat der Juden, sier til avisa Die Welt at «vi kommer ikke unna å sette en øvre grense. Også for jødene i Tyskland er det viktig at integrasjonen blir vellykket».

Flyktningestrømmen har to sider, og vi må ta hensyn til begge.

Mange flyktninger flykter fra islamske staters terror og vil leve i fred og frihet, men samtidig kommer de fra kulturer hvor jødehat og intoleranse er en fast bestanddel. Og ikke tenk bare på jødene, tenk også på likestilling mellom mann og kvinne og på omgang med homofile.

Intervjuet kom bare noen dager etter en skarp polemikk mellom Angela Merkel og lederen for søsterpartiet CSU, Horst Seehofer. Merkels problem er at hun vet at store deler av grasrota i hennes eget parti er enige med Seehofer, og at dette gjelder også i henne egen partiledelse, der den mektige finansministeren Wolfgang Schäuble og innenriksminister Thomas de Maizière krever en omlegging av politikken.

Tyskland er en forbundsstat som består av 16 delstater. Disse delstatene har et utstrakt sjølstyre. Så nå har noen delstatspolitikere i CDU valgt å satse på å sette immigrasjonskvoter på delstatsnivå. Ministerpresident Reiner Haseloff (CDU) i delstaten Sachsen-Anhalt sier til Handelsblatt at den enkelte delstaten må ha rett til å sette sine egne kvoter, og for hans delstats vedkommende vil han sette taket på 12.000 personer i året.

Enkelte CDU-politikere har også tatt til orde for at Tyskland må redusere sine innbetalinger til EU dersom andre EU-land ikke tar sin del av flyktningekvotene. Det gjelder for eksempel nestleder i CDU-fraksjonen i forbundsdagen, Michael Fuchs.

I november 2015 er det kommet 180.000 immigranter til Tyskland, noe som tyder på at summen for året under ett vil bli på rundt én million.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


13 KOMMENTARER

 1. Dette er selvfølgelig ikke et resultat av Barebera Spectre, eller rettere sagt ikke et resultat av at vi har fått millioner til klippet med henne.

  Dette kommer kun fordi tyskerne har spurt jødene om et litt saktere folkemord, og de uskyldige jødene som ikke i det hele tatt er ansvarlig for tsunamigrasjonen, har valgt å innvilge?

  Ellers er det flott å se prioriteringene dine Steigan, da det er viktigere for deg at jøder ikke får skylda, enn at sosialismen unngår skylda, og blir utradert som ideologisk alternativ i fremtiden?

  • Åke,
   Går det ikke an å uttrykke seg i klartekst. Foruten uklarhet, er hele innlegget noe rør. De fleste som leser her, kjenner ikke deg, og har ingen forutsetning for å se om noe er ironi eller alvor.

   • Typisk cuckademisk overklasse, supersnurt fordi de ikke forstår alt.

    Anti-racist Hitler, hvor vi også dyttet inn Barbera Lerner Spectre
    https://www.youtube.com/watch?v=lKDeyuM0-Og

    Jøder foretrekker multietniske samfunn, hvor de er en minoritet av mange, så de har jobbet for masseinnvandring til Europa.

    Om du vil at jøden skal slutte med dette, så gjør du som oss, og beskylder de konsekvent for å forsøke å utrydde hvite.

    Når jøden også forstår at hvite kan gi ALL skylda til jøder, som en måte å fri sine egne skyldige fra skyld, så er det ikke like moro å være en jøde som jobber for innvandring lenger.

  • *Sionistene som utgår fra verdens økonomiske og politiske elite skjuler seg bak de virkelige jøder, og kaller alle som sier dem imot anti-semitter. Det er deres modus operandi. Paradokset her er at Palestinerne er de som er virkelige semitter, sammen med 10-20 % av jødene, mens den overveldende mengde av såkalte jøder stammer fra Khazaria, som ble tvangskonvertert av sin kong Bulan til jødedommen i år 740, og har ikke et eneste fnugg av Abrahams blod i årene.*
   http://www.riksavisen.no/sioni

 2. Det øker. Ifølge svenske nettaviser kommer det nå 60 000 pr uke. Dette er ikke noe som den norske pressen velger å slå opp. NKL er viktigere for dem.
  Her er en artikkel skrevet av Hege Storhaug som belyser det jeg vil betegne som en unntakstilstand her hjemme.

 3. Schuster og Det Jødiske Sentralrådet i Tyskland må åpenbart ha fått kalde føtter. Den samme Josef Schuster uttalte jo i begynnelsen av mai under en minnehøytidelighet på syttiårsdagen for befrielsen av konsentrasjonsleiren Dachau at tyskerne hadde en «særlig plikt» til å ta imot flyktninger fordi landet har brakt så mye ulykke over verden og fordi «man» derfor står i stor skyld til en rekke andre land. Ifølge Schuster er (eller var ihvertfall i mai) Tyskland det siste landet i verden som kan si nei til flyktninger. Ved å benytte denne talen til nok en gang å stemple den tyske befolkningen som evig kollektivt skyldig bidro Schuster, på vegne av tyske jøder, kanskje mer enn noen andre til å dra den moralistiske tvangstrøyen ned over Tyskland. Så godt som umulig for både tyske politikere og tyskere flest å forsvare seg mot denslags etter å ha blitt hjernevasket med forestillinger om kollektiv skyld gjennom sytti år.

  BERLIN. Deutschland hat nach Ansicht des Präsidenten des Zentralrates der Juden, Josef Schuster, eine moralische Verpflichtung, Asylbewerber aufzunehmen. „Deutschland hat so viel Unheil über die Welt gebracht. Es steht bei so vielen Ländern tief in der Schuld – wir sind das letzte Land, das es sich leisten kann, Flüchtlinge und Verfolgte abzulehnen“, sagte Schuster am Sonntag bei einer Gedenkfeier zum 70. Jahrestag der Befreiung des Konzentrationslagers Dachau. Junge Freiheit 4. Mai 2015. Zentralrat: Deutschland hat moralische Pflicht zur Aufnahme von Flüchtlingen

 4. «Jødenes sentralråd i Tyskland» – har uttrykt sin bekymring over antallet flyktninger – når får vi slike betenkeligheter fra alle andre religiøse/etniske grupper – som «Buddhistsamfunnet», «Sjiamuslimenes forening», «Samerådet», «Jehovas vitner» etc – for meg virker det i alle fall rart at det er noe å slå opp at det er noe spesielt interessant at en av flere tusen interessegrupper for deler av – i dette tilfellet – tysk befolkning uttaler seg om dette. Det må de gjerne gjøre – men skal det tas spesielt hensyn til?
  Og jeg er fullstendig enig med Terje O – Åke sitt innlegg er bare bla-bla, jeg forstår ikke bæret.

  • I Tyskland er det symboltungt at det jødiske sentralrådet går inn for dette. Ellers regner jeg at mine lesere har vendt seg til at jeg gir dem nyheter som de ikke får i andre norske medier, uten at jeg nødvendigvis er enig eller ikke har andre synspunkter. Fortellinga om den problemfrie immigrasjonen har hele tida vært en løgn, og at det nå brister både i Tyskland og Sverige er bare hva man måtte vente. Jødenes situasjon i Europa er ikke uproblematisk, og den er antakelig ikke blitt bedre de seinere åra. Dette er noe mer relevant enn hva Jehovas vitner måtte mene. Jeg har ikke lest at de har tilsvarende problemer.

 5. Det tyske jøder naturligvis frykter, er muslimsk masseinnvandring. Og det vil være både dumt og arrogant å avfeie at det har å gjøre med at de frykter jødehat i reaksjonære muslimske miljøer. Så er det naturligvis urettferdig å gi alle muslimer et slikt stempel, men reaksjonær islam inneholder utvilsomt også rasistiske elementer av like ondartet karakter som både sionistisk og «hvit» rasisme. Rasisme er rasisme uansett hvor den kommer fra og hvem den rammer, her fins det ingen formildende omstendigheter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.