Tyskland: Det jødiske sentralrådet krever begrensning i immigrasjonen

0

Det store stridsspørsmålet i Tyskland nå handler om immigrasjon. Forbundskansler Angela Merkel vil ikke ha noe tak på antall flyktninger og migranter som landet kan ta i mot. Mange i hennes eget parti, både i ledelsen og ute i forbundsstatene, krever en omlegging av politikken.

Nå har kritikerne fått støtte av jødenes sentralråd i Tyskland. Josef Schuster, som er leder for Zentralrat der Juden, sier til avisa Die Welt at «vi kommer ikke unna å sette en øvre grense. Også for jødene i Tyskland er det viktig at integrasjonen blir vellykket».

Flyktningestrømmen har to sider, og vi må ta hensyn til begge.

Mange flyktninger flykter fra islamske staters terror og vil leve i fred og frihet, men samtidig kommer de fra kulturer hvor jødehat og intoleranse er en fast bestanddel. Og ikke tenk bare på jødene, tenk også på likestilling mellom mann og kvinne og på omgang med homofile.

Intervjuet kom bare noen dager etter en skarp polemikk mellom Angela Merkel og lederen for søsterpartiet CSU, Horst Seehofer. Merkels problem er at hun vet at store deler av grasrota i hennes eget parti er enige med Seehofer, og at dette gjelder også i henne egen partiledelse, der den mektige finansministeren Wolfgang Schäuble og innenriksminister Thomas de Maizière krever en omlegging av politikken.

Tyskland er en forbundsstat som består av 16 delstater. Disse delstatene har et utstrakt sjølstyre. Så nå har noen delstatspolitikere i CDU valgt å satse på å sette immigrasjonskvoter på delstatsnivå. Ministerpresident Reiner Haseloff (CDU) i delstaten Sachsen-Anhalt sier til Handelsblatt at den enkelte delstaten må ha rett til å sette sine egne kvoter, og for hans delstats vedkommende vil han sette taket på 12.000 personer i året.

Enkelte CDU-politikere har også tatt til orde for at Tyskland må redusere sine innbetalinger til EU dersom andre EU-land ikke tar sin del av flyktningekvotene. Det gjelder for eksempel nestleder i CDU-fraksjonen i forbundsdagen, Michael Fuchs.

I november 2015 er det kommet 180.000 immigranter til Tyskland, noe som tyder på at summen for året under ett vil bli på rundt én million.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.