Sikkerhetsrådet støtter kamp mot terroristenes områder i Syria og Irak

0

I et enstemmig vedtak 20. november 2015 går FNs sikkerhetsråd inn for å utslette basene til IS/Da’esh og al-Nusra-fronten i Syria og Irak.

FNs sikkerhetsråd ber alle medlemsland som har kapasitet til det om å bidra til å slå ned på terrorhandlingene til IS /Da’esh og al-Nusra Fronten, samt alle personer og grupper forbundet med al-Qaida. Rådet ber også medlemslanda om å bidra til å utslette de sikre områdene terroristene har skaffet seg i betydelige deler av Irak og Syria.
Medlemslanda blir også oppfordret til å styrke sin innsats for å hindre innreise av utenlandske terrorister til Syria og Irak og å undertrykke og hindre finansiering av dem.
Sikkerhetsrådet understreker at det er en plikt for alle medlemsland å bekjempe den terrorismen som disse organisasjonene står for.

(Hele resolusjonsteksten finnes her.)

For Russland er dette en betydelig diplomatisk seier, siden det betyr at et enstemmig Sikkerhetsråd gir full ryggdekning til den bombekampanjen landets flyvåpen nå gjennomfører i samarbeid med Syrias væpnede styrker.

For USA, Tyrkia og de arabiske oljediktaturene er det et tilsvarende nederlag, siden de har skapt, finansiert og forsynt disse gruppene fram til nå. Tyrkias forsyning av og assistanse til IS har hele tida vært i strid med folkeretten, men nå er den også direkte forbudt av et enstemmig Sikkerhetsråd.

Det er ikke minst de siste terroraksjonene som har ført til et press i FN for en tydelig resolusjon fra Sikkerhetsrådet. Som det heter i pressemeldinga:

In a unanimously adopted resolution, the 15-member body declared the group’s terrorist attacks abroad “a global and unprecedented threat to international peace and security” following the “horrifying terrorist attacks” it perpetrated recently in Sousse (Tunisia), Ankara (Turkey), over Sinai (Egypt) with the downing of a Russian plane, and in Beirut and Paris.

Det er også klart at det at Russland nå faktisk knuser IS og al-Nusra og andre terroristgrupper i Syria, har gjort det nødvendig for USA å endre taktikk. Skal bli artig å se hvordan våre hjemlige dresserte marionetter takler dette.

Men Washington har neppe endret strategi, målet er fortsatt å kontrollere Midtøsten gjennom krig og terror.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelFlertall mot EU i Storbritannia
Neste artikkelTyskland: Det jødiske sentralrådet krever begrensning i immigrasjonen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).