Strategisk rakettprøve skremmer folk i California – med god grunn

0

Om kvelden 7. november 2015 ble folk i California skremt av et stort lysende objekt på kveldshimmelen. Man kunne også se det i deler av Arizona og Nevada. Objektet var godt synlig og førte til en storm på internett. Hele ferden er grundig dokumentert, slik som i denne videoen. UFO-spekulasjonene gikk høyt i noen timer.

Strategisk rakettprøve skremmer folk i California

Det viser seg at det var en test av en strategisk langdistanserakett av typen Trident II, som ble skutt ut fra atomubåten USS Kentucky. Missilet er såpass nøyaktig at det regnes som et førsteslagsvåpen, altså en atomrakett til bruk i en konflikt der USA bomber først for å få overtaket i en kjernefysisk krig. Stykkprisen ligger på 37,3 millioner dollar.

Samtidig sendte US Department of Defense ut lange utdrag av en tale som forsvarsminister Ashton Carter holdt 7.11.2015. Der argumenterer han for en økt opprustning fra USAs side for å møte utfordringene fra Kina og Russland. Carter går svært langt i å antyde at Russland truer med å atombombe USA. DoD skriver:

«At sea, in the air, in space and in cyberspace, Russian actors have engaged in challenging activities,” he told the audience, noting that Moscow’s nuclear saber-rattling raises questions about Russian leaders’ commitment to strategic stability.

I Washington diskuteres nå en krig med Kina og/eller Russland ikke lenger som en teoretisk mulighet, men som et kommende senario. Det er holdt flere høringer i Kongressen med dette temaet. En av dem handlet om The Future of Warfare. En av dem som deltok var Peter W. Singer, han er ført opp som “Strategist and Senior Fellow” for tenketanken New America. Hans bidrag hadde tittelen The Lessons of World War 3.  Singer ga blant annet følgende beskrivelse:

US and Chinese warships battle at sea, firing everything from cannons to cruise missiles to lasers. Stealthy Russian and American fighter jets dogfight in the air, with robotic drones flying as their wingmen. Hackers in Shanghai and Silicon Valley duel in digital playgrounds. And fights in outer space decide who wins below on Earth. Are these scenes from a novel or what could actually take place in the real world the day after tomorrow? The answer is both.

Det som er mest skremmende ved disse kongresshøringene er ikke at de trekker opp scenariar for en mulig ny internasjonal storkrig, men at både vitnene og kongressmedlemmene fra begge partier snakker om den tredje verdenskrigen som noe som kommer og som man må planlegge for. Patrick Martin i WSWS skriver:

None of the hearings discussed the broader implications of the US preparations for war, or what a major war between nuclear-armed powers would mean for the survival of the human race, and even of life on our planet. On the contrary, the hearings were examples of what might be called the routinization of World War III. A US war with China and/or Russia was taken as given, and the testimony of witnesses and questions from senators and representatives, Democrats and Republicans alike, concerned the best methods for prevailing in such a conflict.

På denne bakgrunnen blir USAs test av en strategisk langdistanserakett over California noe langt mer alvorlig enn en hvilken som helst militærøvelse. Disse folkene tror faktisk at de kan vinne en atomkrig og at dette ikke nødvendigvis ligger så langt inn i framtida.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.