Flertall mot EU i Storbritannia

0

For første gang er et flertall av velgerne i Storbritannia for å gå ut av EU, i følge en meningsmåling som er publisert i The Independent.

Det er planlagt forlkeavstemning om eventuell britisk utmelding av EU, såkalt brexit, i 2017, og ved en meningsmåling i november 2015 sa 55% av britene ja til utmelding, mens 45% sa nei.

Det er stort skille mellom generasjonene når det gjelder holdningene til britisk medlemskap.

Blant de unge er det stort flertall for å bli værende i EU, 69% av dem mellom 18 og 24 år, mens det er bare 38% av dem over 65 som ønsker fortsatt medlemskap.

Det er også et klasseskille. Flertallet av de mer velstående (sosialgruppe A, B og C1) ønsker medlemskap, mens flertallet av dem med lav inntekt og faglærte arbeidere (sosialgruppe C1, D og E) ønsker at Storbritannia skal melde seg ut.

Det er størst støtte for EU-medlemskap i Skottland (60%) og Wales (56%) og lavest i sørvest- (40%) og øst-England (43%).

Britiske kommentarer går ut på at det er flyktningekrisa som har økt skepsisen mot EU i den britiske befolkninga.

David Cameron har prøvd å utnytte EU-kritikken og samtidig demme opp for den gjennom å lansere raske reformer i forholdet mellom EU og Storbritannia, men den polske EU-presidenten, Donald Tusk, blokkerte raskt denne taktikken.

På den andre sida mener The Independent at Camerons krav til EU ikke er tilstrekkelige til at de vil dempe EU-kritikken verken i hans eget Tory-parti eller i UKIP.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.