Sabotasje mot strømforsyninga på Krim

0

På Krim-halvøya var 1,9 millioner mennesker helt eller delvis uten strøm 21. november 2015. Det er erklært unntakstilstand og det er satt i verk krisetiltak for å sikre strøm til sjukehus og andre livsnødvendige funksjoner.

Strømbruddet skyldes sabotasje mot kraftforsyninga til halvøya. Nettsider som tilhører ukrainske nazigrupper har vist bilder av ødelagte strømmaster med krimtatariske eller nazisymboler på. Ukrainske reparatører har blitt hindret i å gjøre reparasjonsjobber av aktivister fra de samme gruppene. Det er RT som melder dette.

På nettsida til den nazistiske Pravij sektor, Høyresektoren, bekreftes dette. Det vises et bilde av en ødelagt kraftlinje under en overskrift som skryter av Operasjon Blokker Krim. Høyresektoren gir også leserne kontaktinformasjon for aksjonen.

Det ukrainske fascister ønsker er å framprovosere nye kamper i Øst-Ukraina. De er misfornøyde med at den skjøre Minsk 2-avtalen fungerer på et vis og at europeiske land er kommet på talefot med Russland. Nå ønsker de ny krig, og har funnet ut at et sted å begynne er å ramme livsnødvendig strømforsyning til Krim.

Samtidig har det vært en økt militær aktivitet langs demarkasjonslinja i Donbass, melder Novorossia Today.

Dette har pågått i bølger på tross av Minsk 2, så det er uklart om det bygges opp til større krigshandlinger. Det Høyresektoren håper på er at den gjennom sabotasjer mot Krim kan provosere Russland til å handle, for på den måten å skade det gryende samarbeidet mellom Russland og flere europeiske land, og eventuelt utløse det fascistene ønsker: full krig i øst.

 

Tillegg fra Jan Herdal.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelVerdensøkonomien: Fraktratene falt med 70% på tre uker
Neste artikkelObamas drönarkrig ökar rekryteringen till IS
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).