Juncker: – Faller Schengen, faller euroen!

18

Presidenten i EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker, holdt en tale i EU-parlamentet 25. november 2015 der han advarte om at dersom Schengen-systemet faller, så faller også euroen. Det er EU-Observer som melder dette.

If the spirit of Schengen leaves us … we’ll lose more than the Schengen agreement. A single currency doesn’t make sense if Schengen fails

Juncker sa at Schengen er en av hovedpillarene som holder EU oppe. En felles valuta er meningsløs hvis man ikke fritt kan reise omkring og bruke den, sa han.

I virkeligheten er Schengen-systemet allerede suspendert. Det gjelder ikke bare de landa som har bygd grensegjerder for å kontrollere grensene sine, som Ungarn, Slovenia og nå også Østerrike.

Men det gjelder Frankrike, som etter terroraksjonen i Paris både har innført grensekontroll på ubestemt tid, men også har forlangt at hele EU følger etter, skriver Financial Times.

Frankrike er som kjent en av EUs grunnleggere og har også vært en ev drivkreftene bak Maastricht-avtalen, Schengen og euroen. At nettopp dette landet nå går i spissen for å undergrave Schengen, har derfor stor strategisk betydning.

Nederland har foreslått å opprette et mini-Schengen, og det uten Italia og Frankrike. De to landa som har ivret mest for fri flyt, nemlig Tyskland og Sverige, har nå også innført grensekontroll. Særlig for Sverige har dette sittet langt inne, men da de først slo om, vedtok regjeringa Löfven tiltak som de bare for noen måneder siden ville ha kalt høyreekstreme eller det som verre er.

Hvis Jean-Claude Juncker har rett, nemlig at uten Schengen, er det også slutt for euroen, så kan det se ut som om euroen går dystre tider i møte.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


18 KOMMENTARER

 1. De gir seg nok ikke,denne gangen heller.Euroen handler ikke om bekvem grensepassering og fravær av pengeveksling.
  Reglene bøyes,når det passer.Budsjettunderskudd på under 3% er godtatt før,og går igjen-for store viktige stater.
  Det hele handler om de sentraliserte og «frie» kapitalbevegelser .Den frie lønns-og sosilalytelsesflyt er der,for finansnæringens skyld.
  Da får vi grensekontroll,også innenfor den tidligere velfungerende Nordiske passunion,mens investeringene går glatt-over alle grenser.
  Det er bare å ta Merkel og Juncker på ordet.Enten støtter man utviklingen,eller så bekjemper man hele EU-konstruksjonen.

 2. Euroen, og rentene i Europa, er styrt av FED.
  BRICS-landenes alternativ , og forsøket fra Libya er ikke styrt av FED.

  Det er kontroll over det økonomiske systemet ( og bruk av renter)det handler om.
  Renter stiger eller synker ikke som om det var noe organisk. Renter blir styrt opp eller ned politisk, av de som styrer systemet.
  Med en fantasi i Europa om at valuta er viktigere enn arbeidskrefter og samarbeid, kan full forvirring og frustrasjon skapes ved en liten omdreining på skruen. Et forvirret og engstelig folk lar seg lett styre av de som sitter med kontrollen over det meste av media.
  Og folk går (partipolitisk) i strupen på hverandre, og ser ikke globalistene i blodtåka.

  * De som styrer det økonomiske systemet styrer politikken, lokalt og globalt.*

 3. «De to landa som har ivret mest for fri flyt, nemlig Tyskland og Sverige, har nå også innført grensekontroll. Særlig for Sverige har dette sittet langt inne, men da de først slo om, vedtok regjeringa Löfven tiltak som de bare for noen måneder siden ville ha kalt høyreekstreme eller det som verre er.»

  Det virker som om også norsk offentlighet er på glid. Skal bli interessant å se hvordan meningsmålingene speiler eller ikke speiler «de snilles» forsøksvise snuoperasjon. Er det bare å snu, og så er alt greit uka etter, og fornyet tillit og alt i orden?

  Du vet at det begynner å bli lov å være litt kritisk uten å være rasist, når humanisten Snille-Per Fuggelli nå er ute med angreblikket og hyller FrP for sitt klarsyn for en restriktiv asyl- og flyktningepolitikk. Kan han ha glemt at dette var en hjertesak for FrP i flere tiår før vi fikk den nåværende flyktingesituasjonen?

  Lett, nesten ubrukt integritet gis bort mot henting. Neida, Per. Det er jo fint du tar til vettet. Alle skal med.

  • Hvordan skulle den godeste Per Fuggelli ha forstått hvor lett det er å destabilisere multi-etniske land for utenlandske eller hjemlige aktører med en agenda, når hans venner, nabolag og arbeidsplass var blendahvit?

   Midtstrømsmedia har jo ikke fortalt mannen annet enn at rasister lider av fremmedfrykt og fordummer, og da det fargerike innslaget han møtte besto av integrerte intelligente utdannede ikke-hvite, virket dette så rett og rimelig, at han mente at asylsøkere var så fine ting, at ingen i hans omgangskrets turde fortelle ham hvor ille det var, hvis de hadde en aning.

   Da.Per Fuggelli, som alle oss andre dødelige, bare har tid til noen få venner, blir det fort folk som er like deg selv, så priviligerte herr professor dr med Per Fuggelli fikk sitt vrange virkelighetsbilde bekreftet denne veien også.

   At professor dr med Per Fuggelli ønsket å være en moralsk autoritet i offentligheten på områder hvor han er amatør, får han derimot ta på egen kappe, da jeg ikke har hørt at mannen ønsker at amatører skal skrive ut medisin, selv om han kan både diagnostisere samfunnet og foreslå riktig samfunnsmedisin, så fremtiden blir humanistisk og god,

   At vi bare har tid til noen få venner, og derfor er selektive med hvem de er, forklarer også hvorfor multietnisk integrering er så veldig vanskelig, hvis det er slik at vi ikke er like like som hornalistene i midtstrømsmedia har fortalt oss.

   PS.

   Når skal du melde deg inn i Arbeiderpartiet, slik at vi kan få deg inn på Stortinget? Det behøver ikke være seriøst, bare lage litt meda oppstyr, slik at de på Stortinget forstår at så lavt medlemstallet for de politiske partiene er nå, så står de laglig til for kupp, om bare noen skulle gidde å organisere de?

  • «Per. Det er jo fint du tar til vettet». Hvilket vett? – Den emosjonaliserte populærholdnings-smiskingen?

   «Kritiker» om lettvintheter Per Fugelli, som er så full av empati for andre at han lovte å dø innen «et halvt år, ett år, to år» offentlig i VG i 2012 og i bok med fokus på seg selv 2010 – og har tjent penger og priser og personlig oppmerksomhet på halvbløffen siden. Det eneste han har «vett» på er å velte seg i oppmerksomhetstiltrekkende lettvintheter.

   Er dette litt grettent? – I så fall bare fordi det er litt grettent av gode grunner.

 4. «Det Norske Arbeiderparti (DNA) ble kuppet to ganger i partiets historie. Først av USA rett etter det historikerne kaller 2. verdenskrig, på slutten av 1940-tallet. Så en gang til på midten av 2010-tallet, av en inntil da ukjent person med bakgrunn fra kommunisten Pål Steigans kommentarfelt på sistnevntes weblog.»

  Ser bra ut, det her.

  • «Det Norske Arbeiderparti (DNA) ble kuppet to ganger i partiets historie. Først av USA rett etter det historikerne kaller 2. verdenskrig, på slutten av 1940-tallet. Så en gang til på midten av 2010-tallet, når nordmenn som hadde fått mer enn nok, tok partiet tilbake.

   Dessuten så vet folk hvem du er, så direkte ukjent er du ikke?

   Mussolini var ikke fascist, før han ble leder for fascistene, og surfet på en tidsånd andre hadde skapt, så du behøver ikke være AP-mann, da det er mange i norsk politikk og AP, som føler de må forsvare politikk de egentlig ikke ønsker, men som de er pålagt å følge av de lavere nivåene.

   De lavere er redde for å bli kasret ut av partiet for rasisme, så de krever av topp-nivået, at de må kjempe for anti-rassmen og asylsøkere. Toppen svarer med å rense ut mulige rasister av egne rekker, og man ender opp med en politikk ingen egentlig vil ha, og hvor alle er redde for å vise hva de egentlig mener.

 5. Hm. Faller Schengen-avtalen, faller Euroen. Går Hellas ut av Euro-samarbeidet, faller Euroen. Går Hellas ut av EU, faller EU. Faller Euroen, faller EU. Faller EU, faller Europa. Faller EU, faller NATO. Faller NATO, faller EU. Får ikke ESB trykke mer Euro, faller både EU, Euro og Europa. Innføres ikke alle direktivene faller EØS. Det må være fryktelig skjøre greier disse sakene, som tydeligvis er så sammenvevd at enhver antydning til endringer blir møtt med en trussel om mulig kollaps hvis man ikke er på geledd.
  Norge ut av EU – nå!

 6. «Juncker: – Faller Schengen, faller euroen!»

  «A single currency doesn’t make sense [if Schengen fails]». Schengen-avt. har i praksis falt. Nå til neste drøm: Euroens endelikt.

  Hvorfor? – Fordi Europa uten Schengen er et nærmere folkestyrt Europa. EUropa uten Euro – og med flere nasjonale valutaer igjen (noen land vil nok beholde valutasamarbeid uansett) – vil tilbakeføre noe av den finansielle makten nærmere «brukerne», befolkningsflertallet. ECB og BIS vil miste noe av makten til manipulasjoner. Alle korrupte misbruk av EU-overføringer (f.eks. fra Mafiaen, et stort problem) vil reduseres av de åpnere, mer møysommelige valuta-tilstandene. Mer kronglete for bankfinans-lederne (og de fleste andre), og dermed mer kontrollerbart gjennomsiktig for flertallet av folk.

  M.a.o: Intet Schengen-samarbeid og ingen Euro: Mer demokrati. Potensielt. – Man vet jo aldri hva de anti-demokratiske finanskreftene presterer å finne på når de først har fått et grep om makten som nå.

 7. […] Han lanserer derfor tanken om et mini-Schengen bestående av Nederland, Tyskland, Sverige, Østerrike og Belgis. Dette ville i så fall bety at to av EUs grunnleggere, Italia og Frankrike, ville bly ekskludert. Og dette ville igjen bety at flertallet av medlemslanda i eurosonen ville bli kastet ut. For som Jean-Claude Juncker har sagt er det en nær forbindelse mellom euroen og Schengen: Faller Schengen, faller euroen. […]

 8. […] Han lanserer derfor tanken om et mini-Schengen bestående av Nederland, Tyskland, Sverige, Østerrike og Belgis. Dette ville i så fall bety at to av EUs grunnleggere, Italia og Frankrike, ville bli ekskludert. Og dette ville igjen bety at flertallet av medlemslanda i eurosonen ville bli kastet ut. For som Jean-Claude Juncker har sagt er det en nær forbindelse mellom euroen og Schengen: Faller Schengen, faller euroen. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.