IS-terrorist arrestert på Lampedusa, ville til Nord-Europa

0

Den tunisiske terroristen Ben Nasr Mehdi ble i oktober arrestert av italiensk politi på øya Lampedusa, sør for Sicilia. Mehdi er tidligere dømt for å ha forberedt terroraksjoner for et gruppe som seinere er blitt knyttet til Den islamske staten. Det er La Repubblica som skriver om dette. Mehdi var om bord i en av flyktningebåtene fra Libya, og da han ble tatt i mot på italiensk jord presenterte han seg slik:

Jeg heter Mohamed Ben Sar og er politisk forfulgt. Jeg ønsker å søke om asyl og dra til Nord-Europa hvor jeg har noen slektninger. Hjelp meg!

I følge italiensk sikkerhetstjeneste er Ben Nasr Mehdi en av de farligste terroristene på deres lister. Han er ekspert på eksplosiver og har vært en nøkkelmann for å sikre reiser for jihadister til Syria, Irak og Afghanistan. Han ble arrestert i 2008 i nærheten av Reggio Emilia. Han var da leder av ei sovende celle av jihadister og koordinerte ei terroristgruppe i Damaskus i Syria.

17. februar 2015 offentliggjorde den italienske avisa Il Messaggero det avisa kalte jihadistenes plan. Planen gikk ut på at Den islamske staten ville drive 500.000 flyktninger over Middelhavet som et «psykologisk våpen» mot Europa. Planen gikk også ut på at IS ville gjemme terrorister blant flyktningene, som da lett ville komme i land under dekke av kaoset.

Og truslene fra IS gjennomføres som planlagt. Den planlagte flyktningekatastrofen er vi vitne til hver eneste dag. Den skaper uholdbare og umenneskelige vilkår for flyktningene, men også for mottakerlanda, som ikke på noen måte er i stand til å takle dette. Hvis hensikten har vært å skape kaos i EU, så har strategien vært mer enn vellykket så langt.

Arrestasjonen av Ben Nasr Mehdi viser at heller ikke andre ledd i planen bare var tomme trusler. Det ville være naivt å tro at han skulle være den eneste i sitt slag.

Og det må være på sin plass å minne om hvem det var som ødela Libya og la store deler av landet i terroristenes hender.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSveriges två krigsinsatser saknar folkrättsligt stöd
Neste artikkelCatalonia stemmer for uavhengighet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).