Immigrasjonspolitikken: Opprør i CDU

0

Tysklands mektige finansminister Wolfgang Schäuble slutter seg til innenriksminister Thomas de Maizière i et opprør mot Angela Merkels «åpen dør politikk».

I et intervju med ARD slutter Schäuble seg til kritikken fra de Maizière og den alternative politikken han har lagt fram. «Alle kan ikke komme til Tyskland,» sa Schäuble, og understreket at Tysklands mottakskapasitet ikke er ubegrenset. Han mener at det må gjøres klart «allerede i Syria» at en del folk ikke kan komme til Tyskland, og han støtter forslaget om at familiegjenforeninga må «begrenses naturlig».

Polemikken innad i CDU har ført til at visekansler og utenriksminister Sigmar Gabriel fra SPD har gått ut og sagt at i regjeringa «vet ikke den ene handa hva den andre gjør».

I Tyskland er det også misnøye med NATO og NATOs politikk overfor Tyrkia. Man snakker om at mens EU knaker i sammenføyningene på grunn av massemigrasjonen, blåser NATO av hundrevis av millioner euro i skattepenger på en eneste manøver for å trene krig mot Russland. Og NATO tier når den tyrkiske kystvakta bevisst skyter på flyktningebåter. Angivelig ble de beskutt fordi menneskesmuglerne ikke hadde betalt de nødvendige bestikkelsene til kystvakta.

Tidligere forbundskansler Gerhard Schröder krever en begrensning av migrasjonen. Han sier at «Merkel har et hjerte, men hun har ingen plan».

Der Spiegel skriver at Angela Merkel har mistet kontrollen. «Denne regjeringa regjerer ikke lenger seg sjøl.»

Tidsskriftet sier at det er bare ett ord for det Schäuble og de Maizière gjør: Kupp!

Det blir uten tvil interessant å betrakte utviklinga av den harmoniske og omforente politikken i Forbundsrepublikken Tyskland i månedene som kommer. 

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelCatalonia stemmer for uavhengighet
Neste artikkelSorry CIA – ni misslyckades
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).