Immigrasjonspolitikken: Opprør i CDU

0

Tysklands mektige finansminister Wolfgang Schäuble slutter seg til innenriksminister Thomas de Maizière i et opprør mot Angela Merkels «åpen dør politikk».

I et intervju med ARD slutter Schäuble seg til kritikken fra de Maizière og den alternative politikken han har lagt fram. «Alle kan ikke komme til Tyskland,» sa Schäuble, og understreket at Tysklands mottakskapasitet ikke er ubegrenset. Han mener at det må gjøres klart «allerede i Syria» at en del folk ikke kan komme til Tyskland, og han støtter forslaget om at familiegjenforeninga må «begrenses naturlig».

Polemikken innad i CDU har ført til at visekansler og utenriksminister Sigmar Gabriel fra SPD har gått ut og sagt at i regjeringa «vet ikke den ene handa hva den andre gjør».

I Tyskland er det også misnøye med NATO og NATOs politikk overfor Tyrkia. Man snakker om at mens EU knaker i sammenføyningene på grunn av massemigrasjonen, blåser NATO av hundrevis av millioner euro i skattepenger på en eneste manøver for å trene krig mot Russland. Og NATO tier når den tyrkiske kystvakta bevisst skyter på flyktningebåter. Angivelig ble de beskutt fordi menneskesmuglerne ikke hadde betalt de nødvendige bestikkelsene til kystvakta.

Tidligere forbundskansler Gerhard Schröder krever en begrensning av migrasjonen. Han sier at «Merkel har et hjerte, men hun har ingen plan».

Der Spiegel skriver at Angela Merkel har mistet kontrollen. «Denne regjeringa regjerer ikke lenger seg sjøl.»

Tidsskriftet sier at det er bare ett ord for det Schäuble og de Maizière gjør: Kupp!

Det blir uten tvil interessant å betrakte utviklinga av den harmoniske og omforente politikken i Forbundsrepublikken Tyskland i månedene som kommer. 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.