Immigrasjonspolitikken: Opprør i CDU

5

Tysklands mektige finansminister Wolfgang Schäuble slutter seg til innenriksminister Thomas de Maizière i et opprør mot Angela Merkels «åpen dør politikk».

I et intervju med ARD slutter Schäuble seg til kritikken fra de Maizière og den alternative politikken han har lagt fram. «Alle kan ikke komme til Tyskland,» sa Schäuble, og understreket at Tysklands mottakskapasitet ikke er ubegrenset. Han mener at det må gjøres klart «allerede i Syria» at en del folk ikke kan komme til Tyskland, og han støtter forslaget om at familiegjenforeninga må «begrenses naturlig».

Polemikken innad i CDU har ført til at visekansler og utenriksminister Sigmar Gabriel fra SPD har gått ut og sagt at i regjeringa «vet ikke den ene handa hva den andre gjør».

I Tyskland er det også misnøye med NATO og NATOs politikk overfor Tyrkia. Man snakker om at mens EU knaker i sammenføyningene på grunn av massemigrasjonen, blåser NATO av hundrevis av millioner euro i skattepenger på en eneste manøver for å trene krig mot Russland. Og NATO tier når den tyrkiske kystvakta bevisst skyter på flyktningebåter. Angivelig ble de beskutt fordi menneskesmuglerne ikke hadde betalt de nødvendige bestikkelsene til kystvakta.

Tidligere forbundskansler Gerhard Schröder krever en begrensning av migrasjonen. Han sier at «Merkel har et hjerte, men hun har ingen plan».

Der Spiegel skriver at Angela Merkel har mistet kontrollen. «Denne regjeringa regjerer ikke lenger seg sjøl.»

Tidsskriftet sier at det er bare ett ord for det Schäuble og de Maizière gjør: Kupp!

Det blir uten tvil interessant å betrakte utviklinga av den harmoniske og omforente politikken i Forbundsrepublikken Tyskland i månedene som kommer. 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

  1. Efterhvert ser det nesten ut som om Christian Tybring-Gjedde (FrP) begynner å få rett. Situasjonen i dag, ser nesten ut til å bli slik jeg husker vi diskuterte oss frem til i frikvarterene på gymnaset i begynnelsen av 1970-tallet, med utgangspunkt i den for Norge nærmest nye situasjon, efter at den «moderne» innvandringen begynte høsten 1969. Dengang endret seg den marginale tilflyttingen og utflyttingen av personer innenfor den «den norske kulturelle sone», til å ta imot større grupper av mennesker fra land vesentlig lenger unna, samtidig med at disse også utgjorde vesentlige kulturforskjeller fra dengang den norske, eller nordiske.

    At migrasjoner fungerer, vil kanskje Tyrkia være et godt eksempel på; og da med tanke på Konstantinopel og det mangfoldet av kulturer som blomstret der fra en langt tidligere morgen. Derimot tør en vel hevde, at «de startet i det små», sammenlignet med dagens situasjon, slik en også ser det i de nordiske landene, hvor utsiktene for hva jeg vil kalle en kulturell voldtekt synes nærmere forekommende. I tillegg skal en ikke helt se bort fra at den store andel ankomne unge menn, i sin seksuelle oppblomstringsperiode av livet, som når solen vil bleke vårlandskapet og kåtheten yre, også vil sette underbevisthetens biologiske krav ut i live. En får håpe at de egnede institusjoner også er forberedt, – men jeg tviler på dét.

    • En kommentar som på forbilledlig vis fullstendig tilskammegjør den utbredte misforståelse at tilværelsens mindre gunstige tildragelser ikke skulle kunne beskrives med rimelig grad av presisjon i et høystemt og kraftfullt lyrisk sprog. Det bør i eftertid ikke råde den ringeste tvil om den saken. Nå kan de som ikke trodde på poesiens kraft bare sitte der i mørket og ha det så godt.

  2. Senile folk som kan sammenlignes med «eldre her til lands som er stolt av å ha stemt AP hele livet». Disse er det som nå skal snu for å få Merkel ned fra tronen. Det er ikke lett å tro på vil fungere. Hjernevask er hjernevask og litt piping her og der fra diise nevnte er alt vi har sett til nå. I Stedet strammes kravene til Hellas til, noe som tyskerne nok er fornøyde med og regner med at hun står bak. Kort og godt. Det ligger i den tyske folkesjelen, makt og undertrykking av andre nasjoner, og Merkel er populær, hun formidler daglig denne politikken.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.