EU tar kontroll over regjeringa i Romania

6

EU har for første gang tatt over neste hele regjeringsmakta i et medlemsland. I Romania er det innsatt ei regjering av teknokrater der de fleste kommer fra EU-jobber, fra IMF – og til og med fra en tenketank i USA. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette.

Den nye statsministeren heter Dacian Ciolos, og har vært landbrukskommisær i EU. Som finansminister overtar Anca Paliu-Dragu, som har vært rådgiver både for EU-kommisjonen og for IMF. Ny justisminister blir Cristina Guseth, som har jobbet for EU-kommisjonen i Buchuresti og som leder Romania-seksjonen av Freedom House. Freedom House er finansiert av USA og er et redskap for USAs regjering, lett kamuflert som NGO.

Tidligere Romania-ambassadør til EU, Mihnea Motoc, blir forsvarsminister. Achim Irimescu fra landets EU-delegasjon blir landbruksminister, mens Aura Raducu fra den europeiske utvilingsbanken blir sjef for departementet for EU-midler.

54 mennesker ble drept og over 150 skadd under en brann i nattklubben Colectiv I Romanias hovedstad Bucuresti 30. okrober 2015. Tirsdag 3. november gikk 15.000 mennesker ut i en minne- og protestdemonstrasjon i bygatene. Protestene ble så omfattende på grunn av et oppdemt raseri mot korrupsjonen i landet, mot fattigdommen og arbeidsløsheten. Dette eksploderte i sorgen over de drepte.

Protestene førte til at statsminister Victor Ponta måtte gå av. Han var fra før satt under etterforskning på grunn av omfattende korrupsjon, samt skattesvindel og hvitvasking av penger. Den dagen Ponta gikk av demonstrerte 35.000 mennesker i gatene i Bucuresti.

EU har altså tatt bukta og begge endene i Romania, men noen løsninger på krisa i landet ligger ikke i kortene, så det er all grunn til å tro at misnøyen vli blusse opp igjen om ikke så lenge.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. «Protestene ble så omfattende på grunn av et oppdemt raseri mot korrupsjonen i landet, mot fattigdommen og arbeidsløsheten.»

  Protestene ble så omfattende på grunn av det skulle gjennomføres et statskupp.

 2. «EU tar kontroll over regjeringa i Romania»

  Takk til Steigan for å rapportere om en ny regjering i et EU-land, hvilket hittil ikke er presentert i andre norske medier – ut over en sekslinjers NTB-melding.

  Romania – nok et randsone Øst-Europeisk land med dårlig utviklede demokrati-tradisjoner og -institusjoner, som aldri helt har fått bestemt seg for hvor det ligger – unntatt rundt hovedstaden Bukurest. Landet / området har vaklet mellom islam, nazisme, kommunisme og EUisme bare de seneste hundre år.

  Etter korrupsjonsproblemene, dårlig administrasjon og opptøyer nylig, er det kanskje like greit at «EU tar kontroll» – bortsett fra at heller ikke det har utgangspunkt i landets 20 millioner innbyggeres vilje, hva nå den er, og om den viljen er samlet nok til å kunne gi landet god administrasjon for folkets behov.

  Tenk om det fantes et internasjonalt organ som kunne bistå ut fra befolkningens egne beste interesser… Men i et så geopolitisk strategisk viktig område er det naturligvis p.t. helt urealistisk – både med et nøytralt internasjonalt organ, og en samlet, lett operasjonaliserbar folkevilje.

  Romania vakler videre.

  • «opptøyer nylig»

   Hvilke opptøyer? De fleste demonstrasjonene eksisterte kun på twitter, og regjeringen avgikk før en eneste politimann ble sendt ut på gaten. En av de avgående ministrene sa at hun gikk av fordi hun ikke ønsker å bli drept, uten at noen ser ut til å ha brydd seg med det.

   Som rumenerne som fortalte om kuppet sa, alle gir faen i Romania, også rumenere.

 3. «Freedom House» … HAHAHA! De kunne ikke valgt et bedre navn.

  Hvis Norge noensinne får et «høyreekstremt» parti (les: et parti som ikke vil ha ubegrenset innvandring) som får stor oppslutning, kommer vel vi også til å bli satt under administrasjon av globalistene og zionistene i CIA/Mossad. Da blir det fred, frihet, demokrati og kvinnerettigheter her til lands også.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.