800 pumpehagler på vei fra Tyrkia stanset

0

Det italienske Guardia della finanza stoppet et vogntog på havna i Trieste. Vogntoget var på vei fra Tyrkia med destinasjon Tyskland, Nederland og Belgia. Det viste seg at vogntoget inneholdt 847 pumpehagler av merket Winchester SXP. Det er Il Messaggero som skriver dette.

Disse våpnene er beregnet på jakt, men med tre skudd i sekundet og ladd med slugs er det et nærkampvåpen i mafiaklassen. Terroristene i Paris brukte Kalashnikover til sine massedrap. Siste nytt om dem er at disse våpnene angivellig skal ha kommet fra Tyskland. Det er n-TV.de som melder dette.

Det at våpenforsendelsen kom fra Tyrkia, der IS/Da’esh har solid forankring og skulle til Belgia der jihadistene som kjent har noen av sine sterkeste celler, gjør at det er nærliggende å knytte den til terrorisme. I det siste er det også blitt grundig avslørt hvordan Tyrkia under president Recep Erdoğan opptrer som den fremste våpen- og oljesmugleren for IS.

Etter massedrapene i Paris har Belgia hatt en sikkerhetsberedskap på høyeste nivå. Det er nå senket et hakk, men myndighetene sier fortsatt at situasjonen er alvorlig. Det er foreløpig ikke noe konkret som knytter våpenlasta i Trieste til terroristcellene, men etter Paris er det ingen som tør å se bort fra muligheten.

Franske myndigheter har etter terroraksjonen gått til det skritt å innføre ikke bare en langvarig unntakstilstand, men også å suspendere deler av Menneskerettskonvensjonen. Dette har regjeringa i Paris meddelt Europarådet ved Thorbjørn Jagland.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.