800 pumpehagler på vei fra Tyrkia stanset

0

Det italienske Guardia della finanza stoppet et vogntog på havna i Trieste. Vogntoget var på vei fra Tyrkia med destinasjon Tyskland, Nederland og Belgia. Det viste seg at vogntoget inneholdt 847 pumpehagler av merket Winchester SXP. Det er Il Messaggero som skriver dette.

Disse våpnene er beregnet på jakt, men med tre skudd i sekundet og ladd med slugs er det et nærkampvåpen i mafiaklassen. Terroristene i Paris brukte Kalashnikover til sine massedrap. Siste nytt om dem er at disse våpnene angivellig skal ha kommet fra Tyskland. Det er n-TV.de som melder dette.

Det at våpenforsendelsen kom fra Tyrkia, der IS/Da’esh har solid forankring og skulle til Belgia der jihadistene som kjent har noen av sine sterkeste celler, gjør at det er nærliggende å knytte den til terrorisme. I det siste er det også blitt grundig avslørt hvordan Tyrkia under president Recep Erdoğan opptrer som den fremste våpen- og oljesmugleren for IS.

Etter massedrapene i Paris har Belgia hatt en sikkerhetsberedskap på høyeste nivå. Det er nå senket et hakk, men myndighetene sier fortsatt at situasjonen er alvorlig. Det er foreløpig ikke noe konkret som knytter våpenlasta i Trieste til terroristcellene, men etter Paris er det ingen som tør å se bort fra muligheten.

Franske myndigheter har etter terroraksjonen gått til det skritt å innføre ikke bare en langvarig unntakstilstand, men også å suspendere deler av Menneskerettskonvensjonen. Dette har regjeringa i Paris meddelt Europarådet ved Thorbjørn Jagland.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelFinland på vei inn i depresjonen
Neste artikkelErdoğan innrømmer våpentransport til jihadister
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).