To tredeler av EU-landa sier nei til GMO

0

Motstanden mot genmanipulerte arter, GMO, øker i EU. Innen fristen som EU hadde satt for å melde fra om reservasjoner hadde 17 medlemsland og fire regioner gitt beskjed om sin motstand mot GMO. Deutsche Welle skriver:

European Commission spokesman Enrico Brivio said on Sunday that 17 of the member states requested to fully opt-out of GMO cultivation, while Belgium and Britain asked that the opt-out mechanism be reserved for only part of their country’s respective territories.

Meanwhile, Germany requested a partial opt-out that would still allow GMO research.

The full opt-out requests were made by Austria, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Denmark, France, Greece, Hungary, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, the Netherlands, Poland, and Slovenia.

De fire regionene er Skottland, Wales og Nord-Irland i Storbritannia og Vallonia i Belgia.

Dette betyr at land og områder som representerer 65% av EUs befolkning og 65% av dyrkingsarealet har satt seg imot GMO. Forbudet gjelder i første omgang Monsantos GM-mais, MON810, men også sju andre GM-maisvarianter.

President i EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker, sa i 2014 at han ikke ville ønske at kommisjonen skulle presse igjennom en tillatelse hvis flertallet av EU-landa var imot. Men samme Juncker er jo kjent for å si at Når det blir vanskelig må vi juge, så det er vel all grunn til å være på vakt.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.