Russland bomber jihadistene, Tyrkia og oljestatene sender dem våpen

0

Etter fire dagers bombekampanje har russiske bombefly truffet 60 baser og installasjoner som konrolleres av Den islamske staten i Syria, i følge det russiske flyvåpenet.

Men Russland har også bombet andre jihadistgrupper i Syria, slik som den al-Qaida-allierte Jabhat al-Nusra. Dette har fått USA og andre vestlige land til å utløse en propagandastorm mot Russland. Dette er først og fremst avslørende for dem, fordi det viser, slik de fleste som følger med har visst lenge, at Vesten støtter jihadistgrupper i Syria.

Men Tyrkia og oljediktaturene nøyer seg ikke med å protestere. I følge The Guardian har de svart på Russlands dødelig effektive bombing med å trappe opp forsyningene til sine foretrukne jihadiststyrker i Syria:

Regional powers have quietly, but effectively, channelled funds, weapons and other support to rebel groups making the biggest inroads against the forces from Damascus. In doing so, they are investing heavily in a conflict which they see as part of a wider regional struggle for influence with bitter rival Iran.

In a week when Russia made dozens of bombing raids, those countries have made it clear that they remain at least as committed to removing Assad as Moscow is to preserving him.

Den russiske intervensjonen er et stort tilbakeslag for Tyrkia, Saudi Arabia og Qatar. Saudi Arabia har derfor truet med direkte militær intervensjon i Syria. Men sjøl om Saudi Arabia flommer over av moderne våpen kjøpt for oljepenger, er det neppe noen god idé å komme i veien for russiske Sukhoi 34 i Syria. Dessuten har vår hodekappende allierte på den arabiske halvøya hendene fulle med sin egen folkerettsstridige krig mot Jemen.

Derfor er det mer sannsynlig som The Guardian melder at landet sammen med sine partners in crime nøyer seg med å sende våpen og forsyninger til sine yndlingsjihadister i Syria.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.