De søkkrike blir enda rikere

0

Finanstidsskriftet Forbes har publisert sin årlige liste Forbes 400 med oversikt over USAs rikeste mennesker. Og den bekrefter at de 0,0004% rikeste menneskene i verden fortsatt kan velte seg i rikdommer.

I fjor var den samlede verdien av formuene til de 400 rikeste i USA på 2.290 milliarder dollar. I år er den samlede verdien 2.340 milliarder dollar, som er ny all time high.

Så om Barack Obama ikke har lykkes i å redusere fattigdommen eller å få flere folk i arbeid, så kan de rikeste absolutt si seg fornøyde med den politikken han har ført. (Andelen sysselsatte i USA av den arbeidsføre befolkninga var i 2007 på 66,9% og i september 2015 62,4% i følge Bureau of Labor Statistics.)

Bill Gates is the richest American for the 22nd year in a row, with a net worth of $76 billion. His stake in Microsoft, which he cofounded 40 years ago, now accounts for just under 13% of his fortune. His friend Warren Buffett, chief executive of Berkshire Hathaway, occupies the number two spot on The 400 (he’s been ensconced there since 2001), with a net worth of $62 billion. Larry Ellison, chairman of business software firm Oracle, comes in at number three, with a net worth of $47.5 billion.

Ellers feier Facebooks Mark Zuckerberg og Amazons Jeff Bezos inn på Forbes ti på topp-liste.

Milliardærene har tatt løvens andel av de såkalte kvantitative lettelsene som er utført av The Federal Reserve, der man har «trykt penger», som for det meste har havnet nettopp på disse menneskenes konti.

Amazon har nylig kommet i søkelyset for sin elendige behandling av sine ansatte. Jeff Bezos og andre på milliardærlista har kommet dit ikke minst på grunn av denne typen rå utbytting, slik som Wal-Mart milliardærene i Walton-familien, eller Phil Knight fra Nike, som er beryktet for sine slavevilkår på produksjonsanlegg i fattige land. Dette innrømte han sjøl i en tale der han sa: «The Nike product has become synonymous with slave wages, forced overtime and arbitrary abuse.»

Så Fanden sørger fortsatt for sine.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.