Syria: To nye sjakktrekk fra Russland

0

Samtidig som russiske jagerfly fortsetter å pulverisere våpenlagrene og stillingene til jihadistene i Syria kommer Vladimir Putin med nye diplomatiske sjakktrekk.

Russland har invitert FNs spesialutsending for Syria, Staffan de Mistura, til Moskva for å diskutere mulige løsninger på Syriakrigen. Han møtte Sergeij Lavrov, og de uttrykte begge at det «ikke finnes noen militær løsning på konflikten i Syria».

Deutsche Wirtschafts Nachrichten mener at

Det er et godt sjakktrekk å trekke inn FN. Mange land ser med misnøye på uenigheten mellom USA og Russland i Syria-spørsmålet.

Putin foreslår videre at det innkalles til en internasjonal konferanse i USA med sikte på å finne en forhandlingsløsning på krigen i Syria.

Vi er beredt til å sende en høyt rangert delegasjon til Washington, under ledelse av statsminister Dimitri Medvedev. Vi ønsker å drøfte alle temaer som kan føre fram til en løsning i Syria.

I en slik delegasjon vil også toppsjefer i den russiske hæren delta. Putin mener at også Tyrkia, Jordan og De forente arabiske emirater bør delta på en slik konferanse.

Samtidig fortsetter den russiske luftoffensiven i Syria. Den syriske armeen erobrer flere områder rundt Latakia og Aleppo fordi de har støtte fra russiske fly.

Russiske kilder hevder at deres bombefly har utslettet det meste av våpenarsenalet til Den islamske staten.

Den nye virkeligheten på bakken i Syria, og ikke minst i lufta, ser ut til også å ha skapt en ny politisk situasjon internasjonalt. USA har ikke vært i stand til å møte de russiske sjakktrekkene, og det virker bortimot desperat når amerikanske fly foretar flydropp av paller med våpen to whom it may concern i Syria.

Etter at Barack Obama har innrømt at krigspolitikken til USA har mislykkes, har heller ikke landet så mye politisk troverdighet å spille på. (Når vi ser bort fra norske politikerne og mediefolk som er mer lojale overfor USA enn overfor sitt eget land.)

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.