Stor støtte i Storbritannia for Putins Syria-aksjon?

0

Den britiske tabloiden Express har gjennomført en meningsmåling blant sine lesere om deres holdning til Vladimir Putins bombekampanje mot terroristene i Syria, og måtte sjokkert melde at 71% av mer enn 27.000 lesere støtter Putin i dette.

Oppslaget redegjør ikke for spørsmålene eller metodene i undersøkelsen, så den kan vel ikke tas for mer enn den er, men med den kampanjemessige mediedekninga mot Russland og Putin, må det være litt av et nederlag for spinndoktorene både i britiske medier og i regjeringa. Nettavisa skriver:

More than 27,000 people have voted in our Express.co.uk poll with 71 per cent saying they «support Vladimir Putin’s bombing campaign in Syria», which is blitzing a large number of Islamic State owned buildings and vehicles.

The emphatic approval rating comes despite growing tensions between Russia and the US-led coalition, including Britain, over Putin’s actions in the Middle East.

Claims have been made Russia is predominantly targeting rebel forces against Syrian president Bashar al-Assad, who Moscow admits it wants to prop up.

Denne meningsytringa kommer samtidig med at den britiske regjeringa ga ordre til britiske piolter om å skyte ned russiske fly, hvis de kom under angrep over Syria. Express skriver:

Senior defence sources said British fighters are likely to be involved in a deadly air battle with Russian aircraft sooner rather than later.

Speaking to the Daily Star Sunday, a source said: “We need to protect our pilots but at the same time we’re taking a step closer to war. It will only take one plane to be shot down in an air-to-air battle and the whole landscape will change.”

Skal man trekke noen konklusjon av dette, måtte det være at den britiske befolkninga ønsker å bli kvitt IS, mens den britiske regjeringa er mer opptatt av å trappe opp konflikten med Russland til et svært farlig nivå.

Forrige artikkelStøtter SV Hillary Clinton?
Neste artikkelBernie Sanders knuste Clinton
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).