Saudiarabisk flyvåpen bombet sjukehuset til Leger uten grenser i Jemen

0

Akkurat som sine amerikanske mestre og støttespillere har nå også Saudi Arabia bombet et sjukehus som drives av Leger uten grenser. Organisasjonen Médecins Sans Frontières (MSF) skriver på sine nettsider:

Airstrikes carried out late last night by the Saudi-led coalition in northern Yemen destroyed a hospital supported by the international medical humanitarian organization Médecins Sans Frontières (MSF), MSF announced today.

The small hospital, in the Haydan district in Saada Province, was hit by several airstrikes beginning at 22:30 last night. Hospital staff and two patients managed to escape before subsequent airstrikes occurred over a two hour period.  One staff member was slightly injured while escaping. With the hospital destroyed, at least 200,000 people now have no access to lifesaving medical care.

«Dette angrepet er enda en illustrasjon på den totale mangelen på respekt for menneskeliv i Jemen, hvor bombing er blitt en daglig rutine,» sier Hassan Boucenine, som er leder for MSF i Jemen.

Fra før av vet vi at Saudi Arabia bruker klasevåpen i Jemen, og at krigen har drept over 6000 mennesker og at 250.000 mennesker er drevet på flukt.

Men som USAs og vår allierte får landet fortsette med sine forbrytelser uten noen innvendinger fra det såkalte «verdenssamfunnet».

 

Forrige artikkelCosa nostra på Sicilia lever høyt på EUs landbrukstilskudd
Neste artikkelRysslands intervention i Syrien
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).