– Pinlig for Obama. Russland bomber terrorister som er finansiert av USA

0
Terrorgruppa al-Nusra i Syria

I følge libanesiske medier har Russland flydd 30 tokter mot islamistiske terrorgrupper i Midtøsten torsdag. Russerne sa at deres mål var IS-posisjoner, men er også rettet generelt mot en rekke kjente islamistiske organisasjoner som Reuters også har rapportert.
Dette er pinlig for USA og Tyrkia: begge har nemlig selv bekreftet at russerne har bombet stillingene til Al-Nuṣrah-fronten.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette.

Den tyske nettavisa viser blant annet til en artikkel i nettutgaven til Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) som skriver:

Stillingene til opprørsalliansen Jaish al-Fatah er truffet. Den syriske avleggeren av al-Qaida, Nusra-fronten, hører til dem. Det gjør også jihadistmilitsen Ahrar ash-Sham. De sistnevnte har i det siste anstrengt seg for å skape seg et moderat, pragmatisk image.

New York Times sier til og med at en av de opprørsgruppene som er truffet av de russiske flyangrepene er væpnet og trent av CIA.

DWN siterer en rapport fra den britiske Quilliam Foundation som skriver:

Jabhat al-Nusra(JN) is a Syrian jihadist group fighting against Bashar Al-Assad’s Ba’athist regime, with the aim of establishing an Islamist state in Syria. With approximately 5000 members JN is by no means the largest group fighting in the conflict, although it has often been described as the most effective. There are a number of similarities between JN and al-Qaeda In Iraq (AQI), which serves as evidence of their shared history beginning in the early 2000s.

Rapporten peker også på at mange av kadrene til al Nusra kommer fra jihadistnettverket til Abu Musab al-Zarqawi.

Nå kommer det for en dag hva slags terroristgrupper USA har bygd opp, finansiert og trent i Syria, og som DWN sier, er dette pinlig for USA.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelGeorge Soros krever at Europa tar i mot en million flyktninger hvert år
Neste artikkelOm nyliberal politikk
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).