– Pinlig for Obama. Russland bomber terrorister som er finansiert av USA

0
Terrorgruppa al-Nusra i Syria

I følge libanesiske medier har Russland flydd 30 tokter mot islamistiske terrorgrupper i Midtøsten torsdag. Russerne sa at deres mål var IS-posisjoner, men er også rettet generelt mot en rekke kjente islamistiske organisasjoner som Reuters også har rapportert.
Dette er pinlig for USA og Tyrkia: begge har nemlig selv bekreftet at russerne har bombet stillingene til Al-Nuṣrah-fronten.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette.

Den tyske nettavisa viser blant annet til en artikkel i nettutgaven til Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) som skriver:

Stillingene til opprørsalliansen Jaish al-Fatah er truffet. Den syriske avleggeren av al-Qaida, Nusra-fronten, hører til dem. Det gjør også jihadistmilitsen Ahrar ash-Sham. De sistnevnte har i det siste anstrengt seg for å skape seg et moderat, pragmatisk image.

New York Times sier til og med at en av de opprørsgruppene som er truffet av de russiske flyangrepene er væpnet og trent av CIA.

DWN siterer en rapport fra den britiske Quilliam Foundation som skriver:

Jabhat al-Nusra(JN) is a Syrian jihadist group fighting against Bashar Al-Assad’s Ba’athist regime, with the aim of establishing an Islamist state in Syria. With approximately 5000 members JN is by no means the largest group fighting in the conflict, although it has often been described as the most effective. There are a number of similarities between JN and al-Qaeda In Iraq (AQI), which serves as evidence of their shared history beginning in the early 2000s.

Rapporten peker også på at mange av kadrene til al Nusra kommer fra jihadistnettverket til Abu Musab al-Zarqawi.

Nå kommer det for en dag hva slags terroristgrupper USA har bygd opp, finansiert og trent i Syria, og som DWN sier, er dette pinlig for USA.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.