– Pinlig for Obama. Russland bomber terrorister som er finansiert av USA

5
Terrorgruppa al-Nusra i Syria

I følge libanesiske medier har Russland flydd 30 tokter mot islamistiske terrorgrupper i Midtøsten torsdag. Russerne sa at deres mål var IS-posisjoner, men er også rettet generelt mot en rekke kjente islamistiske organisasjoner som Reuters også har rapportert.
Dette er pinlig for USA og Tyrkia: begge har nemlig selv bekreftet at russerne har bombet stillingene til Al-Nuṣrah-fronten.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette.

Den tyske nettavisa viser blant annet til en artikkel i nettutgaven til Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) som skriver:

Stillingene til opprørsalliansen Jaish al-Fatah er truffet. Den syriske avleggeren av al-Qaida, Nusra-fronten, hører til dem. Det gjør også jihadistmilitsen Ahrar ash-Sham. De sistnevnte har i det siste anstrengt seg for å skape seg et moderat, pragmatisk image.

New York Times sier til og med at en av de opprørsgruppene som er truffet av de russiske flyangrepene er væpnet og trent av CIA.

DWN siterer en rapport fra den britiske Quilliam Foundation som skriver:

Jabhat al-Nusra(JN) is a Syrian jihadist group fighting against Bashar Al-Assad’s Ba’athist regime, with the aim of establishing an Islamist state in Syria. With approximately 5000 members JN is by no means the largest group fighting in the conflict, although it has often been described as the most effective. There are a number of similarities between JN and al-Qaeda In Iraq (AQI), which serves as evidence of their shared history beginning in the early 2000s.

Rapporten peker også på at mange av kadrene til al Nusra kommer fra jihadistnettverket til Abu Musab al-Zarqawi.

Nå kommer det for en dag hva slags terroristgrupper USA har bygd opp, finansiert og trent i Syria, og som DWN sier, er dette pinlig for USA.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. Det er jo ikke terrorister, må vite. Det er «rebels» og «fredelige opprørere» som kjemper for «frihet og demokrati» og «fred og kvinnerettigheter» og andre fine ting. De kjemper mot den slemme, slemme busemannen Assad, som alle norske medier har fortalt oss at vi skal hate like mye som vi hater Put-… *kremt* … Hitler.

  Amerikanske myndigheter/terrorister skammer seg ikke over at de finansierer slike fredelige «frihetskjempere». De er tvert imot stolte.

  • Ja er det ikke ikke fornøyelig? Og her står det at noen av dem har forbindelser med det muslimske brorskapet. De står på USAs terrorliste men likevel væpnes de. Vi har fått for lite medisinering i forkant denne gangen til å svelge pillen. Men det er vel ikke så rart når du ser hva de tidligere har solgt av nyheter. Jeg forstår ikke hvordan USA kunne tenke seg at denne krigen skulle foregå. USA skal ha fredede grupper som kan angripe koalisjonen til Assad men selv ikke angripes. Det blir som når barn bestemmer reglene under lek. Og snart kommer Kina og Iran med båter og bakkemannskaper.
   http://www.friatider.se/ryssland-bombar-usa-sponsrade-islamister-i-syrien

 2. Dette som nå avdekkes er ikke bare pinlig for USA, det er absolutt pinlig for Jens også, for han opptrer kun som en løpegutt for USA´s politikk! Der finnes ikke et kritisk eller et konstruktivt utsagn å spore i Jens´ uttalelser om de siste dagers hendelser. I stedet bidrar han heller til den systematiske feil informasjonen som nå kommer i fra USA!
  Hvor lenge tror han at han kan holde dette gående!?! Flere og flere blir etterhvert klar over USA´s dobbeltrolle, og det vil bli stadig vanskeligere å benekte dette, selv om norske media fortsatt hører lydig etter når Jens snakker!
  Vesten feiler ikke på grunn av Russlands eller Kinas påståtte styrke, men på grunn av en lang rekke av egne feilgrep der de siste i Syria konflikten nå er blitt så åpenbare at de vanskelig lar seg skule lengre!
  Jens hadde kommet bedre fra det uten denne NATO jobben for nå begynner det å rakne!

 3. «absolutt pinlig for Jens også»
  USA, gjennom total digital overvåking, har nok ha et nakketak på mange av våre politikere, som forklarer puddel-hoppingen, – annet vil være helt uforståelig.
  Men for ABB-Jens, er det nok at han er avhengig av det bodyguard-korpset han har fått i sin nye stilling. Uten denne sikkerheten ville/vil han antagelig ikke ha mer enn et år igjen, – før en person som har fått familie og land ødelagt tar en naturlig hevn.
  Libyere er nok ikke annerledes skapt enn nordmenn.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.