NATO-fronten mot Russland slår sprekker

0

Det at Russland har lansert en effektiv luftkrig mot jihadistene i Syria har ført til at NATO-fronten slår sprekker. Den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier har konferert med Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov med sikte på å finne en løsning på Syria-konflikten, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Steinmeier har også vært i Riyadh for å snakke med den saudiarabiske utenriksministeren, og etterpå orienterte han sin russiske kollega om disse samtalene. Den tyske utenriksministeren var også i Iran og ba Teheran om å samarbeide om å finne en løsning i Syria.

Iran på sin side er dypt involvert i Syria, og den iranske revolusjonsgarden og dens eliteavdeling Quds deltar i bakkekampene mot IS. Det ser ikke ut til at Steinmeier har kritisert dette.

Den sosialdemokratiske statsministeren Robert Fico i NATO-landet Slovakia stiller seg positiv til de russiske angrepene på Den islamske staten i Syria. Og han understreket, i strid med NATOs dogmer, at Bashar al-Assad må inkluderes i arbeidet med å finne en fredsløsning i Syria.

I Syria faller den ene jihadistbasen etter den andre, og det er tegn som tyder på at den syriske hæren med hjelp fra iranske bakkestyrker og russiske fly forbereder et angrep på jihadistenes baser i Aleppo, som før krigen var Syrias største by.

USA på sin side, som er blitt rundspilt av Russlands sjakktrekk i Syria, forsøker å komme på banen igjen ved å droppe våpenlaster fra fly til sine «moderate» jihadistiske krigere. Som strategi betraktet virker dette ganske desperat. Det er kanskje egnet til å forlenge krigen, men det kan neppe imponere Russland, som bare kan utslette de nye våpenlagrene ved neste bombetokt.

Det er ikke minst denne endringa i den militære situasjonen som har gjort sprekkdannelsen i NATO synlig.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.