USA utplasserer nye atomvåpen i Tyskland

7

I forhandlingene i en koalisjonsregjering i Tyskland i 2009 krevde nåværende utenriksminister Frank-Walter Steinmeier (SPD) at USAs atomvåpen skulle trekkes tilbake fra tysk jord. Forbundskansler Angela Merkel viste ingen begeistring for dette kravet, men det ble likevel en del av koalisjonsregjeringas politiske plattform.

Nå bryter Tyskland med dette og godtar at USA utplasserer nye atomvåpen i landet. Dette skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Nå må altså tyske skattebetalere bla opp for å bidra til å øke krigsfaren i Europa. Maria Sacharowa, som er talsperson for Russlands UD, sier at Moskva ser på dette som et brudd på paragraf 1 i Ikke-spredningsavtalen.

Det skal dreie seg om en type taktiske atomvåpen (B61-12) som kan tilpasses til konvensjonelle våpensystemer og som visker ut skillet mellom taktiske og strategiske våpen. Dette skaper en mer glidende overgang til bruk av kjernefysiske våpen og kan på den måten bidra til å senke terskelen for bruk av slike våpen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Demonisering av en fiende har alltid forekommet før et angrep. Så antagelig også nå.
  I 1939 som i dag.
  ( Og Kina ser ut til å snappe Afrika fra vesten, så det haster.)
  Aller helst vil man provosere til et angrep, eller konstruere fortellinger om «masseødeleggelsesvåpen. – Eller at angrepsmålet har planer om å underlegge seg den frie verden. ( Sic!)

  «Ikke desto mindre sender Nato Eurofighters på vingene med krigsberedte raketter over Baltikum, tyske piloter nå, og jobber på spreng for å forberede storkrig mot Russland.»

  http://www.derimot.no/blog/hjernevaskkrigen

 2. Den amerikanske tenkemåten ser ut til å være at en atomkrig kan begrenses til Europa. De ser ut til å tenke seg en konflikt der atombomber vil bli brukt (krig med Russland betyr at atomvåpen vil bli brukt er de fleste eksperter enige om). Med andre ord, ikke dommedag, men mere som en ny Krimkrig.
  Om denne tenkemåten er realistisk får tiden vise….

  Atombombene som blir brukt vil ikke være av de største,som er beregnet på å ødelegge byer, men taktiske og mellomstore våpen som denne nevnt i artikkelen, og vil la det amerikanske hjemlandet stå igjen uberørt.
  Så det er som flykningekrisa, Europa må ta være med på en hull-i-hodet idiotisk politikk bestemt av Washingtons interesser, mens kun Europa får de dårlige konsekvensene.

 3. Vi ble ikke frigjort i 1945 . Vi ble okkupert !
  Når tid skal det gå opp for folk ?
  Hvis en forstår dette , så forstår en resten av krigshistorien etter andre verdenskrig også . Mysteriet er da løst !!
  Tror dette er årsaken til at folk er så hjernevasket og blokkert og klarer ikke å mobilisere mot krigene som har vært etter andre verdenskrig !!
  Vi tror at vi ble frigjort i 1945 !!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.