USA utplasserer nye atomvåpen i Tyskland

0

I forhandlingene i en koalisjonsregjering i Tyskland i 2009 krevde nåværende utenriksminister Frank-Walter Steinmeier (SPD) at USAs atomvåpen skulle trekkes tilbake fra tysk jord. Forbundskansler Angela Merkel viste ingen begeistring for dette kravet, men det ble likevel en del av koalisjonsregjeringas politiske plattform.

Nå bryter Tyskland med dette og godtar at USA utplasserer nye atomvåpen i landet. Dette skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Nå må altså tyske skattebetalere bla opp for å bidra til å øke krigsfaren i Europa. Maria Sacharowa, som er talsperson for Russlands UD, sier at Moskva ser på dette som et brudd på paragraf 1 i Ikke-spredningsavtalen.

Det skal dreie seg om en type taktiske atomvåpen (B61-12) som kan tilpasses til konvensjonelle våpensystemer og som visker ut skillet mellom taktiske og strategiske våpen. Dette skaper en mer glidende overgang til bruk av kjernefysiske våpen og kan på den måten bidra til å senke terskelen for bruk av slike våpen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.