Europa har mistet oversikten

12

Sikkerhetsmyndighetene i Østerrike innrømmer at de har mistet oversikten over hvem som har kommet inn i landet i forbindelse med flyktningekrisa. De frykter at det kan ha kommet inn medlemmer av Den islamske staten eller andre terrororganisasjoner, og at det vil bli umulig å oppspore dem. Dette øker faren både for terroraksjoner rettet mot europeiske mål og for at ekstremister kan angripe andre immigranter som de betrakter som sine fiender.

Det er Bayerische Rundfunk som melder dette etter å ha lest interne dokumenter fra den østerrikske etterretningstjenesten.

Den islamske staten har gjort det klart at den vil sende sine terrorister sammen med flyktningene til Europa for å opprette celler som kan utføre terroraksjoner her. Deutsche Wirtschafts Nachrichten skriver at både tyske og østerrikske myndigheter har mistet oversikten på grunn av den store mengden flyktninger som har kommet i løpet av kort tid.

Tyske Verfassungsschutz frykter også at islamistene vil lykkes med å rekruttere nye potensielle terrorister blant flyktningene etter ankomst.

På grensa mellom Slovenia og Østerrike prøvde østerriksk politi å gjennomføre en ordinær passkontroll, men betjentene ble simpelthen ignorert og måtte bare hjelpeløst se på at flyktningene tok seg inn i landet uten papirer.

EU har ved flertallsvedtak bestemt at hvert medlemsland vil få en obligatorisk kvote med flyktninger som de vil være forpliktet til å ta imot. Dette betyr at de østeuropeiske EU-landa vil bli overkjørt av flertallet. Dette skjerper de allerede ganske store motsetningene i EU. Dessuten er det ingen som har prøvd å svare på hva man skal gjøre dersom flyktningene ikke vil oppholde seg i det landet de blir tildelt. I prinsippet er det jo fortsatt åpne grenser i Europa, sjøl om hele Schengen-systemet nå står i fare for å klappe sammen.

Det er altså trygt å si at EU har mistet kontrollen, og mer kaotisk vil det sannsynligvis bli, siden islamistene i Syria fort kan destabilisere områder der det bor mange flyktninger og internt fordrevne. Så lenge denne krigen pågår, vil nødvendigvis stadig flere bli tvunget på flukt.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


12 KOMMENTARER

 1. «Tyske Verfassungsschutz frykter også at islamistene vil lykkes med å rekruttere nye potensielle terrorister blant flyktningene etter ankomst.»

  Neppe vanskelig, slik de blir behandlet. Her er det mange brutte forhåpninger. De vet også at dette er vår krig, at det er VI som har brakt dem i landflyktighet.

  Samtidig må vi heller ikke glemme at krisa i Syria ble forsterket av at landet nådde «peak oil».

  – Syria peak oil weakened government’s finances ahead of Arab Spring in 2011: http://crudeoilpeak.info/syria-peak-oil-weakened-governments-finances-ahead-of-arab-spring-in-2011

  Dette sammenfalt med ei langvarig tørke i landet.

  – Syria’s Climate-Fueled Conflict, In One Stunning Comic Strip: http://crudeoilpeak.info/syria-peak-oil-weakened-governments-finances-ahead-of-arab-spring-in-2011

  Men snart rammer krisa hele verden! I en kommentar i dag lister Tverberg opp fem punkter for hvorfor vårt kollaps er annerledes:

  1. Its very international reach so we don’t have a “rest of the world” (except for perhaps the few hunter-gatherers) to fall back on;

  2. Our dependence on international trade for making computers, LED light bulbs, and everything high tech;

  3. Our dependence on electricity as well as oil;

  4. Our super specialization. Hardly any of us are farmers. Most were farmers in past collapses, and could go on farming, so that food was not a problem for most. Water and waste were handled by simple local systems as well, so that basic needs for most people could continue to be met;

  5. The extent of our population overshoot.

  Jeg vil legge til at de som er jordbrukere i dag stort sett heller ikke vet hvordan å dyrke jorda uten vha. høyteknologi.

 2. Poster på nytt, da andre lenke ble duplisert:

  «Tyske Verfassungsschutz frykter også at islamistene vil lykkes med å rekruttere nye potensielle terrorister blant flyktningene etter ankomst.»

  Neppe vanskelig, slik de blir behandlet. Her er det mange brutte forhåpninger. De vet også at dette er vår krig, at det er VI som har brakt dem i landflyktighet.

  Samtidig må vi heller ikke glemme at krisa i Syria ble forsterket av at landet nådde «peak oil».

  – Syria peak oil weakened government’s finances ahead of Arab Spring in 2011: http://crudeoilpeak.info/syria-peak-oil-weakened-governments-finances-ahead-of-arab-spring-in-2011

  Dette sammenfalt med ei langvarig tørke i landet.

  – Syria’s Climate-Fueled Conflict, In One Stunning Comic Strip: http://www.motherjones.com/politics/2014/05/syria-climate-years-living-dangerously-symbolia

  Men snart rammer krisa hele verden! I en kommentar i dag lister Tverberg opp fem punkter for hvorfor vårt kollaps er annerledes:

  1. Its very international reach so we don’t have a “rest of the world” (except for perhaps the few hunter-gatherers) to fall back on;

  2. Our dependence on international trade for making computers, LED light bulbs, and everything high tech;

  3. Our dependence on electricity as well as oil;

  4. Our super specialization. Hardly any of us are farmers. Most were farmers in past collapses, and could go on farming, so that food was not a problem for most. Water and waste were handled by simple local systems as well, so that basic needs for most people could continue to be met;

  5. The extent of our population overshoot.

  Jeg vil legge til at de som er jordbrukere i dag stort sett heller ikke vet hvordan å dyrke jorda uten vha. høyteknologi.

 3. Her har du sitert ganske selektivt fra kilder og du har også benyttet en ganske tvilsom kilde (Deutsche Wirtschafts Nachrichten) uten å ta kritiske forbehold.

  Du skriver at sikkerhetsmyndighetene i Østerrike frykter at det kan ha kommet inn medlemmer av Den islamske staten eller andre terrororganisasjoner sammen med flyktningene. Kilden du oppgir er Bayerische Rundfunk. I artikkelen fra Bayerische Rundfunk står det at myndighetene mener at en økende flyktningstrøm kan være et sikkerhetsproblem, men det står ingenting om IS-medlemmer blant flyktningene. Artikkelen peker på problemer med å opprettholde lov og orden fordi store politistyrker blir bundet opp med fremmedkontroll. Videre trekkes det fram at flyktning- og asylsystemet er overbelastet og at det er fare for interetniske konflikter innad i flyktninggruppa.
  Påstanden om IS-agenter blant flyktningene stammer fra en tidligere leder for sikkerhetsmyndighetene i Østerrike. Nåværende ledelse for sikkerhetsmyndighetene både i Østerrike og Tyskland understreker derimot at de ikke har noen pålitelige indikasjoner (belastbare Hinweise) på at det finnes IS-medlemmer blant flyktningene. Det er tenkelig, men ikke særlig sannsynlig uttaler tyske sikkerhetsmyndigheter til Der Spiegel http://www.spiegel.de/politik/deutschland/bundesamt-fuer-verfassungsschutz-salafisten-koennten-fluechtlinge-werben-a-1054125.html . .
  Videre skriver du at Tdet tyske Verfassungsschutz frykter at islamistene vil lykkes med å rekruttere nye potensielle terrorister blant flyktningene etter ankomst. Her dreier det seg ikke om islamister blant flyktningene, men om tyske islamister.

  Deutsche Wirtschafts Nachrichten som vel er din hovedkilde, blir av mange ansett som en sterkt sensasjonspreget avis som har spesialisert seg på alarmerende skrekkscenarier. Se blant annet vurderingene til Netzpolitik.org https://netzpolitik.org/2014/medienkompetenz-fuer-einsteiger-deutsche-wirtschafts-nachrichten/

  • «Av mange ansett som ganske sensasjonspreget». Mulig det. Jeg oppfatter DWN som en interessant kilde fordi den avdekker motsigelser innafor borgerligheten i Tyskland. Jeg har ikke fulgt Netzpolitik.de, men ser at de har vært utsatt for frfølgelse fra den tyske staten. Det gir dem jo kred., men det gir dem ingen sensurposisjon. DWN har vært veldig saklig i sin dekning av Die Linke i den tyske forbundsdagen. De har vært bra på kritikken av tysk Ukraina-politikk og Syria-politikk. Ingen norske aviser har hatt såpass mye interessant om disse temaene. Så jeg synes at din avskriving av denne kilden er uholdbar.
   Når det gjelder den konkrete saka, om IS-infiltrasjon, så tror jeg du kan ta den for gitt. Jeg har lest dette mange andre steder, og det samsvarer med politikken til IS. Men vi får se. Jeg noterer meg din bagatellisering av dette, så får vi komme tilbake til den ved en seinere anledning.

   • Det hadde vært fint om du kunne svare konkret på min kommentar om kildebruken. Du har gjengitt Bayerische Rundfunk på en måte som passer bra med ditt eget syn på flyktningsituasjonen, men er uten dekning i artikkelen du har linket til.
    Verken jeg eller Netzpolitik.org har oppfordret til sensur av Deutsche Wirtschafts Nachrichten, bare til en viss kritisk sans ved bruk av denne kilden, for eksempel ved å sammenlikne med hva andre kilder sier om samme sak.

    • La meg minne om hva du skrev om DWN:
     «Deutsche Wirtschafts Nachrichten som vel er din hovedkilde, blir av mange ansett som en sterkt sensasjonspreget avis som har spesialisert seg på alarmerende skrekkscenarier.»
     Still det opp mot det du sier nå:
     «bare til en viss kritisk sans ved bruk av denne kilden»
     Logisk sett ikke samme sak, hva.
     Nei, jeg er enig i at teksten fra BR ikke gir dekning for DWNs formulering i dette tilfellet. Jeg har henvist til begge og folk kan, som du lese begge. Nå opplever jeg ikke dett som sensasjonelt. Myndighetene i Europa har ingen som helst oversikt over hvem som kommer inn i landene i disse dager. Myndighetene i Makedonia har beslaglagt jihadistpropaganda blant flyktningene. Spanias innenriksminister advarer mot jihadistinfiltrasjon. Pave Francis, som er svært positiv til å ta imot flyktninger, sier at det er en fare for jihadistinfiltrasjon. Libanon har advart Storbritannia om at det vil være jihadister blant flyktningene. Dette er da knapt kontroversielt eller sensasjonelt. IS sier sjøl at de har infiltrert med «tusenvis av krigere». Det kan godt være propaganda og bløff. Men at de ønsker å gjøre det og at de høyst sannsynlig gjør det, er vel ikke sensasjonspreget?

    • Så har Steigan tatt denne problemstillingen ut av løse luften? Hva sier andre kilder om dette?
     Paven:

     http://www.independent.co.uk/news/world/europe/pope-francis-fears-isis-jihadists-infiltrating-europe-through-refugee-crisis-10499969.html

     Pope Francis has warned there is a «danger» Isis jihadists could use the ongoing refugee crisis to infiltrate Europe.

     ISIS: (riktignok via sensasjonspressen):
     The Syrian operative claimed more than 4,000 covert ISIS gunmen had been smuggled into western nations – hidden amongst innocent refugees.

     http://www.express.co.uk/news/world/555434/Islamic-State-ISIS-Smuggler-THOUSANDS-Extremists-into-Europe-Refugees

     EUROPOL via Time magazine:
     «So common sense would dictate that there is a potential threat there, and we’re very alive to that possibility.”

     http://time.com/3720076/isis-europe-migrants/

 4. «Steigan: Jeg har ikke fulgt Netzpolitik.de, men ser at de har vært utsatt for forfølgelse fra den tyske staten. Det gir dem jo kred»

  Netzpolitik fikk denne «kreden» på en påfallende lett måte. Bloggen er i all fall blitt varmt omfavnet av mainstream-media, og omfavner dem tilbake. Jeg finner ikke det manglende leddet (som i Tyskland vil være die Atlantikbruecke),men graver man litt finner man tegn på at Netzpolitik.org ikke er så uavhengig fra makt-elitene som man vil gi inntrykk av.

  http://www.neopresse.com/gesellschaft/anotherview/netzpolitik-org-ein-mediales-u-boot/

 5. Jeg merker meg at du innrømmer, men tar veldig lett på forvrengningen av innholdet i artikkelen fra Bayerische Rundfunk.
  Forøvrig ser jeg selvfølgelig ikke bort fra at det kan komme IS-medlemmer blant flyktningene. Det er som de tyske sikkerhetsmyndighetene har uttalt, mulig, men ikke særlig sannsynlig. Men jeg synes det er usmakelig å gjøre denne muligheten til et hovedproblem nå.

  • Om jeg får lov; dette blir litt som kritikken Steigan av og til får for å være «ensidig Putin-vennlig i sin dekning av Ukraina». Han er selvfølgelig sterkt kritisk til Putin, men ser ikke behov for å bruke tid på å utfylle midtstrømsmediene på dette punktet. Det hersker en rungende konsensus på området allerede. Det er den informasjonen som ikke får sin plass der og det endrede bildet man får gjennom denne informasjonen det er viktig å få frem andre steder, som her.

   Det samme gjelder flyktningespørsmålet. Det ville være lettvint, ukontroversielt og på alle måter uproblematisk å bruke spalteplassen her til å by på sin humanisme og sin hjelp til flyktningene. Det er bare det at jihadist-innsmuglingen og -propagandaen også er blant de tingene som heller ikke får noen nevneverdig plass i msm, og det må derfor være tillatt å velge å snakke litt om det fremfor det nesten alle er enig i uansett, uten at det blir det minste usmakelig. Draps- og dødsvillige jihadister med tilbud om et inkluderende felleskap for mennesker på flukt, det er usmakelig.

  • Hva synes du om at medier som Nrk formidler at hovedtrusselen ved denne tilstrømningen av asylsøkere og flykninger vil komme fra høyreekstreme miljøer i Norge?(et land som så og si ikke har slike miljøer lenger). Man er ikke så bekymret for lokalbefolkningen i de små bygdene der alle disse unge mennene skal bosettes. Man gjør seg heller ingen erfaringer fra svenskene. Jeg vil si følgende: Det er akkurat denne muligheten som er hovedproblemet nå. Svensk politi har ikke kontroll og da er det ikke skråsikkert at de norske har det heller. Forfatningen i Norges fremste oppgave er å ta vare på befolkningen. Det første de burde gjøre er å sikre at media forteller oss hva som skjer og at de har en plan for hva som kommer. Ellers er det anarki.
   http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/6996925/3-18092015-BP-EN.pdf/b0377f79-f06d-4263-aa5b-cc9b4f6a838f

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.