Europa har mistet oversikten

0

Sikkerhetsmyndighetene i Østerrike innrømmer at de har mistet oversikten over hvem som har kommet inn i landet i forbindelse med flyktningekrisa. De frykter at det kan ha kommet inn medlemmer av Den islamske staten eller andre terrororganisasjoner, og at det vil bli umulig å oppspore dem. Dette øker faren både for terroraksjoner rettet mot europeiske mål og for at ekstremister kan angripe andre immigranter som de betrakter som sine fiender.

Det er Bayerische Rundfunk som melder dette etter å ha lest interne dokumenter fra den østerrikske etterretningstjenesten.

Den islamske staten har gjort det klart at den vil sende sine terrorister sammen med flyktningene til Europa for å opprette celler som kan utføre terroraksjoner her. Deutsche Wirtschafts Nachrichten skriver at både tyske og østerrikske myndigheter har mistet oversikten på grunn av den store mengden flyktninger som har kommet i løpet av kort tid.

Tyske Verfassungsschutz frykter også at islamistene vil lykkes med å rekruttere nye potensielle terrorister blant flyktningene etter ankomst.

På grensa mellom Slovenia og Østerrike prøvde østerriksk politi å gjennomføre en ordinær passkontroll, men betjentene ble simpelthen ignorert og måtte bare hjelpeløst se på at flyktningene tok seg inn i landet uten papirer.

EU har ved flertallsvedtak bestemt at hvert medlemsland vil få en obligatorisk kvote med flyktninger som de vil være forpliktet til å ta imot. Dette betyr at de østeuropeiske EU-landa vil bli overkjørt av flertallet. Dette skjerper de allerede ganske store motsetningene i EU. Dessuten er det ingen som har prøvd å svare på hva man skal gjøre dersom flyktningene ikke vil oppholde seg i det landet de blir tildelt. I prinsippet er det jo fortsatt åpne grenser i Europa, sjøl om hele Schengen-systemet nå står i fare for å klappe sammen.

Det er altså trygt å si at EU har mistet kontrollen, og mer kaotisk vil det sannsynligvis bli, siden islamistene i Syria fort kan destabilisere områder der det bor mange flyktninger og internt fordrevne. Så lenge denne krigen pågår, vil nødvendigvis stadig flere bli tvunget på flukt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.