Tyskland kutter drastisk i støtten til flyktninger

0

Angela Merkel har fått mye ros i Norge for at hun har sagt at Tyskland kan ta i mot 500.000 flyktninger i året.

KRFs Knut Arild Hareide har brukt ord som «raust» og «lederskap» i den forbindelsen. Nå kommer tallene på hva denne rausheten betyr. Innenriksminister Thomas de Maizière jobber med en plan som i følge Deutsche Wirtschafts Nachrichten vil bety drastiske kutt i de ytelsene flyktningene vil få i Tyskland.

Asylsøkere som har kommet inn i landet via andre EU-land, og er dermed denne statens ansvar, og har derfor ikke noen rettigheter etter loven om ytelser for asylsøkere. Konkret betyr dette: Flyktningene får bare én billett og litt mat til reisen. Dette går fram av et lovutkast, skriver nyhetsbyrået AFP.

Asylsøkere som ikke har pass, og dermed ikke kan dokumentere hvor de kommer fra skal straffes med arbeidsforbud. I tillegg mister de retten til sosiale ytelser. Omarbeiding av avviste søknader bør ikke lenger være tillatt.

I framtida skal maksimal varighet for å bo i mottaksleire økes fra tre til seks måneder. I stedet for kontanter, vil det ifølge utkastet bare bli gitt naturalytelser, melder Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Hvis dette er raushet er Skrue McDuck en ødeland. Det har vært åpenbart at det ville gå den veien, det vil si, åpenbart for enhver som kjenner begrepet «klasse» og forstår den lille gangetabellen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.