Tyskland kutter drastisk i støtten til flyktninger

0

Angela Merkel har fått mye ros i Norge for at hun har sagt at Tyskland kan ta i mot 500.000 flyktninger i året.

KRFs Knut Arild Hareide har brukt ord som «raust» og «lederskap» i den forbindelsen. Nå kommer tallene på hva denne rausheten betyr. Innenriksminister Thomas de Maizière jobber med en plan som i følge Deutsche Wirtschafts Nachrichten vil bety drastiske kutt i de ytelsene flyktningene vil få i Tyskland.

Asylsøkere som har kommet inn i landet via andre EU-land, og er dermed denne statens ansvar, og har derfor ikke noen rettigheter etter loven om ytelser for asylsøkere. Konkret betyr dette: Flyktningene får bare én billett og litt mat til reisen. Dette går fram av et lovutkast, skriver nyhetsbyrået AFP.

Asylsøkere som ikke har pass, og dermed ikke kan dokumentere hvor de kommer fra skal straffes med arbeidsforbud. I tillegg mister de retten til sosiale ytelser. Omarbeiding av avviste søknader bør ikke lenger være tillatt.

I framtida skal maksimal varighet for å bo i mottaksleire økes fra tre til seks måneder. I stedet for kontanter, vil det ifølge utkastet bare bli gitt naturalytelser, melder Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Hvis dette er raushet er Skrue McDuck en ødeland. Det har vært åpenbart at det ville gå den veien, det vil si, åpenbart for enhver som kjenner begrepet «klasse» og forstår den lille gangetabellen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel– Livet i havet halvert på drøyt førti år
Neste artikkelFinland lammes av generalstreik
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).