Tyskland kutter drastisk i støtten til flyktninger

2

Angela Merkel har fått mye ros i Norge for at hun har sagt at Tyskland kan ta i mot 500.000 flyktninger i året.

KRFs Knut Arild Hareide har brukt ord som «raust» og «lederskap» i den forbindelsen. Nå kommer tallene på hva denne rausheten betyr. Innenriksminister Thomas de Maizière jobber med en plan som i følge Deutsche Wirtschafts Nachrichten vil bety drastiske kutt i de ytelsene flyktningene vil få i Tyskland.

Asylsøkere som har kommet inn i landet via andre EU-land, og er dermed denne statens ansvar, og har derfor ikke noen rettigheter etter loven om ytelser for asylsøkere. Konkret betyr dette: Flyktningene får bare én billett og litt mat til reisen. Dette går fram av et lovutkast, skriver nyhetsbyrået AFP.

Asylsøkere som ikke har pass, og dermed ikke kan dokumentere hvor de kommer fra skal straffes med arbeidsforbud. I tillegg mister de retten til sosiale ytelser. Omarbeiding av avviste søknader bør ikke lenger være tillatt.

I framtida skal maksimal varighet for å bo i mottaksleire økes fra tre til seks måneder. I stedet for kontanter, vil det ifølge utkastet bare bli gitt naturalytelser, melder Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Hvis dette er raushet er Skrue McDuck en ødeland. Det har vært åpenbart at det ville gå den veien, det vil si, åpenbart for enhver som kjenner begrepet «klasse» og forstår den lille gangetabellen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

 1. At Tyskland ikkje kan åpne for et enormt flyktninger/migranter og tilby fulle sosiale retttigheter skulle jo være åpenbart. Men tidligere utsagn fra Berlin har jo skapt nettopp dette intrykket og dermed bidratt til folkevandringen gjennom Balkan. Så en må lure på om Berlin spiller et høgt spill der flyktningestrømmen bare er et middel for å nå heilt målsetninger. «Konspirasjonsteorier»? Men i fall det ikkje ligger noe bak, må jo vel konklusjon bli at Dr. Merkel plutselig har mistet sine anerkjente analytiske evner og rasjonalitet?

 2. Dette er forslag.Om de blir vedtatt,er det av liten betydning-bortsett fra den såkalte signaleffekt.
  Her,som ellers er det konsekvensene som teller.
  Sverige,som har meget liberal asylpraksis,gir også avslag på noen søknader.Men hva resulterer det i?
  Antallet med avslag ,som har reist ut,har sunket fra 64- til 52% på tre år.Det betyr at ca.halvparten blir boende,under det som best kan kalles illegale forhold.
  Alle som synes det er bra,gir et politisk signal om at innvandringen skal være fri.Og at arbeidsmarkedet skal tilpasses uregulerte lønns-og arbeidsforhold.Dette er konsekvensen ,og om noen har konspirert med den hensikt å få det slik,eller noen andre handler til -i egne øyne – de fattiges beste-så blir dette konsekvensene.Man kan ikke-med troverdigheten i behold-skryte av at man handler i nødverge,og deretter benekte de åpenbare konsekvenser av handlingene.

  For normalt oppegående lønnsmottakere og stemmeberettigede,er alliansen av kyniske arbeidsgivere og EU-ledere ,og asyllobbyen to alen av samme stykke.
  For begge er Merkel en lederstjerne.
  I land etter land ,innenfor og utenfor EU,styrker politiske krefter som vil ha en slutt på dette seg.Da holder det ikke å kreve slutt på krigen i Syria.Det er et godt krav.Velgerne vil også ha en slutt på hele -migrasjonsflommen,også den som kommer uten krigene som årsak.Har man ikke annet enn kravet om Verdensrevolusjon som svar,så er tapet opplagt.

  Enkelt oppsummert.:De som støtter de åpne grenser,støtter de nasjonalistiske krefter de advarer mot.Lykke til.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.