Pentagon brukte 41 millioner dollar for å trene opp 4 Syria-krigere

4

Som kjent har USA i mange år, lenge før 2011, drevet et hemmelig arbeid med sikte på å styrte Bashar al-Assad i Syria. Dette er blant annet avslørt av Julian Assange i boka The WikiLeaks Files.

Og siden den såkalte «arabiske våren» i Syria har USA bygd opp den intervensjonskrigen som vi nå ser de forferdelige resultatene av. Allerede i 2012 var ledelsen i Pentagon klar over at de bygde opp de mest ekstreme jihadistgruppene i verden, og at dette ville føre til opprettelsen av et islamsk kalifat i Syria.

Etter ett år, fire milliarder dollar og 6700 bombetokter kommer USAs «krig» mot IS ingen vei.

Strategien med å bygge opp jihadistgrupper har eksplodert i ansiktene til strategene i Pentagon. Derfor lanserte de i 2014 en ny strategi. Kongressen ble invitert til å vedta, og vedtok, å bevilge 500 millioner dollar for å trene og utstyre 5400 krigere i Syria innen utløpet av 2014.

Men også dette programmet har slått fullstendig feil, skriver Foreign Policy:

Only about “four or five” U.S.-trained Syrian rebels remain on the battlefield to take on the Islamic State after the Defense Department spent over $41 million to train and equip a small group of about 60 earlier this year, a senior military official said Wednesday.

After months of training by U.S. Special Forces at bases in Turkey, the so-called New Syrian Army fighters were sent back into Syria in July, said Gen. Lloyd Austin, head of the U.S. Central Command. Within days, they had been almost completely wiped out after being attacked by al Qaeda-linked Nusra Front forces, who captured, killed, or scattered most of the U.S.-backed forces.

The $500 million train and equip program was sold to Congress in late 2014 and aimed to produce about 5,400 Syrian fighters by the end of this year. On Wednesday, Austin and Undersecretary of Defense for Policy Christine Wormuth both conceded those numbers will not be met.

Under repeated questioning about the current size of the program, Wormuth said there are “between 100 and 120” additional fighters being trained in Turkey.

I et forsøk på å rette opp fiaskoen, vil det nå blit gjort nye forsøk på å bygge opp en styrke i Syria under USAs kommando, og kanskje vil man denne gangen ta utganngspunkt i kurdiske grupper, skriver Foreign Policy i en annen artikkel.

USAs politikk med å lage et såkalt opprør i Syria har vært en total katastrofe. Men først og fremst er den en katastrofe for folket i Syria der 240.000 er drept, 4 millioner drevet på flukt, over 7 millioner på flukt internt og enorme materielle verdier ødelagt.

Men Norges regjering og Storting støtter fortsatt denne katastrofale strategien – og absolutt ingen av partilederne krever at krigen må ta slutt.

 

 

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

  1. Gi meg enogførti millioner $US, så skal jeg glatt trene opp et par til, jeg. Jeg kan av og til være en smule distré, så det er selvfølgelig en viss fare for at jeg roter litt med geografien.

    – Syria? Skal vi se … jo, det er vel det landet rett øst for grensa her med gule skilt langs veien, er det ikke det da? Jo.

    • AF: Til din ‘forvirring’ over hvor Syria ligger–jeg jobber på en arbeidsplass hvor alle 28 har minimum en master.(…) Alle har meninger om Assad- han er en grusom,diktator, despot- kort sagt en djevel.De gangene jeg har forsøkt å moderere inntrykket er jeg nærmest også en diktator. Men, til saken. Jeg har ansvaret for qvizen på fredager. Tenkte i sakens anledning at et av spørsmålene burde være hvilke land Syria grenser til. Absolutt alle- 28 – visste det ikke. Ikke en svarte riktig…Men, at Assad er en djevel det er vi alle enige om.

  2. Ringte ikke tyrkerne til sine islamistiske venner og da fra da de slapp de amerikanskfinansierte styrkene over grensen, slik at velkomstkomiteen fikk tid på seg til å arrangere et bakhold?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.