EU gir opp planen om tvungne flyktningekvoter

5

EUs innenriksministre var innkalt 14. september 2015 i et forsøk på å løse flyktningekrisa. Møtet ble en fiasko, og man klarte ikke en gang å komme fram til et enstemmig vedtak. Møtet endte i en splittelse kamuflert som et kompromiss.

Frankrike og Tyskland prøvde å få et vedtak om obligatoriske kvoter for fordeling av flyktningene mellom medlemslanda. Men ikke minst de østeuropeiske EU-landa stilte seg kategorisk mot tvungne kvoter.

Dette førte til at man tysk side begynte å true med økonomiske straffetiltak mot de ulydige. Det gikk så langt at Der Spiegel kalte det «en kald krig mellom vest og øst i EU.»

Presidenten i EU-parlamentet, tyskeren Martin Schulz, sier til tidsskriftet at «de mellom- og østeuropeiske medlemslanda forlanger med god grunn at vi tar hensyn til dem når det gjelder trusselen fra Russland, men da må de også være med på solidariske ytelser når andre medlemsland står overfor utfordringer.»

I kulissene ble det truet med å holde tilbake penger fra EUs strukturfond og andre overføringer som de østlige EU-landa nyter godt av. I følge nettsidene til Den europeiske union mottok for eksempel Polen 16,2 milliarder euro fra EU i 2013, og bidro med 3,8 milliarder euro til EUs budsjetter, altså et nettotilskudd på 12,4 milliarder euro.

Men Polen, Tsjekkia, Ungarn og andre land har kategorisk avvist obligatoriske kvoter, og hevder med styrke at eventuelle straffetiltak ville bryte med EUs egne avtaler og regelverk. Slovakias statsminister Robert Fico sier at «dersom det blir vedtatt straffetiltak, vil det bety slutten på Den europeiske union.

Og nå har EU gitt opp å vedta obligatoriske kvoter, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Schengen-avtalen er nå i realiteten suspendert på ubestemt tid.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. Hva det skrives lite om i norsk presse,er at de gjenninnførte grensekontroller også gjelder på deler av grensene mellom Tyskland og Frankrike.Til ergrelse for Holland,og fryd for M.Le Pen,som kaller Holland for en dørmatte for Merkel.

  Og når Aftenposten og andre skjeller ut den ungarske regjering,så skjeller de ut hele EU,som nå vil forsterke både Frontex og Schengens yttergrenser.Argumentasjonen forsøkes styrket,med henvisning til «FN og de generelle menneskerettigheter.»

  Når EU ikke fungerer helt etter de overnasjonale ønsker om fri flyt-søker man enda lengre vekk fra nasjonsgrensene.
  Og,for å tilfredsstille behovet for opprydding i de overfylte -migrantleire,så betaler man avlat.Norge tar sin del,akkurat som de angivelig innvandringskritiske dansker.

  Dette kunne bare ende ett sted.:Den uro som vanlige velgere føler,kommer for en dag.I Sverige har man funnet ut at SDs velgere misstror media,spesielt kveldspressen.Det må virkelig være et understatement.Når svenske velgere mener innvandringsspørsmålet er det viktigste av alle konfliktområder,skriver noen at det kan bety at vanlige svensker vil ha en enda åpnere -dør,siden så mange «stiller opp.»De kan ikke tro det selv.Og svarene komme på løpende Galluppbånd.Siste måling gir SD 27,3%-mere enn de to regjeringspartnere tilsammen.

  Her hjemme er svaret fra «venstresiden,» at Solberg og F.r p. må betale enda mere avlat.Man er altså mot EU,fordi det ikke er overnasjonalt nok.Dette er ikke Internasjonalisme,det er folkeforakt.

  • Nettopp.:
   Det er behov forspråkvask.Internasjonalt betyr over landegrenser.Ikke uten landegrenser.

   Solidaritet betyr gjennsidig støtte,i felles kamp-mot felles motstander.Ikke ensidig støtte til de det til enhver tid er mest synd på.

   Globalistene forsøker å påtvinge vanlige borgere-og proletarer-en kristen-moralistisk språkforståelse.Fienden er her «egoismen.»Når de selvunevnte venstreside debattanter spiller med på det laget,er de -Folkefiender.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.