NATO: – Militær oppmarsj mot Russland

0

Den østerrikske parlamentarikeren Peter Pilz, som representerer Die Grünen, har krev at det nasjonale sikkerhetsrådet i Østerrike blir innkalt. I et svar til Pilz sier forsvarsminister Gerald Klug (SPÖ) at siden begynnelsen av 2014 har NATO sendt 3200 militærtransporter gjennom Østerrike. Pilz mener at med dette gjør landet seg medskyldig i opprustning av Ukraina mot Russland. Han sier at «Østerrike som nøytralt land burde ikke medvirke til at NATO ruster opp Ukraina.»

I den østerrikske grunnloven er det slått fast at landet skal være nøytralt.

Militæralliansen NATO skal i løpet av 2015 avholde 280 militærøvelser, melder organisasjonen.

Forumet European Leadership Network (ELN) publiserte 12.08.2015 en rapport med tittelen Preparing for the Worst: Are Russian and NATO Military Exercises Making War in Europe more Likely?

ELN er en europeisk tenketank som konsentrerer seg om utenrikspolitikk, forsvars- og sikkerhetsspørsmål. Den er basert i London, og ledes av den tidligere britiske forsvarsministeren Des Browne. De har et nettverk av tidligere stats- og forsvarsministre over hele Europa. Blant de norske medlemmene i nettverket finner vi Kjell Magne Bondevik, Gro Harlem Brundtland og Kåre Willoch.

ELN har studert NATOs og Russlands militærøvelser gjennom det siste året, spesielt en russisk øvelse som omfattet 80.000 soldater i mars 2015 og NATOs Allied Shield-øvelse i juni 2015. Og deres konklusjon er:

Both exercises show that each side is training with the other side’s capabilities and most likely war plans in mind. Whilst spokespeople may maintain that these operations are targeted against hypothetical opponents, the nature and scale of them indicate otherwise: Russia is preparing for a conflict with NATO, and NATO is preparing for a possible confrontation with Russia. 

Den omfattende militærtransporten gjennom det nøytrale Østerrike føyer seg inn i et mønster som er alt annet enn beroligende. Men norske medier bryr seg naturligvis ikke om dette.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.